Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salt med og uten jod

#1

amo sa for siden:

Når bruker man salt (husholdning) med jod og når bruker man uten? Hva er forskjellen?


#2

jolie sa for siden:

Forskjellen er vel bare at det ene har det og det andre har det ikke. Jeg bruker alltid salt med jod. Grunnen til at det er tilsatt er vel fordi det er et stoff vi har vanskelig for å få i oss på annen måte. Hvorfor det finnes en uten også aner jeg ikke.


#3

Karamell sa for siden:

Var det ikke så at man i gamle dager fikk struma pga jodmangel? Derfor er den tilsatt?


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Stemmer som Karamell seier. Jodmangel gjer tilstanden struma. Jodinnholdet i mat er avhengig av jordsmonnet. I Norge er jorsmonnet fattig på jod. Derfor er blant anna salt berika med jod.

Ein får i seg litt via melk og meieriprodukter og sidan kufôret er berika.


#5

amo sa for siden:

Takk for svar. Siden jeg er operert for struma, så skal jeg sikkert bruke salt uten jod. :fnis:


#6

Karamell sa for siden:

Jeg også, amo. :dulte:


#7

Heilo sa for siden:

Til skylling av nesen med nesehorn (mot f.eks. bihulebetennelse) skal man bruke salt uten jod. Uten at jeg vet hvorfor.


#8

Ru sa for siden:

Begge deler er effektivt mot snegler i hvert fall. :har forsket:


#9

gullet sa for siden:

Jeg har bare salt uten jod i huset fordi jeg kunne bruke det som fikseringssalt når jeg skulle farge klær. Fargen er ikke å få kjøpt lenger, men saltet husker jeg.


#10

gajamor sa for siden:

Jeg har alltid lært at hvis du bor langs kysten så trenger du ikke jod, hvis du bor i innlandet så må du ha salt med jod. Men det har sikkert mer med mengden fersk fisk man spiser å gjøre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.