Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevare stor kjele med suppe til i morgen?

#1

Kirsebær sa for siden:

Jeg har laget 5 liter suppe som skal være med på jobb i morgen. Den er ferdig laget i kjelen, men er jo varm og kommer til å være det i flere timer enda. Hva gjør jeg med den? Setter den med lokk på balkongen?
Lar den stå på benken?
Spiser opp suppen? :vetikke:


#2

Fakse sa for siden:

Tapp kaldt vann i vasken og sett kjelen nedi. Rør rundt så det blir sirkulasjon både i suppa og i det kalde vannet. Når det kalde vannet har blitt lunka bytter du vann, gjenta til suppa er passelig temperert. Så kan du sette den på balkongen (men sett noe tungt/stort over lokket, jeg har fått kraft spist av fugler før) eller i kjøleskapet.


#3

tink sa for siden:

:nam:
Har du en sportsbod? Vi har en utebod som fungerer fint som matbod i vinterhalvåret.

Ellers er balkongen, med noe ekstra tungt på lokket, evt pakket ekstra inn i plast for å kamuflere mot evt ubudne gjester. Det er bare fugler som kommer opp til balkongen din, sant?


#4

Filifjonka sa for siden:

Avkjøle i kaldt vann ja, men får du ikke plass til den i kjøleskapet? Kan du ikke dele den opp i mindre beholdere, f.eks tomme isbokser, hvis du ikke får inn gryten?


#5

Kirsebær sa for siden:

Det gikk fint altså. :-)
Greia er at om suppen ikke er kald nok og settes inn i kjøleskapet med lokk, dannes kondens, og da er det noen ganger bakteriene bare mesker seg maks og gjør maten dårlig over natten. Men den ble altså kald nok og jeg satt den i kjøleskapet. :nemlig:
Og suppen ble fantastisk god, om jeg så må si det. :stolt:


#6

skyfri sa for siden:

Så bra at det gikk fint!

Men jeg skjønner ikke helt hvorfor kondensen i seg selv skal skape et bedre miljø for bakterievekst? Væske er det jo nok av fra før i suppa. :gruble: Hvis kjøleskapet hadde taklet det, må jo det beste være å sette varm mat rett inn, slik at maten blir hurtigst mulig nedkjølt? Eller?


#7

Kirsebær sa for siden:

Kanskje jeg har laget min egen teori på hva som skjer :knegg:
Men noe skjer, og to ganger tidligere har gryte/ suppe blitt dårlig iløpet av kun kort tid.



#9

skyfri sa for siden:

Ja, da er det altså den langsomme nedkjølingen som skjer i kjøleskapet som er problemet? Altså fordi kjøleskapet ikke greier å kjøle ned maten hurtig nok. Men jeg ser matportalen også fokuserer på kondens som et yndet sted for bakterier, så kan hende teorien din er helt riktig Kirsebær. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.