Jeg skal ha gjester i dag og servere lammestek, men jeg skal også ha båtpoteter til og de skal jo stå i ovnen rundt 1 time. Hva gjør jeg med steken mens potetene steker? pakker den inn i folie og håndklær? men vil den da fortsette å steke litt inni der? vil jo gjerne ha den rosa og ikke gjennomstekt.
Jeg har også boller i fryseren jeg tenkte å servere, hvordan varmer jeg de i ovnen så de virker så ferske som mulig? jeg har prøvd et par ganger før, men har bare endt opp med tørre boller. Bør jeg ta de opp nå så de tiner på benken først?
Lammesteik er laaangt unna mitt kompetansefelt, men boller er jeg bedre på. Jeg ville tatt dem opp sånn at de hadde tint på benken, så kan du varme dem litt i ovnen før servering, men ikke så lenge at de blir tørre.
Jeg skal også ha lammesteik og ovnspoteter til middag i dag, og jeg tenkte å ha potetene i ovnen sammen med steika den siste timen eller så (jeg skal ha hele amandinepoteter, så det tar litt tid).
Dette er hovedgrunnen til at eg ønsker meg to steikomnar....
Toffen: brukar du varmluft da? Korleis få plass til både eit brett poteter og ei diger steik på toppen?? Står potetene nederst og steika like over? Eller legg du steika oppå potetene? Blir dei ikkje mjuke da?
Eg trur eg hadde gambla på å halvsteike potetene først, deretter ferdigsteike dei medan steika låg innpakka og kvilte (20 minutt).
Min steik er ikke så stor, så jeg hadde tenkt å skvise inn to former side om side. Jeg vil ikke ha myke poteter. Men varmluft burde jo også gå an, jeg bruner steika før jeg setter den i ovnen.
Jeg pleier å bruke steketermometer. Steker kjøttet, setter inn potetene etter hvert og når kjøttet er ferdig så setter jeg opp temperaturen litt slik at potetene blir litt sprø på utsiden mens kjøttet hviler :jupp:
Boller pleier jeg å lunke i posen de er fryst i (etter at de er tint) Lager et par hull i posen og varmer litt på rist i ovnen på ca 60 grader. Da blir de som nystekte :nam:
Men pass på at ikke posen kommer borti veggene i ovnen, da smelter den...:D
Takk for innspill :)
Jeg skal lage mat til 8 personer og har 2 steker og trenger mange poteter + at steika skal stekes på 90 grader og varmluft funksjonen på ovnen er ødelagt. Mn den metoden virker bra når det bare er oss 3 som skal ha middag.
Men tester ut å halvsteke potetene først.
Å varme bollene i posen var lurt, det skaljeg prøve
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.