Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er ditt favorittkrydder?

#1

Martis sa for siden:

Forutenom salt og pepper, bruker jeg mye timian, litt for mye syns mannen, så jeg håper å få noen nye ideer her. :knegg:


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker mye basilikum. Gjerne i kombinasjon med oregano.

Ingefær er vel strengt talt ikke et krydder, men jeg er veldig glad i smaken.



#4

Pamina sa for siden:

Fersk koreander, spisskummen og chili, og en skikkelig real madras curry.


#5

Føniks sa for siden:

Jeg er veldig glad i paprikapulver og kumin. Kumin lukter ikke så godt, men jammen smaker det godt.


#6

nicomama sa for siden:

Sitronpepper. :nikker:


#7

daffy sa for siden:

Kanel!
Og det er jeg ikke alene om her i huset. På jobben har de kanel i storhusholdningspakker. Hvor kan privatkonsumenter få tak i det man tro? Når man spiser industrielle mengder av noe, burde man ha adang til å kjøpe ditto forpakning av ting. :nikker:


#8

ming sa for siden:

Koriander, spisskummen, kanel og curry.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg syns nykvernet, sort pepper er veldig undervurdert. I tillegg til det er jeg glad i fersk koriander, hvitløk og ingefær.


#10

Esme sa for siden:

Spisskumin, nellik, fersk koriander.


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke heller så glad i timian. Alt til sitt bruk, men de krydderglassene som er oftest i bruk her er nok pepperkvern, paprikapulver, cayennepepper, basilikum, oregano, rosmarin, spisskummin og noen sånne pepperblandinger med kvern i lokket (chicken & steak, chili explosion osv.)


#12

Martis sa for siden:

Mustard seeds = sennepsfrø.

Jeg har også noen slike krydderblandinger som jeg bruker litt. En med viltsmak til lammesteik og en mer grilltype til hel kylling. Om jeg ikke krydrer den med salvie og sitron, som også er nydelig.


#13

mamaria sa for siden:

Spørs jo hva slags mat man lager.
Jeg liker å ha MYE kardemomme i bollene jeg baker f.eks.
Kanel til grøt selvsagt, gjerne karri til fiskeboller.


#14

Luvi sa for siden:

Paprika og hvitløk.



#16

Dixie Diner sa for siden:

Oj vanskelig, jeg har et skap fullt av krydder og bruker MYYE, hele tiden. Elsker krydder!
Jeg må trekke frem sort pepper, det er kjempegodt, og så må jeg skryte hemningsløst av muskatnøtt. Det er jeg veldig glad i, elsker både lukten og smaken av muskat.
Jeg bruker mye paprika, og har hatt dilla på røkt paprikakrydder (sweet, smoked paprika) i en periode nå men er litt lei. Er også litt lei av spisskummen selv om det er godt, men får litt for mye tacofeeling av det.
Liker også grillkrydder, piffi takler jeg ikke, det smaker rumpe.


#17

Flubby sa for siden:

Curry. Jeg finner også krukkene med fersk basilikum og rosmarin helt uimotståelig, og bruker mye ferske urter når jeg lager mat.


#18

Smurfine79 sa for siden:

hoff sitt grillkrydder :riktig:


#19

Albertine sa for siden:

Iset, hva bruker du røkt paprika i? Har en boks i skapet jeg ikke helt vet bruksområdet til.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Bruker det i gryter, på speilegg, i eggerøre, på kylling osv. Det har en ganske annerledes smak enn vanlig paprika, og nå er jeg litt lei av det. Foretrekker vanlig paprika.


#21

Tangina sa for siden:

Jeg bruker mye pepper og hvitløk, og så har jeg funnet ut at rosepepper er godt å ha for eksempel på ting jeg steker i ovn (laks, kylling mm.). Ellers er jeg også glad i spisskumin og koriander.


#22

Katinka sa for siden:

Noen som har kjøpt jerkkrydder?
Prøvde å mikse sammen likt og ulikt til kyllingen i går, men kanskje det finnes ei fiks ferdig krydderblanding?


#23

AprilRyan sa for siden:

Vi bruker ogaå mye krydder, som timian, paprika, koriander, cayennepepper. Jeg er også veldig glad i mynte i de rettene det passer.


#24

Ema sa for siden:

Hvitløk og sitronpepper.


#25

kjerstisin sa for siden:

Sitronpepper er et must på laks.
Kanel på grøt pg epler.
Karri på fiskebollene.
Kyllingkrydder fra santa maria på kyllingfilet.
Pepper.....på alt.....
Kardemomme i boller og vaffler er et must...

Også hvitløk....masssssse hvitløk...:riktig:


#26

Chablis sa for siden:

Hvitløk
Grillkrydder.


#27

Interference sa for siden:

Storcash! :nemlig:

Kanel, hvitløk, hvit pepper, cayennepepper, spisskumin, sennepspulver og basilikum.
Jeg elsker krydder, og eksprimenterer mye med det.
Men det aller beste er kanel, kan brukes på alt og gir kjøtt en fantastisk smak!


#28

Turban Smukk sa for siden:

Hvis jeg skal svare bare ett må det bli nykvernet, sort pepper. Det er helt uslåelig. Ellers kommer det helt an på maten jeg lager.


#29

Karamell sa for siden:

Jeg har masse, masse krydder, men bruker nok hyppigs nykvernetpepper og maldonsalt.

Ellers Basilikun og Herbes de provence, hvitløk, ingefær, koriander.


#30

Smakfull sa for siden:

sort pepper, cayennepepper, spisskummin, oregano, basilikum, ingefær og muskat bruker jeg ofte :)


#31

Appelsin sa for siden:

Jeg er veldig glad i fersk basilikum og sitronmelisse, ellers også nykvernet pepper.


#32

Pelen sa for siden:

Jeg er ikke så veldig glad i slike ferdigblandinger for ofte inneholder de litt vel mye salt syns jeg.

Jeg bruker en del hvit pepper, det er vanligere i Sverige enn i Norge.

Så går det gjerne i ferske krydder, men rart nok så er de mye dyrere her i USA enn i Norge (om jeg ikke handler på en latinosbutikk som ligger et godt stykke unna). Chili (tørket eller fersk), paprikapulver, rosmarin, oregano, basilikum, kanel og masse hvitløk.


#33

Tangerine sa for siden:

Hvitløk (ikke pulver), pepper og rosmarin.


#34

Lykken sa for siden:

Cajennepepper, chilipepper, hvitløk og urtesalt


#35

Ru sa for siden:

Det går mye pepper, både hvit og sort, her i huset. Ellers har vi det meste, krydderskapet er bra fullt ... Nå er det jo sesong for Rosmarin-bruk, så da går det en del av det. :knegg:


#36

Mistral sa for siden:

Hvitløk, fersk chili, fersk koriander og spisskumin er de mest uunnværlige, men jeg bruker mange andre også. De gode, gamle laurbærbladene er et must i mange av høstens gryter, det blir ikke ordentlig lammestek uten rosmarin (fra egen hage), og jeg lager ofte couscous med en ferdig blandet raz-el-hanout.


#37

Minty sa for siden:

Enig i denne!

Ellers er jeg veldig glad i basilikum.


#38

mkj sa for siden:

spisskummin, paprika, hvitløk, chili.

Det jeg ikke liker i det hele tatt er fersk koriander, det smaker hoppetau. Og jeg karripulver liker jeg heller ikke smaken av - den blir ofte lett dominerende. Ellers liker jeg det meste av krydder.


#39

Filifjonka sa for siden:

Røkt paprika kan jeg ikke huske å ha sett, hvilket merke fins det i?
Jeg syns koriander kan bli litt dominerende hvis det er mye av det, da smaker det vaskemiddel.


#40

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fant røkt paprika på Storcash, ble helt vill da jeg fant den for jeg har sett Rachael Ray bruke det men har aldri funnet det her i Norge. Husker ikke merket, men det er en stor, gjennomsiktig boks.


#41

Irma sa for siden:

Det er ikke krydderet jeg bruker oftest, men jeg synes muskat (av raspet hel nøtt) er et spennende krydder. Vi har en egen kvern til muskaten på benken. Rosmarin derimot! :skremt: Lukter parfymeoverdose.


#42

Pamina sa for siden:

Jeg glemte å skrive opp fersk chili og kanelbark - og ikke minst safran, det er fantastisk i fiskesupper og risotto.


#43

Pelen sa for siden:

Jepp Irma, muskat er godt!


#44

Filifjonka sa for siden:

Enig Pamina. Men rosmarin er jo vidunderlig, ikke minst til lam!

Muskat bruker vi ikke siden det er en nøtt, så jeg er usikker på om det kan spises av nøtteallergikere.


#45

krystallklart sa for siden:

Paprika, hvitløk, hvitløkspepper, sitronpepper, grillkrydder, jeg bruker de fra Alpnnaering (eller hva det heter).

Også liker jeg de der fancy, hmm... Chilli explotion, chicken and steak osv. :nam:


#46

Kaija sa for siden:

Basilikum, helst fersk
Og så er jeg glad i MYE kardemomme i søt gjærbakst, vafler, krumkaker o.l.


#47

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke glad i kardemomme, så det har jeg ikke i noe. :)


#48

jolie sa for siden:

Jeg har en boks med 210 gram stående. Kjøpt på Obs. De har dem på Coop Extra også.


#49

Nextlife sa for siden:

Hvis jeg må velge bare ett krydder blir det utvilsomt sort pepper. Helt nykvernet, og i store mengder:hjerteøyne:
Dessuten passer pepper til alt, absolutt alt.

Skal jeg velge meg ett jeg ikke bruker, så blir det butikkjøpt grillkrydder. Det har ofte helt merkelige smakssammensetninger, er full av salt og oftest MSG som er djevelsens verk.


#50

Malama sa for siden:

For tiden er det chilli... etter at jeg oppdaget at jeg faktsik verdsetter det, og sånn ca samtidig ble gravid og synes det meste har litt lite smak... ja, så blir det en del chillivarianter...

Ellers er jeg storforbruker av nykvernet pepper.

Begge deler litt mer enn mannen synes er nødvendig, for tiden. Jeg skylder på en midlertidig svekket smakssans...


#51

Vianne Rocher sa for siden:

Hvis fersk hvitløk regnes som ett krydder er det favorittkrydderet mitt.

Ellers bruker vi en del fersk basilikum og fersk koriander i matlagingen :jupp:


#52

Tøsa sa for siden:

Eldstemann her er veldig allergisk mot nøtter, men han tåler muskat/muskatnøtt i mat.


#53

Ma Dalton sa for siden:

Løpstikke! :) Vindunderlig... Det er ikke så lett å få tak i løpstikker i butikker, men det er veldig mange som har det i hagen sin, uten å bruke det. Store, digre planter. Det smaker litt av alt..! Kan minne litt om selleri, men har en mer pepperaktig, krydret (buljongaktig?) smak. Supper, sauser, kjøtt, fisk - alt blir bedre med løpstikke. Også kalles den jo kjærlighetsurt i mange land. Hoho!

Ellers er sort pepper og rosmarin de som blir aller mest brukt her i huset.


#54

Xian sa for siden:

Nå har jeg lett høyt og lavt etter sweet, smoked paprika, både i grønnsaksbutikker og velassorterte dagligvareforretninger. Uten hell. Hvor kjøper du det, Iset?


#55

Gaia sa for siden:

Jeg bruker mye middelhavskrydder: basilikum, oregano, rosmarin, estragon og timian.


#56

Interference sa for siden:

Hun kjøpte det på storcash. (Jeg går ut i fra det går greit at jeg svarer for henne)


#57

Xian sa for siden:

Storcash, det har jeg aldri hørt om. Et lokalt sørlandsfenomen?


#58

Xian sa for siden:

Googlet det nå. Det ligger en like ved der jeg bor, faktisk, på Brobekk, men såvidt jeg forstår må man ha kort for å handle der. Et kort jeg ikke kvalifiserer til.


#59

safran sa for siden:

:stolt:


#60

Dixie Diner sa for siden:

Ja du må ha et kort, sånn næringslivskort-greie. Jeg har ikke det selv men tante og venner har så jeg er med dem og handler innimellom. Fantastisk butikk, jeg går helt amok der inne! Jeg kjøpte bla. 2,5 kg revet cheddar og Norvegia sist, til 80,- kroner!


#61

kamp sa for siden:

Er glad i kanel... Passer veldig bra på kylling :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.