Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift ønskes!

#1

Tove sa for siden:

Jeg har vært på Mallorca, og på buffene hadde de noe deilig, som jeg ser for meg kan brukes til veldig mye. Det var utrolig godt på kyllingfileter, grønnsaker og poteter. Det var en olje, som det var mye grovhakket hvitløk og persille i. Er det noen her som vet hva jeg mener og har en oppskrift på noe slikt? Vet ikke om jeg klarer å vente helt til neste gang jeg eventuelt måtte være på samme stedet igjen! :)


#2

Tove sa for siden:

Opp! :)



#4

Tove sa for siden:

Ikke peiling! Men har du oppskrift, så kan jeg finne det ut! :D


#5

Karamell sa for siden:

Er ikke mojo med paprika?


#6

Karamell sa for siden:

Sånn?


#7

Tove sa for siden:

Nei, tror ikke det var ansjos i. Ved første øyekast, så det ut som det bare var olje. Når man tok med sjeen ned på bunnen, så var det en deilig, grønn blanding. På beskrivelsen av dette, sto det persille og hvitløk.


#8

Karamell sa for siden:

Da er det nok olivenolje med hvitløk og persille. :humre:


#9

Tove sa for siden:

Just that? :vetikke:


#10

Hyacinth sa for siden:

Det høres jo barre ut som det er det.

Mojo foreslo jeg fordi det er en typisk spansk saus. Den er rød, ja, og serveres kald. Kan også være grønn.

Ansjos trenger du ikke legge merke til i sauser, fordi det ofte bare gir en salt smak.


#11

Inagh sa for siden:

Åh - er ikke det sykt godt! Vi var på Mallorca i sommer og spiste det samme.


#12

Tove sa for siden:

Det var helt fantastisk! Jeg sitter her med abstinens og skriver dette! :p


#13

Tove sa for siden:

Men det var i grunnen ikke en saus, men olje med noe grønt i. Det var saltsmak , så det er sikkert krydret på noe vis.


#14

Nextlife sa for siden:

Den saltsmaken kan det veldig gjerne tenkes skyldes ansjos. I midelhavslandene brukes ansjos som et krydder, og netopp for å fremme saltsmak :)


#15

Tove sa for siden:

Ja, det kan godt hende, men synes det da er rart det ikke sto at det var persille, hvitløk og ansjos da? :vetikke: Men nå er jeg jo ikke sikker på hva denne vidunderligheten inneholdt da, og derfor håper jeg noen av de kloke hodene her inne vet hva jeg har spist, og kan komme med en oppskrift. :nam:


#16

Inagh sa for siden:

Jeg vil stusse veldig om det var ansjos i det vi spiste i hvertfall, som likner veldig på hva du beskriver, Tove. Jeg takler nemlig ikke smaken av ansjos. :skremt:


#17

Tove sa for siden:

Jeg liker heller ikke ansjos, og mener jeg hadde kjent det, om det var en av ingridiensene.


#18

Skilpadda sa for siden:

Uten å ta stilling til om hvorvidt det var ansjos i den aktuelle sausen eller ikke, så vil jeg bare minne om at middelhavsansjos er noe helt annet enn norsk "ansjos", som for det første ikke er ansjos (men brisling), og for det andre primært smaker av de kraftige krydderne som er i. Jeg liker begge deler, men det er ikke det samme, og man må ikke bruke norsk ansjos i f.eks. italienske oppskrifter som bruker ansjos.


#19

Esme sa for siden:

I Toscana-Liguria-regionen i Italia, som ikke er så langt unna Balearene da, har de noe som heter Salsa Verde, etter beskrivelsen å dømme er det ganske likt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.