Jeg har vært på Mallorca, og på buffene hadde de noe deilig, som jeg ser for meg kan brukes til veldig mye. Det var utrolig godt på kyllingfileter, grønnsaker og poteter. Det var en olje, som det var mye grovhakket hvitløk og persille i. Er det noen her som vet hva jeg mener og har en oppskrift på noe slikt? Vet ikke om jeg klarer å vente helt til neste gang jeg eventuelt måtte være på samme stedet igjen! :)
Nei, tror ikke det var ansjos i. Ved første øyekast, så det ut som det bare var olje. Når man tok med sjeen ned på bunnen, så var det en deilig, grønn blanding. På beskrivelsen av dette, sto det persille og hvitløk.
Ja, det kan godt hende, men synes det da er rart det ikke sto at det var persille, hvitløk og ansjos da? :vetikke: Men nå er jeg jo ikke sikker på hva denne vidunderligheten inneholdt da, og derfor håper jeg noen av de kloke hodene her inne vet hva jeg har spist, og kan komme med en oppskrift. :nam:
Jeg vil stusse veldig om det var ansjos i det vi spiste i hvertfall, som likner veldig på hva du beskriver, Tove. Jeg takler nemlig ikke smaken av ansjos. :skremt:
Uten å ta stilling til om hvorvidt det var ansjos i den aktuelle sausen eller ikke, så vil jeg bare minne om at middelhavsansjos er noe helt annet enn norsk "ansjos", som for det første ikke er ansjos (men brisling), og for det andre primært smaker av de kraftige krydderne som er i. Jeg liker begge deler, men det er ikke det samme, og man må ikke bruke norsk ansjos i f.eks. italienske oppskrifter som bruker ansjos.
I Toscana-Liguria-regionen i Italia, som ikke er så langt unna Balearene da, har de noe som heter Salsa Verde, etter beskrivelsen å dømme er det ganske likt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.