Sesongen er på hell, og jeg kjenner jeg kommer til å savne løpstikke i vinter. :leppe: Noen som har prøvd å fryse den? Man kan jo få kjøpt urter etc. frosne, men innbiller meg de da er frosset ned med mye lavere temperatur enn jeg har i fryseren? Noen som har prøvd hjemme? :confused:
Har bare kjøpt ferdig tørket, samt at jeg i løpet av sommeren bruker ferskvare fra hagen. :lat: Ikke mye hjelp å få herfra, altså, men herlig krydderurt til matlaging, ikke minst til rømmedressing!
Min mor har masse løpstikke i hagen og hun fryser noe og tørker noe.
Frysing: Finhakk løpstikken og ha de i bittesmå ziplockposer, glass med skrulokk eller i plastbokser. Har du urtene i større glass/ bokser så er det bare å grave ut en eller to skjeer og ha rett i matretten. (Ikke la frosne urter tine)
Litt større isbitformer kan også brukes.
Dette funker også med persille, koriander, basilikum, kjørvel og andre litt vannholdige urter.
Tørking: Legg løpstikke utover aviser et tørt sted. (tørkeskap? Oppå tørketrommelen? Eller bare på kjøkkenbenken el. Dette funker best på østlandet eller tørre steder, her i Bergen vil det nok neppe bli tørt) Du kan også legge på tett rist i ovnen med litt åpen dør og 50 C.