Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Løpstikke

#1

United sa for siden:

Sesongen er på hell, og jeg kjenner jeg kommer til å savne løpstikke i vinter. :leppe: Noen som har prøvd å fryse den? Man kan jo få kjøpt urter etc. frosne, men innbiller meg de da er frosset ned med mye lavere temperatur enn jeg har i fryseren? Noen som har prøvd hjemme? :confused:


#2

Katinka sa for siden:

Har bare kjøpt ferdig tørket, samt at jeg i løpet av sommeren bruker ferskvare fra hagen. :lat: Ikke mye hjelp å få herfra, altså, men herlig krydderurt til matlaging, ikke minst til rømmedressing!


#3

United sa for siden:

:nemlig: Bruker det til fisk i rømmedressing. Fantastisk!

Men altså, tørket? Hvor kjøper man det og forringes smaken mye?


#4

Mistral sa for siden:

Du kan tørke din egen på rist i ovnen. :) Jeg ville prøvd å fryse ned friske blader også, det er jo mange urter det fungerer fint med.


#5

United sa for siden:

Aldri tørket noe. Ikke sopp en gang. Siden du sier rist, må jeg ha grener? Tar du så av bladene? Hvor mange grader tørker man på?



#7

Harriet Vane sa for siden:

Min mor har masse løpstikke i hagen og hun fryser noe og tørker noe.

Frysing: Finhakk løpstikken og ha de i bittesmå ziplockposer, glass med skrulokk eller i plastbokser. Har du urtene i større glass/ bokser så er det bare å grave ut en eller to skjeer og ha rett i matretten. (Ikke la frosne urter tine)

Litt større isbitformer kan også brukes.

Dette funker også med persille, koriander, basilikum, kjørvel og andre litt vannholdige urter.

Tørking: Legg løpstikke utover aviser et tørt sted. (tørkeskap? Oppå tørketrommelen? Eller bare på kjøkkenbenken el. Dette funker best på østlandet eller tørre steder, her i Bergen vil det nok neppe bli tørt) Du kan også legge på tett rist i ovnen med litt åpen dør og 50 C.

Ellers finnes det urtetørkere.


#8

allium sa for siden:

Jeg tørket sopp på en avis oppå varmekablene i gangen i forrige uke. Fungerte kjempefint.


#9

Ma Dalton sa for siden:

Jeg har også tørket løpstikke i ovn. Både blader og frøkapsler.

Sett det på lav varme til det blir knusktørt, knas sammen, og ha i et rent glass. Bare husl å tørk nok..! :)


#10

Tangina sa for siden:

Jeg har tørket krydderurter i buketter hengende i vinduet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.