4 unger har aktivitetsdag i morgen, og de har bestilt pinnebrød.
Jeg har aldri laget, men fant oppskrifter her på forumet i fleng.:)
Kan deigen med bakepulver lages dagen før, eller må jeg stille vekkerklokka til å ringe en halvtime før i morgen, tro?;)
Jeg tenkte å snurre dem rundt pølser, så de bare kan fikse en pinne og steke i vei.
4 dl hvetemel
½ ts salt
2 ts bakepulver
4 ss smeltet smør eller rapsolje
1 ½ dl melk
Lag deigen ferdig hjemme: Blant alt det tørre, bland så smøret/oljen med melken og hell det oppi det tørre. Elt godt, til deigen er godt blandet og passe seig. Putt deigen i en plastpose. Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.
Dere kan blande i f.eks. krydder dere liker godt (et tips er pizzakrydder) litt revet ost, soltørkede tomater, bytte ut smøret med kryddersmør. Vil dere heller ha litt søtsmak kan dere blande f.eks. sjokoladebiter eller marshmallowbiter i deigen. Pinnebrød rullet rundt pølser er også veldig godt. Husk å grille pølsene litt først, eller vil de forbli rå.
[font=Trebuchet MS][/font]
Et supert tips er å dyppe deigen i en blanding av sukker og kanel, før du tvinner den på pinnen, vips: skillingsbolle på pinne :)
Da er lurt å ha litt meir sukker i deigen om dere skal lage kanelsnurr på pinne. Min erfaring er at bare kanelen fester seg på deigen, og sukkeret drysser av eller ligger igjen i posen.
Det går fint å lage deigen dagen før, vi har det i barnehagen hele tiden.
Min favoritt er og blir med jordebærsyltetøy!! Det går fint an å lage kanelsnurrer, men sukkeret blir forferdelig varmt, så en kan brenne seg lettere på fingrene, så ta med en venn... :glis:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.