Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan pinnebrøddeig lages dagen før bruk?

#1

mamaria sa for siden:

4 unger har aktivitetsdag i morgen, og de har bestilt pinnebrød.
Jeg har aldri laget, men fant oppskrifter her på forumet i fleng.:)
Kan deigen med bakepulver lages dagen før, eller må jeg stille vekkerklokka til å ringe en halvtime før i morgen, tro?;)
Jeg tenkte å snurre dem rundt pølser, så de bare kan fikse en pinne og steke i vei.


#2

Mei sa for siden:

Det lurer jeg også på - også lurer jeg på om deigen kan fryses dersom den lages med bakepulver?


#3

Niobe sa for siden:

Ja, den kan lages dagen før. Jeg har gjort det flere ganger.


#4

Mei sa for siden:

Lager du den med gjær eller bakepulver da Niobe?


#5

Niobe sa for siden:

Bakepulver.


#6

Elisabet sa for siden:

Skal deigen da ligge i kjøleskapet over natta om den lages dagen før?

Link til oppskriften?


#7

Plutti sa for siden:

4 dl hvetemel
½ ts salt
2 ts bakepulver
4 ss smeltet smør eller rapsolje
1 ½ dl melk

Lag deigen ferdig hjemme: Blant alt det tørre, bland så smøret/oljen med melken og hell det oppi det tørre. Elt godt, til deigen er godt blandet og passe seig. Putt deigen i en plastpose. Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.

Dere kan blande i f.eks. krydder dere liker godt (et tips er pizzakrydder) litt revet ost, soltørkede tomater, bytte ut smøret med kryddersmør. Vil dere heller ha litt søtsmak kan dere blande f.eks. sjokoladebiter eller marshmallowbiter i deigen. Pinnebrød rullet rundt pølser er også veldig godt. Husk å grille pølsene litt først, eller vil de forbli rå.
[font=Trebuchet MS][/font]
Et supert tips er å dyppe deigen i en blanding av sukker og kanel, før du tvinner den på pinnen, vips: skillingsbolle på pinne :)


#8

Puslingen sa for siden:

Da er lurt å ha litt meir sukker i deigen om dere skal lage kanelsnurr på pinne. Min erfaring er at bare kanelen fester seg på deigen, og sukkeret drysser av eller ligger igjen i posen.


#9

turi sa for siden:

Det går fint å lage deigen dagen før, vi har det i barnehagen hele tiden.

Min favoritt er og blir med jordebærsyltetøy!! Det går fint an å lage kanelsnurrer, men sukkeret blir forferdelig varmt, så en kan brenne seg lettere på fingrene, så ta med en venn... :glis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.