Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttsuppe eller fersk suppe?

#1

emma71 sa for siden:

Jeg har oksekjøtt (bankekjøtt), kålrot, persillerot, gulrøtter, poteter, grønnsaksbuljong og oksebuljong (terninger), kalvefond (flytende), alt mulig krydder, og medisterdeig. Jeg har ikke kraftbein.
Mannen liker ikke medisterdeigboller, og jeg er ikke så glad i kokt oksekjøtt, så jeg tenkte å bruke begge kjøttsortene i en suppe. Noen ideer til hva jeg skal gjøre? Noe jeg mangler? Mamma bruker vel også kål i sin ferske suppe med medisterdeigboller, så det kan jeg evt. skaffe. Bør jeg ha kraftbein, eller noe kjøtt med bein, eller holder det med rent kjøtt og buljong?

:vilha:


#2

mamaria sa for siden:

Vår variant av fersk suppe inneholder oksekjøtt og medisterboller. Jeg liker begge deler. Og så lager vi sursøt saus av krafta, og gjerne også noen sånne eggeboller til. Pleier koke med kraftbein, de har vel det i frysen på de fleste butikker. Sånn deteljert inneholder vår variant: oksekjøtt, medisterdeig, kraftben, gulrøtter, purre, persille, selleri.


#3

emma71 sa for siden:

Jeg fant ikke kraftbein der jeg var i dag, sjekket fryseren også. Det var fullt av fårikålkjøtt overalt så de hadde vel ikke plass til noe annet. :humre:
Men takk for svar, kanskje jeg kan få det litt mer detaljert? :blafre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.