Jeg abonnerer på grønnsaker, det anbefales og utvider middagshorisonten. Men fra tid til annen kommer det ting jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med. Akkurat nå består utfordringene i 1 stk rødkål og en pose med pastinakk (tror jeg etter å ha studert bildene i boka her).
Rødkål er deilig skåret i tynne staver, og kokt i portvin, balsamico og eplejus. Pastinakk er jeg ikke så begeistret for selv, men er veldig sunt, og mange koker det og moser det, eller lager suppe på det og fløte.
Jamie Oliver har en innmari god pastarett med pastinakk. Fritt fra hukommelsen så skal man steke pastinakk i strimler sammen med bacon, blande det i pasta med masse parmesan oppå, og så timian i til slutt.
Her var det jo noen bruksområder! Hva skulle man gjort uten FP? På den andre siden hadde jeg vel neppe kommet på å abonnere på økologiske grønnsaker uten FP heller da... :knegg:
Fra boka Hverdagsmat, utgitt på Orion Forlag i 2000:
Lammegryte
4 porsjoner
500 g grytekjøtt av lam
1 ss olje
2 stk gulrøtter (vi bruker flere)
1 stk pastinakk
1 stk purre
1-2 hvitløksfedd (vi bruker flere)
1 ts garam masala
4 dl buljong (terning og vann) (vi bruker fond)
2 ss soya
2 ss hvetemel
1/2 dl vann
Skjær grytebitene i strimler og brun dem lett i en stekepanne. Spe med litt buljong, og la kjøttet småkoke under lokk ca. 15 minutter. Skrell gulrot og pastinakk og skjær dem i mindre biter. Skyll purren og skjær den i centimetertykke skiver. Ha gulrøtter, pastinakk, purre og hvitløk i gryten. Krydre med garam masala og spe med resten av buljongen. Tilsett soya, og fortsett å koke ca. 15. minutter. Rør melet ut i vannet, og hell jevningen i gryten under omrøring. Kok gryten i ytterligere 15 minutter. Server gryten med kokte poteter, ris eller couscous. (Vi bruker hjemmelaget potetmos: Kokt potet i biter, smør, fløte, salt og pepper - stappes eller mikses med mixmaster til passe konsistens.)
Vi har som oftest laget den med oksekjøtt, det fungerer også fint. Mannen lager denne når jeg har vært ekstra snill. :knegg: