Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rødkål? Pastinakk? Hva bruker man sånt til?

#1

Katta sa for siden:

Jeg abonnerer på grønnsaker, det anbefales og utvider middagshorisonten. Men fra tid til annen kommer det ting jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med. Akkurat nå består utfordringene i 1 stk rødkål og en pose med pastinakk (tror jeg etter å ha studert bildene i boka her).

Noen som har tips til hva de kan brukes til?


#2

Tallulah sa for siden:

Rødkål er deilig skåret i tynne staver, og kokt i portvin, balsamico og eplejus. Pastinakk er jeg ikke så begeistret for selv, men er veldig sunt, og mange koker det og moser det, eller lager suppe på det og fløte.


#3

Filifjonka sa for siden:

Pastinakk kan brukes fløtegratinert i ovnen sammen med poteter, søtpoteter og jordskokker.


#4

Storm sa for siden:

Jamie Oliver har en innmari god pastarett med pastinakk. Fritt fra hukommelsen så skal man steke pastinakk i strimler sammen med bacon, blande det i pasta med masse parmesan oppå, og så timian i til slutt.


#5

Juste sa for siden:

Rødkål er nydelig i hjemmelaget potetsalat sammen med hvitløk og mynte.


#6

Kanina sa for siden:

Pastinakk er nydelig som mos, blandet med litt creme fraiche! :nam:


#7

Fruktflua sa for siden:

Pstinakk kan du bruke i både potetmos og rotmos, og du kan grille den i ovnen.

Rødkål er godt sånn som Glitter foreslår, men også i salater, coleslaw og til å lage surkål av.


#8

Katta sa for siden:

Her var det jo noen bruksområder! Hva skulle man gjort uten FP? På den andre siden hadde jeg vel neppe kommet på å abonnere på økologiske grønnsaker uten FP heller da... :knegg:


#9

Matilda sa for siden:

Min absolutte yndlingsrett er en lammegryte med gulrot, purre og pastinakk. Serveres med potetstappe. :nam:


#10

Katta sa for siden:

Oppskrift? :jupp:


#11

Irma sa for siden:

Jeg er kjempeglad i fritert pastinakk ved siden av blomkålsuppa. Oppskrift og bilder i Irmas kokebok, her.


#12

Katta sa for siden:

Det så spennende ut!


#13

Olympia sa for siden:

Rødkål kokes i rødvin og spises til vilt.

Alternativt spises den rå, skåret i tynne tynne strimler som salat (med dressing). Appelsin eller rosiner er godt i en slik salat.

Rødkål er supergodt! :hjerter:


#14

Matilda sa for siden:

Fra boka Hverdagsmat, utgitt på Orion Forlag i 2000:

Lammegryte

4 porsjoner

500 g grytekjøtt av lam
1 ss olje
2 stk gulrøtter (vi bruker flere)
1 stk pastinakk
1 stk purre
1-2 hvitløksfedd (vi bruker flere)
1 ts garam masala
4 dl buljong (terning og vann) (vi bruker fond)
2 ss soya
2 ss hvetemel
1/2 dl vann

Skjær grytebitene i strimler og brun dem lett i en stekepanne. Spe med litt buljong, og la kjøttet småkoke under lokk ca. 15 minutter. Skrell gulrot og pastinakk og skjær dem i mindre biter. Skyll purren og skjær den i centimetertykke skiver. Ha gulrøtter, pastinakk, purre og hvitløk i gryten. Krydre med garam masala og spe med resten av buljongen. Tilsett soya, og fortsett å koke ca. 15. minutter. Rør melet ut i vannet, og hell jevningen i gryten under omrøring. Kok gryten i ytterligere 15 minutter. Server gryten med kokte poteter, ris eller couscous. (Vi bruker hjemmelaget potetmos: Kokt potet i biter, smør, fløte, salt og pepper - stappes eller mikses med mixmaster til passe konsistens.)

Vi har som oftest laget den med oksekjøtt, det fungerer også fint. Mannen lager denne når jeg har vært ekstra snill. :knegg:


#15

Skremmern sa for siden:

Jeg bruker pastinakk i grønnsaksuppe. Namnam!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.