Elin sa for siden:
Jeg er sånn delvis på halv/lavkarbo og vil gjerne ha tips på gode lavkarbo-middagsretter...og nei, ikke bare en eller annen wok hvor man tillegger at man ikke spiser risen eller nudlene...
MASSE grønnsaker er også pluss :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Elin sa for siden:
Jeg er sånn delvis på halv/lavkarbo og vil gjerne ha tips på gode lavkarbo-middagsretter...og nei, ikke bare en eller annen wok hvor man tillegger at man ikke spiser risen eller nudlene...
MASSE grønnsaker er også pluss :)
Señora sa for siden:
Denne blomkålgratengen var faktisk utrolig god:
Dixie Diner sa for siden:
Ikke akkurat noen stor middagsrett, men disse småpizzaene har reddet mang en kosekveld for mannen min, de er overraskende gode faktisk. Både han og svogeren min var skeptiske først, men de digget dem!
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32229&highlight=minipizza
Det er bilder lenger ned i tråden.
Elin sa for siden:
Den blomkålgratengen ser jo bare skikkelig snadder ut!
..men, Iset, KETCHUP på pizzaen??:confused: Er det ikke bedre med pizzasaus eller evt. hakket tomat??
Dixie Diner sa for siden:
Ketchup på pizza er å ødelegge hele pizzaen ja. Det kunne ikke falle meg inn, jeg blir helt dårlig når jeg ser det i oppskrifter. :dåne:
Jeg bruker tomatpuré blandet med litt søtstoff, vann og krydder, eller hjemmelaget tomatsaus fra fryseren. Til nøds tacosaus, det går også an.
Blåbær sa for siden:
Har du prøvd Mim`s magiske cæsar salat? :sikle:
Hyacinth sa for siden:
Denne liker vi godt. Veldig kjapp.
Left sa for siden:
Jeg er veldig glad i "stuet kål". Kutter opp vanlig hodekål i strimler, har det i en microform. Har på en skvett fløte, litt muskat, litt salt og en klatt smør. Kjør i micro i ca. 7min. på full effekt.
Godt til stekt kjøtt, stekt kyllingfilet etc.
Blondie sa for siden:
Jeg er den eneste i familien på lavkarbo, så jeg spiser stort sett det samme som de andre - men erstatter høykarbo-kildene med salat og grønnsaker. Pizzadeigen som jeg har rappet fra boka "Frisk med lavkarbo" er dog genial, den spiser hele familien.
Dixie Diner sa for siden:
Hvilken pizzadeig er det, Blondie? Ligger den på nett?
Hyacinth sa for siden:
Sikker Hexebergs. Står i boka hennes.
Blondie sa for siden:
Sofie Hexeberg, ja. Jeg har også lagt inn oppskriften i "hva har du spist i dag"-tråden.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har sikkert sett den også, det ringer et par bjeller i hodet mitt nå. :flau:
Skal sjekke!
Elin sa for siden:
Kunne noen hjelpe meg med link til den pizzadeigen?
Blondie sa for siden:
8 egg
1 pakke Philadelphia naturell
1 ts bakepulver
2 dl revet gulost
Litt oregano
ca 1 dl revet ost til å strø på bunnen
Hell røren i en langpanne og forhåndsstek i ca 15 min. (til den stivner) Vipp den over på en rist (hvis ikke blir den bløt), stapp alt lavkarbo-vennlig du ønsker oppå og putt den inn i ovnen igjen. Der skal den være til osten smelter. Rett og slett veldig godt!
Hyacinth sa for siden:
Så god ut, men sinnsykt med egg, da. :eek:
Blondie sa for siden:
Den er veldig mektig. Vi er jo fem stykker, likevel holder den til middag og lunsj dagen etterpå. Jeg orker maks et stykke (men har salat ved siden, da).
Hyacinth sa for siden:
Jeg kan tenke meg den er mektig. Heldige deg, som greier å spise et stykke. Jeg er typen til å overspise så til de grader, så jeg spiste nok halve pizzasnurrporsjonen jeg laget i dag. (Nannahs lavkarbosnurrer, ligner nok mye på pizzaen din.)
Dixie Diner sa for siden:
Åh, de er utrolig gode!! Ser ut som og smaker temmelig likt vanlige pizzasnurrer. Ikke helt det samme, selvsagt, men jeg ble skikkelig positivt overrasket. :nam:
Hyacinth sa for siden:
Vel, jeg fikk dem ikke helt til. De ble mer som en kringle/ wienerbrød i fasongen. Fyllet ramlet ut og jeg trodde jeg greide å rulle det inn, men det festet seg ikke og løsnet.
Señora sa for siden:
Åh, taco! Kjøttdeig, løk, hjemmelaget tacokrydder (oppskrift søker du opp her inne), revet ost på toppen, grill i ovnen. Serveres med salat, tacosaus og seterrømme.
Dixie Diner sa for siden:
Ja det er sykt vanskelig å rulle greia sammen, den er jo glovarm og litt uhåndterlig, men jeg fikk det til til slutt, etter mye banning. De så helt ut som pizzasnurrer. Jeg må lage dem snart igjen!
Hyacinth sa for siden:
Mine så IKKE ut som pizzasnurrer. Og deigen så veldig ut som en deig, helt til den ble kald, da ble den bare flat som papir.
Dixie Diner sa for siden:
Hehe du får prøve igjen, om du gidder. Det er litt mer pes enn å lage vanlige ja. Mine så omtrent ut som disse.
Hyacinth sa for siden:
Men da har du hatt ost oppå og satt dem i ovnen igjen?
Dixie Diner sa for siden:
Ja, det gjorde jeg.
Hyacinth sa for siden:
Ja, det gjorde ikke jeg.
Hva slags ost har Nannah på det bildet, tror vi? Den ser helt hvit ut? Mozarella?
Dixie Diner sa for siden:
Det er Veggpryd sitt bilde, og det ser ut som mozarella ja, siden det er så lyst. Jeg hadde på vanlig Norvegia, tror jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.