Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vask av grønnsaker?

#1

Éowyn sa for siden:

Hvordan vasker dere grønnsaker?

Jeg skylle godt i vann, men allikevel blir jeg ikke kvitt alle smådyr. Her om dagen sto jeg eviglenge med noen brokkolikvaster. Det var nemlig flere smådyr inni der som satt godt fast. En ting var de som satt ved stilken, men det var flere litt lenger inni buketten og. Og skal jeg stå og finlete inni hver kvast så kan det ta sin tid.

Kan legge til at grønnsaker som brokkoli, blomkål og salat er økologisk og da kke sprøytet. Derfor smådyr.


#2

Hyacinth sa for siden:

Brokkoli og blomkål: Legger i kaldt vann hvis jeg gidder, skyller hvis ikke. Har aldri/ sjelden sett dyr.

Purre: Et herk. Faders dritt å vaske. Men utrolig godt å spise.

Paprika: Skyller og gnikker. De er vel sprøytet mer enn norske blomkål, antar jeg.

Rotgrønnsaker: Spiser sjelden. Vasker, skreller, skrubber eller noe sånt. Kommer an på.

Selleri: Skyller.

Salat: Skyller eller legger i kaldt vann.

Løk: Ingenting. Bare skreller.

Jah.. Hva mer? Agurk? Tomat?


#3

Malama sa for siden:

brokkoli og blomkål skal vel ligge og flyte i vann? Det har jeg lært av mamma, og sett smådyr flyte opp. Evt lest noe om salt i vannet også?

Ellers skyller jeg det meste, bortsett fra det jeg skreller.


#4

Nextlife sa for siden:

Grønnsaker med fare for småkryp legges alltid i saltvann et kvarters tid, rotgrønnsaker skylles og børstes, andre grønnsaker skylles.


#5

Divine sa for siden:

Hvilke grønnsaker snakker vi om da? :paranoid:


#6

Ole Brumm sa for siden:

Brokkoli og blomkål Divine, fordi det er vanskelig å se de pga tettheten i bukettene.

Jeg er lat og skyller de bare, de skal jo kokes uansett... Skal de spises rå, er jeg litt mer nøye da.


#7

Nextlife sa for siden:

Blomkål, broccoli og salater.


#8

Divine sa for siden:

Jeg tror knapt nok jeg har skylt dem en gang. Og jeg har aldri sett småkryp. Men nå begynner jeg garantert å studere grønnsakene veldig nøye.


#9

Éowyn sa for siden:

Jeg har ikke sett småkryp i brokkoli eller blomkål før vi begynte å kjøpe økologiske direkte fra gård. De i butikken er jo sprøytet.


#10

Ole Brumm sa for siden:

Det man ikke vet om har man ikke vondt av. :blond: Larvene er jo i samme farve som grønnsaken og smaker nok det samme også, kan ikke tenke meg det er farlig å spise de...


#11

apan sa for siden:

Jeg skyller alt ganske fort :sparke: .


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg kjøpte en blomkål i sommer, og jeg skal love at de 2 cm lange, kjøttfulle larvene IKKE var i samme farge, de var nemlig nesten selvlysende grønn :eek:


#13

Ole Brumm sa for siden:

Ok, det var litt forskjell på de søte små jeg har sett. :humre:


#14

Stikka sa for siden:

Brokkoli og blomkål skjæres bare opp og hives i kokende vann. Kjøper alltid økologisk men har aldri sett småkryp.


#15

Malama sa for siden:

Har sett svarte også jeg, i blomkål. Fra butikken, sprøytete greier.


#16

Malama sa for siden:

Så dem altså fordi de kom ut når grønnsakene lå i vann...


#17

Éowyn sa for siden:

De småkrypene jeg så i brokkolien kom ikke av når jeg skylte i vann. De holdt seg fast som om det gjaldt livet. (Noe det også gjorde.)


#18

Lisa sa for siden:

Økologiske grønnsaker har mer småkryp for de er ikke sprøytet fulle av giftstoffer. Noe herk men om ungen spiser et lite kryp i ny og ne er sikkert bedre en at hun får i seg sprøytestoffer tenker jeg :knegg:
Jeg derimot er så gammel og full av gift og faenskap at jeg lett spiser vanlige grønnsaker uten å vaske de engang. Broccolien er så fin og fersk om dagen atte, billedskjønn nærmest :)


#19

Lisa sa for siden:

Men disse småkrypene i vanlig brokkoli - den er jo pakket i plastikk ikke sant?


#20

Neket sa for siden:

Jeg bare skyller raskt under vann, det gjelder de fleste grønnsaker. Skreller jeg det gidder jeg ikke å skylle.


#21

Grøten sa for siden:

Har kun hatt et par brokkolier med synelige dyr på. De havnet i søplet. :sparke: takler ikke tanken
Det er bare når jeg ser dem da, for det er helt sikkert et og annet dyr som det kan tenkes at man har fordøyd. :grøsser:

Skyller alt i vann, med eller ute skall. Tipset om å legge i vann er notert.


#22

mamaria sa for siden:

Jeg skyller bare det meste raskt under vann, jeg.
Vi kjøper i grunnen mye sånne store pakker frosset også, og de kokes jo bare som de er.
Litt proteintilskudd er da bare sunt.


#23

Éowyn sa for siden:

Forrige gang lå de i en plastpose ala slik man putter frukt og grøn i i butikker. Andre ganger har de ligget i "friluft" i kassen de kommer i, hvis jeg ikke husker feil. Blomkål hadde plast rundt seg en gang, men forrige levering hadde de ikke det.

Dette gjelder kun grønnsaker vi nå abonnerer på, ikke det vi tidligere har kjøpt i butikk.


#24

ItsOnlyMe sa for siden:

Purre er vel værst... Funker det å legge den i kaldt vann montro?
(nei sikkert ikke..)


#25

Ivars_mamma sa for siden:

Blomkål og broccoli legger jeg i saltvann i 10-15 min. Da dør dyrene og flyter opp.

Når det gjelder purre, så kutter jeg den, og legger den i vann. Da er det bare å øse den opp, og mold og sand ligger igjen i bunnen av bollen. Man kan ikke helle av vannet, da kommer jo sanden opp i purren igjen.

Ellers skyller jeg salat og må dessverre påstå at jeg er elendig på å vaske andre ting....


#26

Lisa sa for siden:

Jeg synes purren minster altfor mye smak hvis du legger den i vann, akkurat som løk ... (vel, purre er jo løk ...)


#27

Hyacinth sa for siden:

Nei. Du får ikke bort den forbanna jorden uten å demontere den totalt. Og purre som er så godt! :sur:


#28

Inagh sa for siden:

Jeg har en aldeles genial klut som jeg bruker til å vaske mesteparten av frukt og grønnsaker med. Purre bruker jeg å lage et langt snitt på langs i, slik at jeg får brettet bladene godt ut, så jeg får vasket ut all sanda lett som en plett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.