Jeg skylle godt i vann, men allikevel blir jeg ikke kvitt alle smådyr. Her om dagen sto jeg eviglenge med noen brokkolikvaster. Det var nemlig flere smådyr inni der som satt godt fast. En ting var de som satt ved stilken, men det var flere litt lenger inni buketten og. Og skal jeg stå og finlete inni hver kvast så kan det ta sin tid.
Kan legge til at grønnsaker som brokkoli, blomkål og salat er økologisk og da kke sprøytet. Derfor smådyr.
Det man ikke vet om har man ikke vondt av. :blond: Larvene er jo i samme farve som grønnsaken og smaker nok det samme også, kan ikke tenke meg det er farlig å spise de...
Jeg kjøpte en blomkål i sommer, og jeg skal love at de 2 cm lange, kjøttfulle larvene IKKE var i samme farge, de var nemlig nesten selvlysende grønn :eek:
Økologiske grønnsaker har mer småkryp for de er ikke sprøytet fulle av giftstoffer. Noe herk men om ungen spiser et lite kryp i ny og ne er sikkert bedre en at hun får i seg sprøytestoffer tenker jeg :knegg:
Jeg derimot er så gammel og full av gift og faenskap at jeg lett spiser vanlige grønnsaker uten å vaske de engang. Broccolien er så fin og fersk om dagen atte, billedskjønn nærmest :)
Har kun hatt et par brokkolier med synelige dyr på. De havnet i søplet. :sparke: takler ikke tanken
Det er bare når jeg ser dem da, for det er helt sikkert et og annet dyr som det kan tenkes at man har fordøyd. :grøsser:
Skyller alt i vann, med eller ute skall. Tipset om å legge i vann er notert.
Jeg skyller bare det meste raskt under vann, jeg.
Vi kjøper i grunnen mye sånne store pakker frosset også, og de kokes jo bare som de er.
Litt proteintilskudd er da bare sunt.
Forrige gang lå de i en plastpose ala slik man putter frukt og grøn i i butikker. Andre ganger har de ligget i "friluft" i kassen de kommer i, hvis jeg ikke husker feil. Blomkål hadde plast rundt seg en gang, men forrige levering hadde de ikke det.
Dette gjelder kun grønnsaker vi nå abonnerer på, ikke det vi tidligere har kjøpt i butikk.
Blomkål og broccoli legger jeg i saltvann i 10-15 min. Da dør dyrene og flyter opp.
Når det gjelder purre, så kutter jeg den, og legger den i vann. Da er det bare å øse den opp, og mold og sand ligger igjen i bunnen av bollen. Man kan ikke helle av vannet, da kommer jo sanden opp i purren igjen.
Ellers skyller jeg salat og må dessverre påstå at jeg er elendig på å vaske andre ting....
Jeg har en aldeles genial klut som jeg bruker til å vaske mesteparten av frukt og grønnsaker med. Purre bruker jeg å lage et langt snitt på langs i, slik at jeg får brettet bladene godt ut, så jeg får vasket ut all sanda lett som en plett.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.