Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forrett til 18 personer

#1

daffy sa for siden:

Jeg skal lage forrett til 20 personer hjemme på kjøkkenet mitt. Jeg skal selvsagt bla i kokebøker, men lurer på om dere har noen gode tips også? Det er et krav at maten må være vinvennlig (så rødbeter, artisjokk, tomatbaserte retter og rå grønnsaker utgår). Det er ikke jeg som skal betale for varene, så det gjør ingenting at råvarene er litt dyre.

Forslag?


#2

Timmi sa for siden:

Denne har vi servert mange ganger med stort hell. Oppskriften kan enkelt utvides (vet ikke helt hvor mange denne er til)

Lakserøre
200 g røkelaks
1 rødt eple
1/4 rødløk
1 dl lettrømme
1 ss dijon-sennep
2 ss klippet gressløk

Grovhakk laksen. Skjær eplet i terninger og finhakk løken. Bland sammen laks, eple, løk, rømme, sennep og gressløk.
Fordel på feks ristet loff, små terteskjell e.l.


#3

Fløyel sa for siden:

Fiskesuppe med salmalaks og snøfrisk (hentet fra Tine sine sider, men utrolig god!)
Pr person som hovedrett (trenger litt mindre hvis det er forrett)
Suppe er enkelt å lage til mange :)

  • 3 ss TINE Ekte Meierismør
  • 2 ss hvetemel
  • 8 dl fiskekraft evt. fiskefond
  • 125 g Snøfrisk Naturell
  • 1 bunt finklippet gressløk
  • 50 g finstrimlet knollselleri
  • 50 g finstrimlet gulrot
  • 50 g finsnittet purre
  • 200 g SALMA laks i terninger
  • 100 g rensede ferske reker

Smelt smør, rør inn melet og spe med fiskekraften. Tilsett Snøfrisk litt etter litt og kok opp under omrøring.La suppen småputre i cirka 5 minutter og tilsett finklippet gressløk. Kjør dette i foodprocessor. Hell suppen tilbake i kjelen. Tilsett grønnsaker og fisk. Kok opp og la det trekke i cirka 5 minutter.Smak til med salt og pepper.Ha i reker og la dem bli gjennomvarme. Server fiskesuppen med litt finklippet gressløk på toppen. Suppen smaker godt ved siden av ferskt brød med.


#4

Beathe sa for siden:

Spekeskinke, honningmelom og rømme. Mmmm - snadder!!


#5

amo sa for siden:

Melon og spekeskinke er knallgodt synes jeg. :nam:
Ekstra pent blir det hvis du bruker en liten "kuleskje", slik at du får lagt opp forretten der melonen er tre eller fem små kuler, og danderer med gressløk. Kulene kan du lage klar på forhånd.


#6

maggypop sa for siden:

Gåseleverpate med f.eks sopp, bacon og portvingele.


#7

kalufs sa for siden:

En sjikkelig god (hjemmelaget) aspargessuppe!


#8

Maninin sa for siden:

kamskjell er jo bare nam-nam :sikle:


#9

Nextlife sa for siden:

Det aller viktigste å vite før man bestemmer forrett er hva du skal ha til hovedrett :)


#10

Salt sa for siden:

Parmesanmousse. Lages i forveien i brødformer, severes kald. Enkelt, penkelt. Server gjerne på ruccola og kanskje noen asparges til, hvis du gidder. :nam:

250 gram revet parmesan
6 egg
165 gram fløte (husker dessverre ikke hvor mye dette er i dl, italiensk oppskrift)

Kok opp egg og fløte, ha i parmesan, og litt salt og pepper.
Ha i brødform og stek i vannbad på 140 grader i 1 time.


#11

kalufs sa for siden:

Salt, parmesanmousse høres utrolig godt ut! Med asparges til. :nam:


#12

daffy sa for siden:

Asparges er også en wine killer. Hmm, men takk for forslag, parmesanbasert forrett kunne kanskje vært noe.


#13

Toffskij sa for siden:

Asparges er godt til sauvignon blanc, da.


#14

Maysen sa for siden:

Dette hadde jeg og tenkt å foreslå da jeg så overskriften. Helt fantastisk forrett, men jeg er så sær at det må være enten parma eller Serrano skinke jeg da.(selvsagt, hvis jeg lager selv).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.