Enkelt og greit - kva vil du foretrekke av desse to rettane? Eg er klar over at fårikål er mykje meir vanleg og meir pop, men i min barndom var det lammefrikasé som var tingen. Eg likar begge rettane, men held ein knapp på lammefrikasé.
Poll (sjølv om eg veit at fårikål går av med seieren altså).
Uten tvil fårikål. Som er min absolutte favorittrett og har vært det så lenge jeg kan huske.
Fårikålkjelen står faktisk på ovnen i dette øyeblikk. Jeg er hjemme alene og skal kose meg med fårikål laget av det beste kjøttet. :nam: (Ingen andre her i huset liker det nemlig, rare mennesker.)
Fårikål, dersom jeg slipper å koke det i mitt eget hus.
Aldri, aldri lammefrikassè. Jeg er traumatisert etter å ha fått en kjip storhusholdningsvariant av dette servert midt under fødselen for 22 år siden. grøss
Lammefrikasse.
Mamma elsker fårikål og serverte da minst 1 gang i veka i fleire mnd. Mange år siden no, men eg har ikkje orka tanken på da før. No vurderer om eg kanskje skal laga da ein gong.... kanskje.
Lammefrikkasé, men det er veldig avhengig av om den som lager den har en god oppskrift og kan å lage det. Fårikål er litt mindre personavhengig og også mer lettvint. Vi har oftest fårikål.
Ingen av delene. Kokt lam smaker høgg. (Bortsett fra salt lammekjøtt til komle, og pinnekjøtt. Men det må stekes litt i ovnen for å bli godt. :nemlig: )
Eg er heilt forundra over at SÅ mange likar frikasé best! (er det forresten to s'ar det skal vere?).
Fårikål er mest omtalt i media syns eg - nå er det jo fårikålkampanje også. Har liksom fått inntrykk av at det er mest likt eg da - men har altså blitt lurt :nemlig:
Jeg ville gjerne hatt et jatakk begge deler alternativ. Nå er jeg ikke sikker på om jeg har smakt det, men det har jeg sikkert, for mamma drev og laget alt mulig rart av middager når jeg vokste opp. Men det vi pleide å ha var hønsefrikase, og det var jo veldig godt, så da må jo lammefrikase være veldig godt også. :logisk: