Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fårikål eller lammefrikassé?

Fårikål eller lammefrikassé

  • Fårikål
    45 stemmer
  • Lammefrikassé
    46 stemmer
  • Ingen av delene
    20 stemmer
#1

Syrin sa for siden:

Enkelt og greit - kva vil du foretrekke av desse to rettane? Eg er klar over at fårikål er mykje meir vanleg og meir pop, men i min barndom var det lammefrikasé som var tingen. Eg likar begge rettane, men held ein knapp på lammefrikasé.

Poll (sjølv om eg veit at fårikål går av med seieren altså).


#2

noen sa for siden:

Fisk er fisk. Kjøtt er mat. Sau er genser. :ingen av delene:


#3

Robyn sa for siden:

Uten tvil fårikål. Som er min absolutte favorittrett og har vært det så lenge jeg kan huske.

Fårikålkjelen står faktisk på ovnen i dette øyeblikk. Jeg er hjemme alene og skal kose meg med fårikål laget av det beste kjøttet. :nam: (Ingen andre her i huset liker det nemlig, rare mennesker.)


#4

Nextlife sa for siden:

Fårikål, dersom jeg slipper å koke det i mitt eget hus.
Aldri, aldri lammefrikassè. Jeg er traumatisert etter å ha fått en kjip storhusholdningsvariant av dette servert midt under fødselen for 22 år siden. grøss


#5

maggypop sa for siden:

Begge deler.


#6

Pasta sa for siden:

Jeg har problemer med kokt kål og velger helt klart frikassè.


#7

Sissel sa for siden:

Enig med deg. Begge deler er kjempegodt, men jeg holder en knapp på lammefrikassè.


#8

tink sa for siden:

Ja, takk begge deler. Først fårikål, også går restene i lammefrikkasé dagen etter. :nam:


#9

Blå sa for siden:

Jeg er mest glad i frikassé, men familien er fryktelig glad i fårikål, så det blir mest det hjemme hos oss.

På søndag skal jeg prøve meg på lammeskank. :nam:


#10

Bluen sa for siden:

Jeg tror knapt jeg har smakt lammefrikassé. :skeptisk: Fårikål er godt så lenge jeg slipper å tilberede det selv.


#11

Nextlife sa for siden:

Gled deg. Det er så utrolig godt og mørt. Namm :)


#12

Puslingen sa for siden:

Lammefrikasse.
Mamma elsker fårikål og serverte da minst 1 gang i veka i fleire mnd. Mange år siden no, men eg har ikkje orka tanken på da før. No vurderer om eg kanskje skal laga da ein gong.... kanskje.


#13

Niobe sa for siden:

Lammefrikassé er nydelig. Jeg er ikke glad i kål.


#14

Ying sa for siden:

Helt klart lammefrikasé. Jeg klarer ikke lukten av fårikål, så de som vil ha det får dra på besøk til noen andre.


#15

Tåtti sa for siden:

Jeg klarer ikke å velge. :beggedelerjatakk: :vilha:


#16

Skytte sa for siden:

Lammefrikassé uten tvil. Får jeg det det, så kan jeg til og meg jeg spise lam.


#17

Honda sa for siden:

Ikke noe med lam, uten om pinnekjøtt.
:sær:


#18

Camomilla sa for siden:

Eneste med lam som går i meg er pinnekjøtt.


#19

gnuri sa for siden:

Fårikål er ok det, men lammefrikasè er MYE bedre :jupp:
(Selv om pinnekjøtt er best)



#21

Tangina sa for siden:

Jeg sier jatakk til begge deler.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Begge deler, og lammeskank og pinnekjøtt og alt som er godt! :nam:


#23

Maiden sa for siden:

Ingen av delene.


#24

Mrs. Longbottom sa for siden:

Begge deler er fantastisk! mmm

I år blir det nok mest lammefrikasse pga amming. Fårikål er liksom ikke det helt store da.



#26

Kaija sa for siden:

Ja takk, begge deler! Lammekjøtt er kjempegodt uansett.


#27

Bomull sa for siden:

Kålifår, som jeg bruker å si ...


#28

Inagh sa for siden:

Jeg forsøker og forsøker - for jeg har så inderlig lyst til å like fårikål, men jeg klarer det bare ikke. :sukk:


#29

Hondacrv sa for siden:

Lammefrikassé! For den sausen, av krafta, med ein kyllingbuljong og ei skei creme fraiche og ei skei fløyte, overgår det meste.


#30

Ami sa for siden:

:sikle:
Kan noen varte opp med en knakende god oppskrift på lammefrikassé?


#31

Bloppy sa for siden:

Fårikål :nam:


#32

indie sa for siden:

Lammefrikkasé, men det er veldig avhengig av om den som lager den har en god oppskrift og kan å lage det. Fårikål er litt mindre personavhengig og også mer lettvint. Vi har oftest fårikål.


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg liker den best med ekstra rømme og fersk dill å strø over ved bordet. yum.


#34

Fibi sa for siden:

Ingen av delene. Kokt lam smaker høgg. (Bortsett fra salt lammekjøtt til komle, og pinnekjøtt. Men det må stekes litt i ovnen for å bli godt. :nemlig: )


#35

Syrin sa for siden:

Eg er heilt forundra over at SÅ mange likar frikasé best! (er det forresten to s'ar det skal vere?).

Fårikål er mest omtalt i media syns eg - nå er det jo fårikålkampanje også. Har liksom fått inntrykk av at det er mest likt eg da - men har altså blitt lurt :nemlig:


#36

Ami sa for siden:

I morgen skal min mor lage fårefrikassé til oss. :love:


#37

Smurfine79 sa for siden:

Tror faktisk ikke jeg har smakt lammefrikasse


#38

Mrs. Longbottom sa for siden:

:dåne:


#39

turi sa for siden:

Lammefrikasse, for fårikål er vondt.


#40

Ru sa for siden:

Jeg har ikke vært vant til noen av delene, så jeg svarte ingen av delene.
Jeg liker ikke kål, så fårikål utgår med høye kneløft.


#41

Fluke sa for siden:

:nemlig:


#42

DM sa for siden:

Jeg ville gjerne hatt et jatakk begge deler alternativ. Nå er jeg ikke sikker på om jeg har smakt det, men det har jeg sikkert, for mamma drev og laget alt mulig rart av middager når jeg vokste opp. Men det vi pleide å ha var hønsefrikase, og det var jo veldig godt, så da må jo lammefrikase være veldig godt også. :logisk:


#43

Propella sa for siden:

Spiser ikke sau/lam. Det smaker like ille som dyret lukter.


#44

Tuttan sa for siden:

Eg stemte farikål, men ja takk begge deler egentlig!!


#45

Rabbit sa for siden:

Fårikål. Utvilsomt :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.