Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaniljesukker

#1

Nenne sa for siden:

Bruker man ordentlig vaniljesukker i samme mengder som vanlig vaniljesukker?


#2

Nessie sa for siden:

:blånn:

Bruker bare vanlig vaniljesukker jeg.. sånn ferdig på boks...

Hva er "ordentlig" vaniljesukker da? :blånn: Hvordan kjøper / har du det?


#3

Nenne sa for siden:

Jeg mener det som heter ekte vaniljesukker i grønn- og hvitstripete boks. Det er det jeg mener.


#4

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker samme mengde av dette som av vanlig vaniljesukker, og har ikke fått vaniljesjokk. :)


#5

Nenne sa for siden:

Takk for svar. :)


#6

Stikka sa for siden:

Hvor får man kjøpt dette?


#7

Filifjonka sa for siden:

Tror de selger det mange steder, tror jeg har kjøpt det på Ica.


#8

kisha sa for siden:

Jeg kokte rabarbra for ei stund siden. Da måtte jeg ha i ei vaniljestang. Dvs. skrape ut frøene. Er det dette du mener?


#9

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er et vaniljesukker som inneholder ekte vaniljestang. Altså et pulver med litt sånne små svarte prikker i.


#10

Ru sa for siden:

Jeg bruker like mye vaniljesukker som vanilinsukker. Vi kjøper forøvrig vaniljesukkeret på en øko-butikk, sammen med alt annet av krydderier.

Det er jo mye bedre!

Vaniljesukker lages av vaniljestang og sukker.


#11

Mei sa for siden:

Kan man ikke også lage det selv? Mener å ha hørt at man kan legge en vaniljestang i sukkeret og få vaniljesmak på det?


#12

Ru sa for siden:

Det stemmer det zol:

Ekte vaniljesukker
(31.01.2005 19:50)
Av: Magnus Andresen
Det greieste er å lage det selv! Du trenger en vaniljestang, tre desiliter sukker eller melis og en lufttett boks. Snitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frøene og stangen i boksen. Fyll på med sukker og la det stå et par dager før det er klart til bruk.


#13

Mei sa for siden:

Jeg mener til og med at jeg har lest at man kan bruke brukte vaniljestenger til formålet? Altså: om de bare har kokt sammen med noe så kan man tørke dem og ha dem i sukker. Resirkulering.


#14

Stikka sa for siden:

Jepp. Er ikke det et Jamie Oliver triks tro? Mener han (og sikkert andre kokker) sa at etter man hadde brukt vaniljestangen så kunne man stikke den i en krukke med sukker. Bare putte på nye stenger ettersom de ble brukt. Hjemmelaget vaniljesukker :nikker:


#15

amylin sa for siden:

Bruk hele vaniljestangen med frø og alt sammen, putt den i en food processor sammen med sukker. La den gå noen minutter, sil alt sammen og kjør i food processor igjen. Gjør dette tilsammen tre ganger eller noe sånt og da har du fiks ferdig vaniljesukker. Veldig enkelt og godt.


#16

Mei sa for siden:

Da har han stjålet det fra meg :snurt:


#17

Stikka sa for siden:

:knegg:
Greit. Da skal jeg kalle det Zol-trikset hvis jeg forteller noen andre om dette heretter :glis:


#18

Mei sa for siden:

Best for deg :nemlig:


#19

rakka sa for siden:

Jeg lager også mitt eget vaniljesukker av brukte vaniljestenger jeg hakker oppi en boks med sukker. Men når det gjelder mengde er vel boksevaniljesukker (ekte eller Idunvarianten) sikkert mer konsentrert, eller?


#20

Harriet Vane sa for siden:

Du tenker Tørsleffs vs. Freia/Idun? Jeg bruker mindre av Tørrsleffs. Jeg bruker også ofte ørlitegranne bourbonvaniljepulver (Helios) i stedet for vaniljesukker


#21

Nenne sa for siden:

Ja, det var det som var spørsmålet. Takk for svar. :) Bourbonvaniljepulver har jeg aldri hørt om en gang. Er det helsekostvare det eller?


#22

Dixie Diner sa for siden:

Dette bruker jeg også. Ørliten boks, men den er jo veldig drøy i bruk da.

Nenne: ja det selges i helsekosten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.