Nextlife sa for siden:
Jeg er jo ikke akkurat noen margarinelsker, men etter å ha lest Viestads spalte i Magasinet i dag vurderer jeg sterk å prøve hjemmelaget margarin.
Noen som har prøvd det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Nextlife sa for siden:
Jeg er jo ikke akkurat noen margarinelsker, men etter å ha lest Viestads spalte i Magasinet i dag vurderer jeg sterk å prøve hjemmelaget margarin.
Noen som har prøvd det?
Harriet Vane sa for siden:
Så lenge det finnes oljer og meierismør ser jeg ingen grunn til å kaste bort verdifull matlagingstid på dette.
Kan du utdype for oss som ikke har lest artikkelen?
Pingis sa for siden:
www.dagbladet.no/2010/10/01/magasinet/det_beste_jeg_vet/andreas_viestad/13648279/
Esme sa for siden:
Han lager "margarin" (jeg skriver det i hermetegn fordi det gir feil konnotasjoner) av alt mulig forskjellige fettyper og emulgatorer så det er sammenlignbart med tykke sauser egentlig.
Jeg synes det virket kult jeg. Her er urtemargarin, passende til kylling og fisk
2 dl solsikkeolje
1 dl persille
2 ts timian
2 ts rosmarin
1 fedd hvitløk, eller mer
250 gram kokosfett
3 ts dijonsennep
1 dl vann eller eplejuice
2 ts sitronsaft
1 ts revet sitronskall
Harriet Vane sa for siden:
Men dette var jo kult! Emulsjoner er gøy, Pers margarin og Soft er ekkelt.
Nextlife sa for siden:
Jepp, det var akkurat det som fascinerte meg også. Jeg elsker slike prosesser og vil gjerne prøve :)
Esme sa for siden:
Ikke sant? Men har du prøvd noe molekylær gastronomi? Jeg synes det virker så ufattelig morsomt. Når du har kommet deg etter blånissebarn, hadde det ikke vært überkult å ha SuperAvansert Kokkekurs hvor vi lager masse kule greier, f.eks jordbærkaviar, ertesfærer etc?
m^2 sa for siden:
åh! :hyper:
Noe for oss det der jo!!
Harriet Vane sa for siden:
Å, jaaa!
:hyper:
Kjemi er moro, mat er moro, det kan ikke bli feil.
Nextlife sa for siden:
:hjerteøyne:
En total avsporing, men en av mine siste fascinasjoner var da jeg kokte granskuddsirup i våres. Å se den ekle gråhvite blenga av avkok forandre seg så til de grader etter å ha kokt inn med sukker.
Den ble tykkere og smidigere, og mer og mer gyllenrosa for hvert kvarter.
elsk
Harriet Vane sa for siden:
Eller å få til perfekt bernaise, majones eller aïoli. :hjerter:
Esme sa for siden:
Jeg mener det altså, vi må ha gastronomitreff neste år en gang, jeg har jo tilogmed to kjøkken, så det burde være greit å orge til.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg mener at jeg blir med. :_dead_serious:
Esme sa for siden:
Det er morsomt å lage litt sånne spesielle ting.:jupp:
Esme sa for siden:
Slutten av oktober 2011. :nemlig:
Skriv det opp folkens, dere som er interessert i sånt!
Ru sa for siden:
Du høres ut som min venninne kokken. Hun hoppet ut av kjøkkenet og inn på skolebenken og er nå ferdig kjemi-ingeniør. :knegg:
Nextlife sa for siden:
Jepp, også så godt. Det er den store hit`en i omgangskretsen som tilbehør til ost nå. Og i te. Og på pannekaker.
Observatøren sa for siden:
Noen som har testet dette? Fant morsomt nok tråden da jeg googlet oppskrift.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg lager støtt og stadig margarin selv. Blir kjempebra. Jeg bruker denne metoden, kjempelett og raskt.
Nextlife sa for siden:
Jeg gjorde det rett etter innlegge og det ble veldig bra og var en morsom prosess.
Jeg har ikke lagd flere ganger, og det skyldes ene og alene latskap.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.