Saltkjøtt høres så godt ut. Det er vanligere å spise det lenger nord i landet tror jeg, og muligens med kålrotstappe til blant annet?
Her selges det ikke ferdig saltet kjøtt som jeg vet om. Har tittet i både fryse og ferskdisk.
Dere som kan lage sånt, hvordan salter man, hvilke kjøtt-typer bruker dere, og hva har dere som tilbehør?
Min erfaring er at butikkene tar det inn om man spør, hos slakteren er det omtrent alltid tilgjengelig. Jeg kjøpte salt lammekjøtt på ICA i går. Bor i Oslo.
Jeg tror det avhenger av hvor du bor. Her i Rogaland spiser vi komle hele året, og da er salt kjøtt (helst lam, synes jeg) tilgjengelig hele året. Da jeg forsøkte å få tak i salt kjøtt i Hemsedal midt på sommeren, holdt de på å le seg i hel i butikken. De kunne få tak i en svineknoke, men det var minst en ukes leveringstid.
Her har de billig salt fårekjøtt i butikkene nå (Obs, bla.). Det er nydelig med kålrabistappe til ja. Mmmmm! Salte og/eller røkte svineknoker også, de koster ingenting på Obs nå. Jeg kjøpte flere kilo i går og har hele fryseren full nå.
Vi bruker mye svineknoke, det er lett å få tak i, og spesielt på OBS og andre coop-butikker, samt de mer velutstyrte. Kjøp mange og frys ned når du finner, det er billig og god mat. Kan brukes til kjøttsuppe, ertesuppe, raspeball, lapskaus og diverse gryter.
Jeg pleier salte på nakkekoteletter til saltkjøtt. Det fungerer veldig godt. Salter godt på begge sider av koteletten, og lar det stå med matpapir over, i kjøleskapet i ca. en uke. Kokes i 1 1/2-2 timer. Nytes med kålrotstappe (kålrot og noen poterer moses sammen), smør i stappen, tyttebærsyltetøy og flatbrød, MMmmmmm!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.