Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saltkjøtt

#1

mamaria sa for siden:

Saltkjøtt høres så godt ut. Det er vanligere å spise det lenger nord i landet tror jeg, og muligens med kålrotstappe til blant annet?
Her selges det ikke ferdig saltet kjøtt som jeg vet om. Har tittet i både fryse og ferskdisk.
Dere som kan lage sånt, hvordan salter man, hvilke kjøtt-typer bruker dere, og hva har dere som tilbehør?


#2

Benzo sa for siden:

Min erfaring er at butikkene tar det inn om man spør, hos slakteren er det omtrent alltid tilgjengelig. Jeg kjøpte salt lammekjøtt på ICA i går. Bor i Oslo.


#3

Rug sa for siden:

Jeg tror det avhenger av hvor du bor. Her i Rogaland spiser vi komle hele året, og da er salt kjøtt (helst lam, synes jeg) tilgjengelig hele året. Da jeg forsøkte å få tak i salt kjøtt i Hemsedal midt på sommeren, holdt de på å le seg i hel i butikken. De kunne få tak i en svineknoke, men det var minst en ukes leveringstid.


#4

Dixie Diner sa for siden:

:nemlig:

Her har de billig salt fårekjøtt i butikkene nå (Obs, bla.). Det er nydelig med kålrabistappe til ja. Mmmmm! Salte og/eller røkte svineknoker også, de koster ingenting på Obs nå. Jeg kjøpte flere kilo i går og har hele fryseren full nå.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Vi bruker mye svineknoke, det er lett å få tak i, og spesielt på OBS og andre coop-butikker, samt de mer velutstyrte. Kjøp mange og frys ned når du finner, det er billig og god mat. Kan brukes til kjøttsuppe, ertesuppe, raspeball, lapskaus og diverse gryter.


#6

kamp sa for siden:

Bruk svinebog og gni det inn med salt. La det ligge 1-2 dager (avhenig av tykkelse). Skyll det og kok (trekk) på vanlig måte.


#7

Carpe Diem sa for siden:

Dette kan man gjøre med lammekjøtt også. :jupp:
Smaker helt nydelig til f eks komler :nam:


#8

Tove sa for siden:

Jeg pleier salte på nakkekoteletter til saltkjøtt. Det fungerer veldig godt. Salter godt på begge sider av koteletten, og lar det stå med matpapir over, i kjøleskapet i ca. en uke. Kokes i 1 1/2-2 timer. Nytes med kålrotstappe (kålrot og noen poterer moses sammen), smør i stappen, tyttebærsyltetøy og flatbrød, MMmmmmm!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.