Jeg elsker å lage mat og vil få min eldste i gang med det også. Hun synes det er helt greit, men har dessverre ikke arvet moras iver, til tross for at jeg har hatt henne med på utallige middags- og kakebakeøkter. Min yngste derimot, er helt ellevill etter å lage mat og blir nok kanskje litt mer lik mora. Så han er med på ALT, men eldste trenger litt mer inspirasjon.
Hun liker å bla i kokebøker, så jeg tenkte vi kunne kjøpe noen kule og bla i dem sammen og finne noen kjekke retter vi begge ville lage sammen. Men gaad så mange dårlige, gamle og boring kokebøker for barn som finnes der ute.
Har dere tips til noen som er bra? Oppskriftene bør være enkle å følge, lette å lese og med bilder.
Jeg synes den virker ganske lovende, som du sier så finnes det jo mye kjedelig og gammelt der ute, og denne var tross alt ganske fresh. Det var kanskje litt få oppskrifter i forhold til hva jeg hadde håpet.
Vi har ikke kommet så langt som til å bruke den enda, men ut fra førsteinntrykket så virker den som et godt tips. :nikker:
Jeg har bestilt denne til 2003-modellen. På bokklubben.no står det:
På Schakendas bakeskole står matglede og humor i fokus. Ungene blir tatt på alvor og får lov til å lage enkle matretter på barns premisser.
Schakendas bakeskole handler om å lære grunnleggende ting, mer enn om å få bollene til å se ut som rosa sommerfugler. Det skal være ekte mat, ekte oppskrifter og noe ungene skal være stolte over å ha laget, det er viktigere enn at det ser tullete ut. De skal lære noe om et håndverk som de kan ha nytte av. Oppskrifter som faller i smak - også for vokse Det er ikke utenkelig at det også finnes voksne som kommer til å få god nytte av oppskriftene fra bakeskolen. Oppskriftene er presentert på en morsom, lettfattelig og inspirerende måte. Det skal være mulig å lære ting uten å kjede seg. Det skal være lett å få suksess som fersk juniorbaker, og resultatet skal være både godt og fristende for store og små. Gode råvarer og godt håndtverk Morten Schakendas bakefilosofi egner seg like godt for barn som for voksne. Det handler om enkle og gode råvarer og en ærlig tilnærming til håndverket. Det handler om å lære grunnleggende kunnskap. Mat kommer ikke fra butikken, men fra råvarer som du må kunne tilberede. Mortens entusiasme smitter lett over på både små og store bakere. Alt kan gjøres enkelt. Morten gjør jobben med å teste og omsette alle mål til desiliter og skjeer. Det skal være barnevennlig, enkelt og funksjonelt. En streng læremester, vi får vite hvorfor det er viktig å være nøye. Baking er kjemi, og det er viktig å gjøre ting skikkelig. Moralen er enkel, gjør det som står i oppskriften så blir det skikkelig sving på bollene. Vask og rydd. Renslighet er viktig, alle bakere er pirkete på det. Hvis du rydder får du bake neste gang du spør også. Praktiske og grunnleggende baketips Her får du vite om noen av de "hemmelige" triksene til de proffe bakerne. Det er lov å lage ting som smaker godt, boller er bra, men kanskje ikke hver dag. Det finnes heldigvis andre ting som er gode også, og som du faktisk kan spise hver dag.
Oi, disse tror jeg vi må ha. Den Schakendas bakeskole da - jeg ante ikke at den fantes. Den bare MÅ vi ha!
Vi har flere, men har ikke laget så mye mat til dem enda, allikevel er de lest i filler, datteren min elsker å lese i kokebøker og har lært veldig mye av det, den aller første boka fikk hun da hun 'endelig' lærte å lese som 4 og et halvtåring - og den er lest helt i filler nå.
Finner ikke noen av dem hun har på nettet nå. Et fint sted å se er hvis du har en Smart Club-butikk. Det gjelder alt av type faktabøker til barn, og også masse kokebøker for voksne som de kjøper inn og selger på pall for en rimelig penge.
Det har i en lang periode så og si ikke vært kokebøker for barn på markedet, mesteparten av det gamle har gått ut og lite nytt har blitt utgitt. Vet at Hurra forlag akkurat har kommet ut med nye, men vet ikke om de er noe gode: www.hurra.no/html/barnas_kokeboker.html
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.