Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på kjøttkaker?

#1

Hot Lips sa for siden:

Jeg kan ikke lage kjøttkaker. :sparke:
Er det noen som kan gi meg en idiotsikker oppskrift på noen som er kjempegode? Detaljert, trinn for trinn og eksakte mål, takk! :blafre:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker Matprat sin (har i en halv ts malt nellik også). Det er samme oppskrift som min morfar har brukt i alle år siden jeg var liten, hans kjøttkaker er bare veeerdens beste! Ikke la deg skremme av krydderet, det gir en fantastisk smak, alle skryter veldig. Kjøttkaker uten slikt krydder i synes jeg er litt kjipe. Og de er latterlig enkle å lage. Bland alt i en kjøkkenmaskin, lag boller, stek utenpå og kok ferdig i sausen. Mmmm!


#3

Nera sa for siden:

Jeg bruker denne oppskriften, som jeg har fått hos en venninne. :)
Kjøttkaker
800 g kjøttdeig
2-3 ts salt
4-5 ss potetmel
0,5 ts hver av pepper, allehånde og ingefær
0,5 stor løk
2 egg
melk
evt. en ts bakepulver (skal visstnok redusere risikoen for at fettet skilles ut under speing)

Kjør kjøttdeig og salt i foodprocessor eller mikser til seigt, ha i potetmel og krydder, spe med melk til passe konsistens. Jeg har i eggene før jeg er helt ferdig å spe, siden de også tilfører fuktighet. Stekes pent brune i stekepanne i klaret smør. :)


#4

Hot Lips sa for siden:

Så deigen skal røres til den blir seg, altså? Jeg får ikke harde sprettballkjøttkaker da?
Takk for oppskrifter!


#5

Dixie Diner sa for siden:

Nei de blir myke og gode, så fremt du ikke steker dem i 3 timer. :knegg: De skal bare brunes utenpå og kokes ferdig i sausen. Ikke for lenge, da blir de tørre.


#6

Nera sa for siden:

Nei, sluttresultatet blir ikke seigt, for du sper jo opp kjøttdeigen med mel (evt. kavring, havregryn osv) og væske i ettertid. Derimot bidrar seigheten til at kjøttkakene holder seg samlet, om du forstår hva jeg forsøker å forklare.


#7

rajraj sa for siden:

Jeg fikk et tips her inne en gang om å spe med farris (eller annet boblevann) heller enn melk. Synes det gjorde susen, de ble mye saftigere enn med melk.


#8

Hot Lips sa for siden:

Mmmm... :nam:
Jeg brukte en blanding av de to oppskriftene, og det ble særdeles vellykket. :kry:
De kunne godt hatt enda litt mer smak, så neste gang skal jeg ha nellik og litt mer pepper i.

Hvilken funksjon har eggene, forresten? Burde jeg ha i det også neste gang?


#9

Nera sa for siden:

Jeg tenker på egg som et bindemiddel, og egentlig synes jeg egg er litt bedre enn potetmel, som lett kan gi litt sprettballeffekt. I en kjøttbolleoppskrift jeg bruker, er det i stedet for potetmel egg og maizena.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.