Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[agenten spriter opp FP] Spiser du halvfabrikat?

#1

007 sa for siden:

Lager du all mat fra bunnen? Eller finnes det en Toro-gryte i skuffen? Hva med tacosaus, pizzafyll, woksaus?

Hvorfor/hvorfor ikke?

(Lurte du på hvorfor agenten har startet denne tråden? Les:www.foreldreportalen.no/forum...d.php?t=101685)


#2

Agent Scully sa for siden:

Man kan si litt metaforisk at jeg lager mat fra Toro-bunnen av.


#3

annemede sa for siden:

Toro er for pingler, vi eier knapt nok noe som det står toro på. Møllerens derimot. :hjerter:


#4

Malama sa for siden:

Tilstår min synd her ja.
Vi spiser en god del halvfabrikat.


#5

Frøy sa for siden:

Halvfabrikat er min venn.


#6

Blondie sa for siden:

Jeg bruker helst ikke halvfabrikat, mannen er mer liberal på det punktet. Tacosaus spiser mannen, ellers lager vi sauser og slikt selv. Jeg synes det smaker bedre - og ikke minst kan jeg da vite hva det inneholder.


#7

Pelle sa for siden:

Halvfabrikata is my middle name.


#8

Primrose sa for siden:

Det blir en toro-saus i ny og ne, men stort sett synes vi maten blir mye bedre når den lages fra bunnen av og prøver å ta oss tid til det.


#9

Albertine sa for siden:

Ungene elsker Toro tomatsuppe, så det går det en del av her. Ellers slumper man til med en Torosaus i ny og ne, men jeg foretrekker å lage dem fra bunnen av.



#11

Anne C sa for siden:

Jeg kan ikke fordra å lage mat, så ja, vi har skuffene fulle.


#12

Che sa for siden:

Jeg bor jo sammen med "herr halvfabrikata" i form av at han liker smaken på f.eks mexicansk gryte så godt - men jeg prøver å få lagd endel fra bunnen - men intensjon om å lage enda mer. Nå lager jeg iallefall gryteretter og pastasauser og pizzasauser på egen hånd. - Ja, og saus da...


#13

Gaia sa for siden:

Toro. :hjerter:

Og for å presisere: jeg foretrekker å lage maten fra bunnen av, men noen dager trenger man rett og slett å kunne lage maten på tre minutter, ikke ti.


#14

Veritas sa for siden:

Jeg er også godvenn med Toro.


#15

Chanett sa for siden:

Jeg blir sjelden pizzafull.


#16

Sissel sa for siden:

Vi bruker av og til halvfabrikata ja - sånn blir det i en travel hverdag her.


#17

Tussa sa for siden:

Ja. Lasagne, alle sausæ unntatt kvit, alt til taco, tikka masala, bolognese frå Barilla, dei aller fleste supper og til og med pannekaker/vafler... Når det er sagt, ingenting er bedre enn skikkelig mat.


#18

iben sa for siden:

Har ofte lettvinte løsninger her i huset ja. Det er stort sett mannen som lager middag på hverdagene. Prøver å bruke mer tid på mat i helgene.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Siden jeg er ganske mye dårlig for tiden, så ble det forleden svelget en middels kamel mothårs og noen Toro-gryter ble innkjøpt.

Blant annet "amerikansk gryte". Hvor man skulle spare den tiden er mer enn jeg kan begripe? Man skal steke kjøttdeigen (5 minutter) ha i grytepulveret + vann og koke i minst 20 minutter. I tillegg smakte det melaktig og ett eller annet merkelig og jeg fikk vondt i hodet av det. Jeg lager en fullverdig middag på under halvtimen, altså.

Å lage en tomatisert gryte med ris (feks Uncle Bens grove ris eller byggris, den tar bare 10-15 minutter) ta mindre tid og inneholder hverken mel eller noe man får vondt i hodet av. I tillegg var jo den gryten dyrere enn en boks med hermetiske tomater, litt ris og mais. (salt, pepper, sukker, paprika var vel ca de krydderne som skulle oppi).

Ingen penger spart, ingen tid spart, jeg tror noen lurer noen.:skeptisk:

Jeg har satt foten ned for Toro, for jeg synes det smaker dritt og jeg orker ikke hodepinen, så nå er det frossen Findus og lignende det går i når jeg ikke greier å lage mat. Ergo kunne toåringen lage middag i går, hun rørte i gryten til det var tint. :knegg:

Det eneste av halvfabrikata her i huset er tacokrydder, samt bokser med tomater, kjøttboller, mais og sånn. Og frosne grønnsaker og bær.


#20

safran sa for siden:

Jeg har hverken torogryter, pyzzafyll eller woksaus i skapene mine, men det hender at vi kjøper tacosaus. Jeg liker ikke tanken på hva halvfabrikataprodukter tilfører meg og barna mine av drittstoffer, så jeg ligger stort sett unna sånt.


#21

Bomull sa for siden:

Det finnes noen gryteretter og sauseposer i våre skap ja - det betyr dog ikke at vi alltid gjør det på den måten! ;) Stort sett er det hermetikk som fyller hyllene, frossen frukt og grønt.


#22

Nextlife sa for siden:

Fra bunnen av av mange årsaker :

  • Det smaker bedre, halvfabrikata smaker høgg og smaksforsterker
  • Det er adskillig sunnere
  • Flere variasjonsmuligheter
  • Har allergi og annen sykdom i huset som krever tilpassninger i kostholdet
  • Det er morsomt og koselig å lage mat

For de travle dagene prøver jeg å ha et lager med hjemmelaget fastfood i fryserern, eller hiver sammen en omelett, ostesmørbrød e.l.


#23

jolie sa for siden:

Har betydelig mindre halvfabrikata i hus enn før. Jeg lager mer av maten fra bunnen av nå, fx lasagne.


#24

Røverdatter sa for siden:

Toropulver er jo ikke mat. :niks: Det kan gå litt sausepulver og sånt, men som hovedmat ala gryterett eller lasagne? No way.


#25

Skremmern sa for siden:

Den meksikanske gryteretten til Toro er knallgod!


#26

Harriet Vane sa for siden:

Jeg gjør som Nextlife. Hvis det er travelt, har jeg enten laget middagen på forhånd så det bare er å varme (feks en suppekjele som står klar i kjøleboden) eller en omelett. Eller vi tar noen skiver, og så spiser vi heller en bedre kveldsmat. Vi vet jo gjerne på forhånd hvilke dager som er travle.


#27

Finni sa for siden:

Det meste blir laget fra bunnen, men toro tomatsuppe må ungene ha innimellom.
Tacosaus blir og kjøpt, etter at den jeg laget ble nedstemt.

Veldig mange ferdig og halvfabrikata retter inneholder gjær, noe som ikke er bra for alle i min familie.


#28

Skremmern sa for siden:

Altså, dette er tåpelig sagt, synes jeg, og jeg lager mye hjemmelaget mat. Du snakker om halvfabrikta som om det var en bestemt ting. Jeg fatter ikke hvordan du kan generalisere på den måten.


#29

Nextlife sa for siden:

Hva er tåpelig? Alle mine opplistede punkter?
De fleste punktene jeg listet opp er rent subjektive vurderinger. Jeg synes halvfabrikata smaker høgg, og jeg synes det er koselig å lage mat.
At rene råvarer er sunnere er selvfølgelig ingen eksakt vitenskap, men en kvalifisert gjettning utfra min kunnskap om matlaging og bearbeiding av råvarer.
Så vidt jeg kan huske fra en undersøkelse fra noen år tilbake er endel frossengrønnsaker på linje med friske når det gjelder nærings,- og vitamininnhold, men ellers har vel halvfabrikata tapt mye av næringsstoffene i tillegg til at det er tilsatt mer eller mindre usunne stoffer for konservering, farge, smak o.l.


#30

Slettet bruker sa for siden:

:leppe:

Jeg lager alt fra bunnen unntatt tacosaus. ALT, I tell you.

Og hva skjer? Det fløtter inn en fyr her med mangeårs erfaring som ungkar og dertil Toroforbruk.

Og hva skjer da? :skingrestemme:

Jo - ungene elsker maten hans. Min derimot? :leppe:


#31

Skremmern sa for siden:

Jeg er enig med deg at det er koselig å lage mat, at den sunneste maten lager man selv osv., men jeg skjønner ikke hvordan du kan påstå at all halvfabrikta smaker høgg, når halvfabrikta kan bety så mangt. Det er f.eks. stor forskjell på Toro tomatsuppe og Bjellands fiskeboller. For å komme med et eksempel.


#32

Mjau sa for siden:

Nesj, ikke så veldig mye halvfabrikata nei.
Syns det blir litt kjedelig jeg, siden det jo er et begrenset utvalg.
Spiste mer av det før, men har oppdaget at det faktisk ikke tar lengre tid å lage ting fra bunnen.

Et par sausposer har vi alltid i skuffen da, for det er et par jeg ikke kan, Bernaise feks.
Og så bruker vi halvfabrikata til tacoen.


#33

Niobe sa for siden:

Nei, vi bruker nesten ikke gryterettposer, sausposer og den slags i det hele tatt. Altså pulvermat. Jeg liker best å lage fra bunn.

Men f eks. fiskekaker og fiskeboller lager jeg ikke selv, foreløpig.

Ja, og så bruker vi ferdig tacosaus, men jeg tror kanskje vi har taco en gang i året.


#34

Erica sa for siden:

Vi prøver å lage det meste av maten fra bunnen, men noen gjengangere har vi:

  • woksaus på pose - de tingene man trenger for å lage egen saus går så raskt ut på dato at det blir dyrt å kjøpe når man spiser wok ganske sjelden.
  • Rømmegrøt på pose- syns den er ganske god, faktisk. Og i hverdagen gidder jeg ikke skumme fett av hjemmelagd rømmegrøt. Toro sin er god og rask.
  • En sjelden gang bernaise på pose. Barna liker den og ikke den hjemmelagde, derfor blir det sånn.
  • På veldig travle dager spiser vi hermetisk mat, vet ikke om det regnes som halvfabrikata? Soddsuppe feks.
  • tacosaus på glass (men lager tacokrydderet selv, for det på pose er altfor salt)

Ellers er det ikke så mye halvfabrikata her i gården.


#35

Trixie sa for siden:

Noe ja.
Feks tacosaus og krydder og av og til en gryterett.
Lasagne lager jeg selv. :stolt:
Også har vi frosne grønnsaker ofte. Og vi lager ikke fiskepinner og sånt selv.


#36

Nextlife sa for siden:

Nå utgår alt av fisk og skalldyr her på grunn av allergi, men så vidt jeg kan huske er Bjellands fiskeboller en fullstendig finmost og salt variant, altså noe helt annet enn hjemmelagd fiskemat med naturlig smak av fisk og litt tekstur.
På stående fot kommer jeg ikke på noen halvfabrikata jeg synes er spesielt godt. Det som dominerer er homogene koniststenser og salt smak.

Det er min subjektive mening, så får jeg heller bare være tåpelig:D


#37

Nera sa for siden:

Jeg er også tåpelig, og liker ikke halvfabrikata. :D Hver gang jeg forsøker, synes jeg det bare smaker salt og ekkelt. Vi prøvde for et par måneder siden å lage taco med vanlig tacopulver fra butikk, og det smakte bare salt og smaksforsterkere. Vi kan nok bruke en posesuppe eller noe sånt på hytta, men den store smaksopplevelsen mangler totalt.

Når det er sagt, finnes det enkelte pastaglass jeg kan ty til i nøden, og det samme med indisk. Men det er mer vomfyll enn mat. Når det gjelder fiskeboller og denslags, kjøper vi ferdig, men helst fra lokale produsenter.

Ellers er det meste latterlig enkelt å lage fra bunnen av, og krever knapt mer tid, så hvorfor gidde? Da velger jeg heller enklere løsninger på travle dager, som havregrøt, omelett eller pannekaker.

Snuppa nekter å spise varmmat i barnehagen, og man kan jo lure på hvorfor.


#38

rine sa for siden:

Selvfølgelig gjør jeg det. Hvordan skulle jeg ellers få tid til 6,22 innlegg pr.dag på FP?


#39

Nera sa for siden:

Laptop på kjøkkenet? iPhone? :løsningsorientert:


#40

Skremmern sa for siden:

Da kan du starte med å tørke støv av lesebrillene med hjemmelagdmatfingrene dine, og dermed se at jeg ikke har sagt at du er tåpelig, men at det var tåpelig sagt. Stor forskjell.


#41

Bloppy sa for siden:

Selvfølgelig spiser vi det. Ellers hadde vi sultet ihjel.:nemlig:

Ingen av oss kan lage mat, og ingen av oss liker det.


#42

Embriksmamma sa for siden:

Sånn i ny og ne er Toro og jeg gode venner.


#43

rine sa for siden:

Har begge deler. Hjelper ikke. :niks: Men jeg lager alltid brun/hvis saus, lapskaus, og veldig mange supper fra grunnen. :stolt: Likevel spiser vi halvfabrikata 3-4 ganger i uken.


#44

Karamell sa for siden:

Jeg var veldig flink fra grunnen av pre barn, men så gravis har vi brukt mer og mer Toro og ferdigkjøpte kjøttkaker og den slags svinere.

Nå, derimot, går eldstemann på en diett som skal være mest mulig ren mat, så nå lager jeg rubbel og bit fra bunnen av igjen. Det er en fin vane som jeg håper jeg klarer å holde på etter denne perioden er over også! :gomler hjemmemekka grove rundstykker:


#45

tink sa for siden:

Hos oss kan vi lage mat fra bunnen av. Men jeg innrømmer glatt at det kan bli litt mye administrering for meg når jeg er alene med barna. Får bare trene meg opp.

Vi har forøvrig oftere helfabrikata enn halvfabrikata. Har vi det travelt så lager vi ferdigmat heller enn halvfabrikat.

Tåpelig kan dere være selv.


#46

Turte sa for siden:

Jeg er lat, og her finnes endel halfabrikata i skuffen. Sånn er det, og sånn blir det. :nemlig:


#47

Mani sa for siden:

Ikke så veldig mye Toro, men masse annet


#48

Appelsin sa for siden:

Jeg trener på å gjøre det i stadig mindre grad. Jeg synes det smaker for sterkt på en ubehagelig måte, og jo mindre jeg bruker det, jo mindre liker jeg det. Smaken altså.

:blond: Jeg er sikkert teit som spør, men er f.eks. seibiff definert som halvfabrikat?

Jeg prøver å fase ut pose-blomkålsuppe,
pasta di parma (må erstatte med noe som ligner, for barna elsker den) og pizza - det er de tre hurtigløsningene dersom dagen ble for travel.


#49

Left sa for siden:

Bruker nok noe halvfabrikata ja, det skal innrømmes. Eller - det er ikke noe å innrømme en gang.

Jeg er ikke spes. glad i å lage mat, så det kan hende jeg hadde lagt meg litt mer i bresjen om jeg faktisk hadde likt å lage mat ja.

Jeg lager mye lavkarbomat fra bunnen av, for der finnes det ikke noe alternativ, og familien spiser jo det samme som meg, bare med pasta, ris eller potet til.
Men Toro sniker seg inn med jevne mellomrom.


#50

Jinx sa for siden:

Ja bruker fortsatt noe,men mindre og mindre. Jeg prøver å lære meg å lage sauser og supper selv,og det har vørt ganske vellykket.Men det jeg fortsatt bruker er:

  • Dolmio pastasaus
  • Carbonarasaus
  • Woksaus
  • Tacokrydder og saus
  • Pannekakeblanding fra Regal (ok dette er litt flaut,men den er så god...:o)
  • Kjøttkakesaus

#51

Kanina sa for siden:

Skavvise...

Halvfabrikata/ferdigmat som vi bruker er bl.a.:
-Toro glutenfri brun saus og hvit saus (men lager det som oftest fra bunnen av, siden det smaker mye bedre)
-Dolmio tomatsaus til pasta
-Peppes pizza-saus til -eh- pizza (Langøre synes den er bestest av alt). Og peppes-kjøttboller.
-Fiskepinner. Fiskekaker.
-Tacokrydder og tacosaus (og tacoskjell).
-brød
-Uncle Bens sweet and sour
-thai-curry-paste
-av og til hakket hvitløk på glass. :latsabb:
-tikka masala fra Toro (skjønt, denne er det nok like lett å lage selv, må bare komme i gang med krydderblandingene og sånt).


#52

Slettet bruker sa for siden:

Peppes ja - jeg laget pizza i helgen med alle peppesgreiene. Egenlaget bunn, peppessaus, ferdigrevet mozzarella fra pose, peppes pepperoni og kjøttdeig, paprika, tomat og oliven på toppen. Og eh ... peppes rømmedressing.

Det ble helt nydelig! :nam:


#53

Tangerine sa for siden:

Bruker noen, men når jeg får nytt kjøkken innbilder (?) jeg meg at alt bor så meget bedre. :nemlig:


#54

rine sa for siden:

Altså, det blir jo ikke noen temperaturstigning her hvis ingen snart gyver løs på oss som innrømmer å spise halvfabrikata. :utålmodig:


#55

Tjorven sa for siden:

Vi lager alt fra grunnen av. Unntaket er barnaissesaus (som jeg ikke aner hvordan lages fra grunnen).

Vi har lært oss masse retter som lages fra grunnen på kort tid, for de travle dagene. For eks: Jeg har lagt ut en fantastisk fiskegryte her på FP. Lagd fra grunnen og ferdig på 20 minutter (husk at risen må settes på før man gjør resten). Den smaker masse og er sunn.

Bare et lite spørsmål: Hermetiske tomater regnes som å lage mat fra grunnen, gjør det ikke? Vi er storforbrukere av hermetiske tomater, nemlig.


#56

Kanina sa for siden:

Nei, det gjelds bare hvis dere har dyrket tomatene selv på balkongen. :nemlig:


#57

Tjorven sa for siden:

Eh .... ja. Pizza er en egen sak. Den nye (grove) bunnen fra NÅ har jo gjort at det er superenkelt å lage pizza. Pizzasausen derimot lager jeg selv. Men jeg kjøper jo både revet ost (dog ordentlig ost; det er ikke ost alt som smelter) og ferdige peppeskjøttboller.


#58

Slettet bruker sa for siden:

Spiser du halvfa brikata?

Då HÅPER jeg du ikke lar ungene dine få dette kreftfremkallende svineriet? :forsøker:


#59

Kanina sa for siden:

I følge Langøre er min "Peppes-pizza", den glutenfrie sådanne, mye mye bedre enn ordentlig Peppes pizza, selv den med gluten. :kry:


#60

Kanina sa for siden:

Han har forøvirg prøvd selv, med ferdig-bunn fra Peppes, men det ble heller ikke noe godt, sa han. :hehehe:


#61

Puslingen sa for siden:

Eg har vel eit og anna liggande, men både store og små foretrekker heimalaga. Tacoting er som regel kjøpt, og kyllingsaus. Men no har til og med samboeren min begynt å laga mat frå botn av, og da er snadder. :)


#62

Tangerine sa for siden:

Hvordan lager man tacolefser og -skjell selv?


#63

Ru sa for siden:

Det finnes en del Toro-poser i dette hjemmet, men det er nok på tide med en gjennomgang for å luke ut det som er utgått på dato. Det er nok en hel del ...

Stroganoff-gryte og bearnaise er gjengangere sammen med Bretagne kyllingsaus. Nå har mann og barn lagt sin elsk på Dolmio sin lasagne, så da har den også ruslet inn i huset. Den er god (bedre enn Toro og Knorr i hvert fall), så den får bli til jeg orker å lage lasagne fra bunnen igjen.


#64

Curly sa for siden:

Tja, bruker noen halvfabrikata men lager mye fra bunnen av.
Tacosaus (trodde den var uten tilsetningstoffer jeg?? )
Tacokrydder
Tomatsuppe (jeg klarer rett og slett ikke å lage god suppe fra bunnen av ..)
Woksaus - alle ingrediensene går fort ut på dato så det blir billigere sånn.. og bedre egentlig
Dolmio pastasaus, synes den er kjempegod!
Pizzafyll (sånn krydder pose), den er et must i pizzaen sammen med knuste tomater og økologisk tomatpurre.

Regnes tacoshell og tortillas som halvfabrikata? Sånt gidder jeg rett og slett ikke å lage selv.


#65

Hyacinth sa for siden:

Nei.

Men jeg har boksetomter i skapet. Hermetiserte bønner også. Så jeg lager jo ikke alt sjøl. Jeg slakter ikke kua heller.


#66

Minerva sa for siden:

Svært lite, stort sett bare saus som vi syns er kjedelig å lage selv. Bretagne kyllingsaus og sandefjordsmør-sausen er vi glad i. Gryter lager vi med tomatbokser eller kokosmelk, med mindre vi er på tur/hytte/telt. Da er den "pasta de parma" (?) enkel og god som varm kveldsmat.


#67

Ina sa for siden:

Vi spiser lite halvfabrikata. Unntaket er den allerede omtalte tacosausen. I tillegg kjøper jeg ferdige fiskekaker. Jeg liker å vite hva jeg spiser, og ønsker å begrense saltinnholdet, smaksforsterkere og hva-har du i maten, særlig nå som lillemor skal begynne å spise middag med oss. Jeg er ikke særlig glad i toromat, og synes ofte det går like fort å lage ting fra bunnen av.


#68

Albertine sa for siden:

Men altså, nå snakker dere om forskjellige ting. Meksikansk gryte fra Toro er halvfabrikata, fiskekaker er helfabrikata. Det samme er tacosaus, ferdig lasagne og fiskeboller på boks. Og frosne bær er ingen av delene, bare bær som er frosset ned. :nemlig:



#70

Hasselnøtt sa for siden:

Noe. Men betydelig mindre enn tidligere, og strengt tatt ikke så ofte. Jeg er fortsatt ikke god til å lage sauser, så der må jeg ty til poser innimellom. For eksempel.


#71

skyfri sa for siden:

Nisser på boks? :knegg:

Forøvrig er selvsagt Vesterålens fiskeboller det aller beste av fabrikert mat! Ikke Bjellands som noen andre kom trekkende med her. :niks:


#72

Rabbit sa for siden:

Bruker nok en del halvfabrikata i en travel hverdag,ja,innrømmer det :nemlig:
Men,jeg ble veldig overrasket over Toro sin Bolognesegryte,den smakte jo omtrent bare sukker :mumle: Fikk meg en vekker der,så får bare dra frem grytene og lage mer mat i helgene og fryse ned,tror jeg :nemlig:


#73

Albertine sa for siden:

Vesterålens er supergode. :nemlig: Det er den vi bruker når bestefar ikke kommer seg på sjøen for å fiske.


#74

Veronal sa for siden:

Jeg vet ikke hva jeg spiser andre steder, men vi lager faktisk alt selv med unntak av helfabrikata som syltetøy, fiskekaker og pannekaker til ungene.


#75

Vimsen sa for siden:

Selvsagt er det mat. Prøver du å få andre til å få dårlig samvittighet?

Forøvrig bruker vi Toro sin tomatsuppe. Og bernaisesaus.


#76

Mex sa for siden:

Jada.. det blir både halvfabrikat, helfabrikat og helt hjemmelaget .. ja, til og med fisket fisken selv ..

Og mange av disse Toro posene er ikke så fryktelig ille. Om man har i litt ekstra stæsj selv så blir det ganske så velsmakende syns jeg da..


#77

mkj sa for siden:

Er den OK?? Jeg har bare smakt den fine og den synes jeg rett og slett var kjempevond.

Nå paibunn bruker vi, etter at vi oppdaget den har vi pai rett som det er.

Jeg bruker også halvfabrikata til en viss grad, men prøver å lage gryter osv uten, jeg er enig med mim - det går akkurat like fort og smaker mye bedre.

Jeg bruker:
Toro pizzabunnmiks - synes den smaker helt som hjemmelaget, og den er veldig lettkjevlet og trenger ikke heve. (= latskap)

Tacosaus. Mannen min eeeelsker chunky salsa, så han ville nok blitt litt betuttet om den var byttet ut med hjemmelaget salsa. Har laget uten taco spicemiks de siste gangene, men tror de andre savner den, så den kommer muligens tilbake igjen.

Ferdige kjøttboller og kjøttkaker, fiskeboller osv til hverdagsmiddager.

Dolmioglass går med av og til.


#78

Ina sa for siden:

Ja, det har du selvsagt rett i. Da bruker vi omtrent ingenting halvfabrikata, men litt helfabrikata som tacosaus og fiskekaker. Og syltetøy.


#79

Minerva sa for siden:

Hva med sånne små kanelsnurrer? :knegg: De var gode da!


#80

rajraj sa for siden:

Jeg spiser ikke pulverisert mat i pose. :grøsser: Og så har jeg en tendens til å dømme de som gjør det. Jeg tenker at mange ikke gidder å lære seg helt basic, enkel krydring. Så de tror at Toro har funnet opp smaker, som ved magi. Og så tenker jeg at mange har misforstått og tror at et variert kosthold er Meksikansk gryte en dag, Italiensk en annen og Indisk en tredje. :rolleyes:

Jeg kan godt spise hermetiserte ting eller ting på glass. Og noe helfabrikata. :nemlig:


#81

Nessie sa for siden:

Jauda. Noen ganger så gjør jeg absolutt det.


#82

Katinka sa for siden:

  • Du er jammen god til å lage tomatsuppe, mamma, sa snuppa for to minutter siden.
    Jeg kastet et blikk bort på Toro-posen på benken og sa det som det var.
  • Jeg så det, sa venninna. Så sleiket de hver sin tallerken.

Men i går laget jeg min egen tomatsaus. Herre, så enkelt. Hermetiske tomater, olivenolje, finsnitta hvitløk, salt - og godt med persille til sist. Mmm.


#83

Milfrid sa for siden:

:nemlig:

Vi lever to liv. På hytta på fjellet, som ikke har veiforbindelse om vinteren, bare en lang og bratt bakke, der spises det en del halvfabrikat (toro), hermetikk og ting fra frysen, som vi kjører opp før snøen legger seg. Og overlever fint med det. Savner hytta! :hjerter:

Hjemme er det lite og ingenting halfabrikater. Dvs i høst har det røket med fire poser med Toro vaffler som jeg hadde med hjem fra Norge. Og så har vi en del dressinger (type watermelon balsamico), som det ikke ryker med nok av til at det er bryet verd å lage selv (dessuten er de økologiske. :glorie: ).

Vi spiser lite hermetikk og mye ferskt, og omtrent bare økologisk (all annen mat i USA er skummel! :nemlig: ). Frossen frukt går det en del med av, da vi har smootie daglig.

Innimellom blir det litt ferdigmat, om tiden er knapp. Men jeg er helt enig i at TORO og dets like ikke nødvendigvis går raskere, men det er jo fryktelig enkelt da.

Men her lages maten fra bunnen av i 99% av tilfellene. Og man kan feks lage uendelig mange gode supper og sauser om man har en vitamix: :hjerter: (Kitchen Aid, go fuck yourself!)

www.vitamix.com/index.asp

Det er det mest fantastiske redskapet i verden, og man kan til og med koke suppe i den, 5-6 minutter på full guffe, og suppen er rykende varm (man hiver selvfølgelig oppi det som ikke skal være babymost til slutt). Fortere går det ikke an å lage middag - og helt fra bunnen. Aner ikke om de er å få tak i i Norge, men jeg skal ha med min (og en transformer...) hjem til Norge. Fantastiske maskinen! :hjerter:


#84

Hondacrv sa for siden:

Ja, det gjør jeg. Nå steiker jeg fiskegrateng fra Findus og er fornøyd med det. Men råkosten har jeg laga fra bunnen av :knegg:


#85

Albertine sa for siden:

HELFABRIKATA! :realmad: Halvfabrikata må du gjøre noe med, evt. tilsette noe før du kan spise det. Helfabrikata kan du spise med en gang/varme det først.

#86

Inagh sa for siden:

Siden min mor var dronningen av halvfabrikata, har vel jeg overtatt tronen nå som hun er borte. Jeg har arvet min mors totale fravær av interesse for å lage mat what so ever - så her i heimen er det min kjære som står for maten, om den skal være god. :knegg:


#87

Divine sa for siden:

Jada, innimellom så gjør jeg det. Både hel- og halvfabrikata. Men som regel ikke. Jeg planlegger aldri en halv-/helfabrikatamiddag, men det hender at det blir det likevel dersom jeg er trøtt, lat eller dersom mannen får lyst på noe i de baner. Men jeg spiser det ikke ofte nok til at jeg får dårlig samvittighet. Det er nok av andre matrelaterte issues å ha dårlig samvittighet for.


#88

Pepper Lemon sa for siden:

Nehehehehehei. Jeg holder meg utelukkende til helfabrikata. :overlegen:


#89

mkj sa for siden:

en sånn vitamix fikk jeg skikkelig lyst på!


#90

Ru sa for siden:

Fisker han fiskeboller selv?
Du har blitt grundig lurt, du!
:skratte:


#91

Avatar sa for siden:

:elsker:



#93

Ru sa for siden:

Jeg har vært i kantinen til Rieber, forresten. Der var det god mat, der!


#94

Milfrid sa for siden:

Den kan virkelig, virkelig anbefales. Og kommer med en feit, kjekk kokebok med oppskrifter på alt mellom himmel og jord. :hjerter:


#95

Chanett sa for siden:

Her om dagen brukte jeg en pose med noe kyllingreier fra Toro som kom med et blad. Yngste lurte på om det kunne bli annen mat en taco av pulver. Det gledet et mammahjerte.


#96

rajraj sa for siden:

Hermetiske tomater er helt kosher, altså. Det er rett og slett en preservert råvare, ikke noe blandingstull og tøys.


#97

Isolde sa for siden:

Vi bruker litt toro. Rett og slett fordi jeg er sær i matveien og liker torosmaken bedre enn rein mat. Rett og slett det jeg er oppvokst med.

Men hvit saus, brun saus og rødvinsaus lages fra grunnen av. Lager innimellom spagetti saus, og pizza saus også, men ikke hver gang.

Potetstappe lages fra grunnen av, kjøttkaker fra grunnen av osv. så helt toro familie er vi ikke.


#98

apan sa for siden:

Det snakkes om mye forskjellig i tråden her ja, og jeg må si det utvises utrolig mange fordommer mot dem som benytter seg av Toro i ny og ne. At man bruker noe halvfabrikata, er sannelig ikke det samme som at man tror at man varierer når man har alle grytene til Toro på en og samme uke. De grytene er forøvrig noe av det dårligste som finnes av halvfabrikata, og det har vi nærmest aldri.

Men jeg bruker masse Torosauser og synes det er utmerket. Jeg kan lage hvit saus, men ingen andre sauser, og lever godt med det. Selv om jeg kan lage hvit, foretrekker jeg ofte å bruke hvit saus fra Toro også. Jeg bruker ferdig pizzasaus, og det hender vi bruker ferdig pastasaus. Innimellom har vi Toro lasagnen, men der er hjemmelagd mye bedre. Og tar ca 2 timer mer... Så derfor har vi sjelden lasagne egentlig.

Vi spiser de indiske, kinesiske greiene til Toro; de svarte pakkene, og liker dem kjempegodt. Jeg har lagt indisk fra bunnen av, så jeg har prøvd. Det var ikke verdt tidsbruken på en ganske vanlig tirsdag.

Jeg lager potetstappe fra grunnen av, men vi kjøper både fiskekaker, fiskepudding, kjøttkaker og karbonader, stort sett. Og så kjøper vi alle tacotingene.

Jeg har som mål at vi skal lage stadig flere retter fra grunnen av, men jeg har ingen tanker om eller mål om at Toro skal avskaffes i mitt hus.


#99

Martis sa for siden:

Vi bruker litt halvfabrikata. Jeg syns Dolmio sausene er veldig gode, vel så gode som hjemmelaget og mye kjappere. Gryteretter fra toro er litt lala og veldig studentmat, men junior syns meksikansk gryte og pitabrød er snadder, så det hender vi har det. Ellers litt supper og sauser innimellom, om vi ikke gidder å lage fra bunnen.


#100

apan sa for siden:

Meksikansk gryte er den eneste gryta vi har av og til - vi pakker den inn i lefser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.