Jeg får det rett og slett ikke til. Har søkt opp tråder her på forumet, men den blir liksom litt sånn, ehhh hva skal jeg kalle det, sur på smak??? Sikkert pga tomatene. Har prøvd å koke lenge,tilsette fløte/melk osv men ungene rynker bare på nesen av den. Jeg synes den smaker ok da, men sambo er heller ikke spesielt begeistret.
1 løk kuttes i fillebiter og blankes i en tykkbunnet kjele. En boks eller to med hakkede tomater tilsettes, sammen med litt vann. Kokes opp, moses med stavmikser eller blender, helles tilbake i kjelen; tilsettes fløte og krydder. Den blir ganske oransje i fargen, det løser man ved å tilsette tomatpure. Da må du også legge til litt sukker.
Jeg har gjerne fetaost oppi (taes i når den serveres), og serverer med godt brød til.
tomater krever sukker, med mindre de hermetiske tomatene allerede er tilsatt sukker (Jepp, det oppdaget jeg da vi hadde kjøpt et annet merke engang, de var ferdig sukret)
Surrer gulrotbiter, løk og godt bacon i olivenolje. Heller over en boks og to med Coop sine økologiske tomater og litt tomatpuré. Heller over vann/buljong/kraft (det jeg har), og lar det småputre lenge. Smaker til med sukker, salt, pepper og chilikrydder og tilsetter matfløte til jeg synes den er passe.
Jeg synes lang putretid, gulrot og økologiske tomater er viktig for å få rund og god smak.
Jeg bruker gulrot og løk, hvitløk og gjerne litt paprika. Dette stekes lett i litt olje. Heller over gode bokstomater. Dette får en runde i blender eller med stavmikser.
Så lager jeg en liten jevning, (1 ss smør, 1 ss mel omtrent) Har i en god ss tomatpure og fyller på med noen dl buljong. Har i 'tomatsausen' og koker opp.
Har godt med krydder i, gjerne litt godt paprikapulver også.