Kjøpte ikke mindre enn 5 fileter på tilbud pga dato her om dagen :o
Vanligvis surrer vi den i bacon, har fløtepoteter, soppstuing, broccoli og peppersaus til. Kan av og til bytte ut fløtepoteter med provencepoteter og sånn.
Men nå har jeg lyst å finne på noe nytt.
600 g svinefilet
150 g sopp
5 tomater
150 g røkt skinke
2 1/2 dl matfløte
1 ss maizena maisstivelse
1 hvitløkfedd
2 ss grov sennep
1 1/2 dl revet ost
smør
salt pepper
Sett ovnene på 225 grader. Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver og brun dem i smør, ca 2 min på hver side. Krydre med salt og pepper.
Rens og skjær soppen i skiver og stek i stekepanne.
Skjær tomatene i skiver og kle bunnen og kantenen på en ildfast form med tomatskiver. Fordel kjøtt og sopp i formen.
Skjær skinke i terninger. Stek dem i stekepannen og tilsett fløte blandet med maisstivelse. Tilsett hvitløk og sennep. Smak til med salt. Hell sausen over svinefileten og dryss ost over.
Bak midt i ovnen i ca 20 min, Server med ris og grønn salat.
Indrefilet av svin surret med Seranoskinke/Parmaskinke e.l.
Pepre svinefileten før du surrer skinkebitene rundt fileten. Bruk hyssing for å binde fast. Stekes med steketermometer i ovnen.
Tilbehør er paprikasaus og snøfriskegg, samt pasta tagliatelle.
Paprikasaus:
del 4 paprika i to og ta bort kjerner og hvite hinner. Legg de i langpanne eller ildfast form og stek de i ovnen med litt olivenolje over til skallet bobler og er helt svart! Da de så ut av ovnen og avkjøl de i en lukket plastpose.
Når du kan ta i de river du skallet av. Kjøttet moses i en foodprosesor eller med stavmikser sammen med litt olivenolje. Bland deretter i en liten skvett appelsinjuice. Krydre med salt, peppe og frisk basilikum!
Snøfriskegg:
Bland 2 pk snøfrisk med en halv boks lettrømme. Krydre med salt, pepper og frisk basilikum og en liten sprut sitron. lag "egg" av røren og sett de på et fat i kjøleskap noen timer før du skal servere.
Kok pasta.
Detter er sinnsykt godt, alle som har smakt det elsker det.
Vi syns svinefileten er veldig god når vi marinerer den i Caj P's chilimarinade.
Steker den litt i stekepanna og så inn i stekeovnen hvor den stekes ferdig.
Serverer med ris, fløtesaus og grønnsaker/salat etter ønske.