Det er så mye snakk om å lage ting selv osv - og jeg blir jo inspirert til å prøve nye ting. Har ramlet over en helt fantastisk matblogg med mye tex-mex (eller er det kanskje bare tex) I nesten alle oppskrifter går det igjen Chipotle.
Jeg skjønner at det er en type chili, men chiliutvalget i våre matbutikker er ikke akkurat fantastisk. Og siden jeg ikke aner hvor sterk denne chipotlen er så synes jeg det er vanskelig å prøve meg fram.
Den er veldig sterk, men det er dessverre alt jeg kan hjelpe deg med. Tror det er den sterkeste typen chili, om jeg ikke husker feil. Og så tror jeg den er røkt.
Har faktisk lagd hjemmelagd 'Ketchup' Dvs chipotle ketchup
Dette er ikke barnevennlig ketchup altså, jeg vil kalle det en chilisaus. Og jeg har nok laget litt mye, får se hvor lenge den står seg.
I oppskriften står det at man skal bruke tre chipotler - men jeg har skjønt at denne bloggeren elsker sterk mat. Det gjør mannen min også, mens jeg liker at maten ikke smaker bare sterkt.
Jeg brukte derfor bare to, og plukket opp igjen den ene etter at det hadde kokt i to timer - før jeg purerte ketchupen.
Chipotles er røkte chilier, oftest av Jalapenotypen. Jeg elsker det, og her lagd min egen Chipotlesaus som jeg bruker i stedet for vanlig chilisaus. Det finnes ferdig på boks i en slags chililake, de er suverene i gryteretter, taco o.l.