Jeg er på jakt etter oppskriften på Sitronkremkake ala Oreokaken (sitronkjeks i stedet for Oreos, sitronfromasj i stedet for krem osv), men finner den ikke. Har søkt meg ihjel, men den er borte? Ligger ikke i Oreokaketråden heller. Jeg har laget den før men det er så lenge siden, jeg må lage den til et selskap på søndag! :hyl:
Har aldri noensinne sett noen oppskrift, men jeg "diktet" en sånn en gang og jeg fortalte vel om den her inne, kanskje. Kan det være den du tenker på?
Jeg så en dag fylte sitronkjeks, som jeg aldri har likt, og tenkte på Oreokjeks med en gang. Så kom jeg på at jeg jo kunne bytte alt med sjokolade med sitron. Det er jo bare det. Sitronkjeks som oreokjeks. Sitronformasj i stdete for sjokoladefromasj.
Fromasjen er best å lage selv, den på pose smaker ikke noe. Og så spritet jeg både den og kremen opp med sitronsaft og revet sitronskall, det måtte liksom ha litt mer smak.
Sjå der ja! Takk. :D Jeg måtte bare se oppskriften i tilfelle det var noe jeg hadde glemt, det er jo så typisk. Da bruker jeg sitronkjeksene, lager god sitronfromasj og lager ostekremen som til Oreokake men med sitronsaft og sitronskall i. Håhååå det er så digg! Og så kan jeg jo se om jeg finner kandisert sitronskall eller noe i butikken, eller kan man lage det selv? Kjekt å pynte med noe oppå. Tips? Sist hadde jeg ikke noe oppå, men nå vil jeg pynte litt.
Sitronmelisse? Ellers kan man visst lage kandisert sitronskall selv. :jupp: Kandisert fruktskall
Finstrimlet skall av 3 limefrukter, 3 sitroner og 3 appelsiner
250 g sukker
Legg skallene i en kjele med litt vann. Kok opp og la det trekke i 1 minutt. La skallene renne av og gjenta med friskt vann. På den måten forsvinner eventuell bitterhet i skall og sirup. Ha sukkeret i en kjele med drøyt ½ l vann og rør over svak varme til sukkeret er oppløst. Ha i fruktskallet, gi det et oppkok, skru ned varmen og la det trekke i 5-6 minutter til strimlene virker gjennomsiktige. Avkjøl, la strimlene renne av og tørk dem på bakepapir (sirupen kan serveres til kaken).
Den er kjempedigg. Alle skrøt voldsomt i dag. Man SER jo ikke lagene i kaken uten at man går helt inntil og studerer den skikkelig, omtrent, men det betyr jo ikke så mye. Det ser ut som en høy, stor ostekake. Smaker utrolig friskt og godt.
Jeg hadde denne gangen 1 rull med sitronkjeks blandet med 8-10 Digestivekjeks i bunnen, tok i litt for lite smør slik at den smuldret enormt, så det må jeg fikse på neste gang.
Og så hadde jeg i alt skallet fra 1 sitron, pluss saften, i ostekremen. Gjorde det enkelt og laget sitronfromasj av 1 pakke kremfløte blandet med 1 pakke sitrongelé laget på 4 dl vann.