Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbobrød som ikke er som en pannekake av sement

#1

Left sa for siden:

Nå har jeg klart det tror jeg.

Har bakt brød igjen idag. Bakte sist for en ukes tid siden, og hadde da ikke bakt lavkarbobrød på månedsvis. Har savnet å få til brød som ikke er flate, og veldig kompakte, og i dag tror jeg faktisk jeg fikk det til.

Det er nok litt mer karber i det enn i det opprinnelige lavkarbobrødet, men det er helt til å leve med.

2dl Aman Prana
2dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
3 dl malte mandler
2 toppede ss bakepulver
ca 7 dl ganske varmt vann
4 egg
3 ss fiberhusk
1 boks CF - dvs jeg hadde bare en halv, så brukte en halv boks rømme også
1 dl sesamfrø
Litt rapsolje
Litt salt

Droppet å ha i litt søtning, for Aman Prana smaker jo litt kokosaktig, slik at det ikke skulle bli søtsmak på brødet. Det er jo ikke godt.
Deigen skal være skikkelig mushy - løs, men ikke så løs at den kan helles i formene. Nok til to store brødformer.

Stekt på 180grader i ca. 1 time.

De hevet seg til dobbel størrelse, og ser helt ut som vanlig brød :hyper:
Så kjørte jeg alt på full speed i Kenwooden i ca 5 min.


#2

Left sa for siden:

Det datt sammen joh :leppe:
Men jeg fortsetter å forske. Jeg skal klare å lage et "normalt" brød. :trasser:


#3

Dixie Diner sa for siden:

:humre:

Men har du ikke prøvd dette? Det er det nærmeste jeg har kommet brød innenfor lavkarbo, det både smaker og ser ut som et vanlig grovbrød, nesten. Synes både jeg og min superkresne mann. Verdt et forsøk. :)

Bilde av mitt brød:


#4

Left sa for siden:

Mine brød ser også sånn ut Iset, men jeg skulle så veldig gjerne hatt enda litt mer fluffy brød. :sur:
Jeg spiser jo det brødet der, siden jeg ikke får til noe annet, men jeg gir meg ikke :tramper:

Det så såååå lovende ut mens de sto i ovnen. De hevet seg til dobbel størrelse. Da de var klare for å tas ut hadde de falt sammen :(


#5

Dixie Diner sa for siden:

Usj så frustrerende. Jeg tror det er veldig vanskelig å få til fluffy lavkarbobrød. Men si fra om du får det til. :D


#6

Left sa for siden:

Jeg har kjøpt lavkarbobrød på spisdegslank.no, og de var omtrent som vanlig brød. Når de klarer det, så VIL jeg også! :gaah: Da må det jo være mulig?


#7

Irma sa for siden:

Kjøpe pulveret. :knegg: Neida. Jeg venter på at du skal finne opp Lavkarbobrødet™ og bli rik på oppfinnelsen. Jeg har noen knekkebrød i ovnen jeg er veldig spent på. Må vente 3-4 timer til før jeg vet om det blir suksess eller ei. Klarer ikke å spise så mye som en flik av Nannahs knekkebrød mer. lei


#8

Left sa for siden:

Må få høre om du får det til da - om de blir gode :nam:


#9

Honda sa for siden:

Hva er CF?


#10

Benzo sa for siden:

Creme Fraiche, Honda.
Problemet med lavkarbobrød er jo at de aldri blir godt nok stekt inni.


#11

Honda sa for siden:

Aaah

:dum:

:knegg:


#12

Left sa for siden:

Nå har de jo begynt å selge lavkarbobrød på Maximat i Charlottenberg, så det går jo tydeligvis an å lage fluffy brød. Jeg gir ikke opp!


#13

Benzo sa for siden:

Her er handlelista, si ifra om du lykkes.
Innehåller: Vatten, gluten, äppelfibrer, vetemjöl, rapsolja, linfrön, solrosfrön, kruskakli, äppelcidervinäger, betfiber, psylliumfrön, jäst och salt.


#14

Fløyel sa for siden:

Fluffy lavkarbobrød tror jeg nok du skal lete litt etter.

Jeg baker følgende brød. (deigen blir flytende og helles bare over i muffinsformer eller brødform)

5 Egg
1 ½ DL Creme Fresch eller Kesam
3 SS Olje
Dette blandes

60 Gr Soyamel (Helsekost)
50 Gr Sesamfrø
45 Gr Solsikkekjerner
4 SS Linfrø (Bløtlegges)
1 Neve Walnøtter
Litt Salt
2 SS Bakepulver
Dette røres sammen med eggeblandingen.
Frø, kjerner og nøtter kjører jeg en kjapp runde i en kvern, så de knuses lett.

Kle forma med papir. Stekes i 55 min, nederste rille, 180 Grader.

Jeg har "lekt" litt med denne oppskriften og justert etter hvert.
Har hatt i revet ost/parmasanost/fetaost/div godt krydder/revet gulrot.

Skal du f.eks. ha en suppe er det godt med muffins m/rosmarin og oregano i.


#15

Left sa for siden:

Herregud da, har du ikke eplefiber og betefiber i skapet du eller?
Eh... jeg tror jeg kjøper det ferdig. :knegg:


#16

Benzo sa for siden:

Eplefiber skal jeg nok få tak i, men hva i huleste er betfiber?


#17

Benzo sa for siden:

Ifølge google blir betfiber brukt i hestefor, eplefiber blir brukt i bikkjefor....begynner vi å bjeffe og vrinske snart?


#18

Left sa for siden:

Har ikke peiling. Det er jo noe som heter Beter, men hvor man får tak i betefiber? :vetikke:


#19

Irma sa for siden:

:vrinsk:

Jeg liker i grunn det lyse brødet best. Det er det hvetemel i også, så vidt jeg husker? :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.