Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Byggmel

#1

LilleT sa for siden:

Jeg bruker en del byggmel istedet for hvetemel. Synes det blir veldig godt å bytte ut alt eller deler av hvetemelet i f.eks. vaffelrøre og pannekakerøre.

Men hvor sunt er egentlig bygg? Det er jo ganske lyst ... Kan noen opplyse en uvitende sjel? :o


#2

LilleT sa for siden:

:dytt: ;)


#3

Frost sa for siden:

Kornsortene som inneholder mest antioksidanter er bygg, hirse og havre. Bygg inneholder mye jern og er rik på vitamin B. Dessuten er det en utmerket kilde til vannløselige kostfibre.
Kostfiberinnholdet i siktet og sammalt hvetemel er henholdsvis 3,6 og 12 g/100 g mel. Til sammenligning inneholder byggmel og havregryn henholdsvis 7,6 og 8,5 g kostfiber per100 g.

Er det jeg fant i farta. Byggmel er sunnere enn hvetemel.

Jeg har selv brukt byggmel i pannekaker, men nå har jeg byttet ut mye av hvetemelet i pannekaker ol med fullkornshvetemel.

Men tror jeg skal fortsette å bruke litt byggmel også.


#4

LilleT sa for siden:

Takk for svar, Frost! :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.