Jeg bruker en del byggmel istedet for hvetemel. Synes det blir veldig godt å bytte ut alt eller deler av hvetemelet i f.eks. vaffelrøre og pannekakerøre.
Men hvor sunt er egentlig bygg? Det er jo ganske lyst ... Kan noen opplyse en uvitende sjel? :o
Kornsortene som inneholder mest antioksidanter er bygg, hirse og havre. Bygg inneholder mye jern og er rik på vitamin B. Dessuten er det en utmerket kilde til vannløselige kostfibre. Kostfiberinnholdet i siktet og sammalt hvetemel er henholdsvis 3,6 og 12 g/100 g mel. Til sammenligning inneholder byggmel og havregryn henholdsvis 7,6 og 8,5 g kostfiber per100 g.
Er det jeg fant i farta. Byggmel er sunnere enn hvetemel.
Jeg har selv brukt byggmel i pannekaker, men nå har jeg byttet ut mye av hvetemelet i pannekaker ol med fullkornshvetemel.
Men tror jeg skal fortsette å bruke litt byggmel også.