Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode fiskeretter?

#1

dea sa for siden:

Vi har fisk en dag i uka og nå føler jeg at det går i det samme hele tiden. Her dere noe gode fiskeoppskrifter og dele?



#3

Che sa for siden:

Fisk med creme fraiche

400 gr. frossen eller fersk fiskefilet - torsk, sei eller breiflabb
Hvetemel
1 løk
En rød paprika
Bacon
Et beger crème fraiche/seterrømme
Salt og pepper
Smør til steking.
Fisken deles i skiver og vendes i mel, salt og pepper. Fisken stekes, og legges så i ei ildfast form. Stek deretter en løk og en rød paprika i biter, skjær baconet i biter og stek det.
Alt legges over fisken, og til slutt helles et beger Crème fraiche eller seterrømme over fiskeblandingen. Stek fiskeformen i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.

Vi serverer det med potet, men ris funker sikkert også.

Ellers: legg paprika og purre og torskefileter lagvis (ett lag med grønnsaker og ett lag med torsk - så grønnsaker, så torsk)

krydre mellom lagene

bland en boks rømme og en boks rekeost - hell over og stek til det er ferdig. også veldig godt.



#5

Frøydis sa for siden:

Denne skrev jeg opp mens jeg så de lagde den på Food Channel for noen år siden. Er min spesialitet av fiskeretter.

Torsk i form (4pers)

Du trenger:

4 store torskebiter, benfrie
Poteter (antall avhenger av størrelse)
2 rødløk
en potte basilikum
6-7 soltørkede tomater
4-5 fedd hvitløk
olje
havsalt og kvernet pepper
en sitron

Skjær poteter i halvcentimeters skiver og legg i en smurt form. Hell over litt olje. (Jeg pleier å ha potetene i en bolle først og blander i oljen så den blir fint fordelt). Skær løken i skiver og fordel over potetene. Bland Basilikum, tomat og hvitløk i en blender og kjør mens du heller i olje så du får en fin "smørje". Fordel blandingen over løken i forma. Sett dette inn i ovnen på 200 grader i 20 minutt, ta så ut og legg fisken oppå. Krydre med salt og pepper. Legg en skive sitron på hver fiskebit. Sett inn i ovnen igjen og stek i 12-15 minutter.

Enkelt og rågodt!


#6

Ma Dalton sa for siden:

Laks med sweet-chili/cashewnøtter.

Bland noen ss sweet-chilisaus med noen ss hakkede cashewnøtter, ha oppå laksefilet, og stek til det er ferdig. (Men ikke for lenge!!) Server med f.eks. stekte grønnsaker og ris. Deilig!


#7

D'Arcy sa for siden:

Diplomatsei

1 kg renskåret seifilét
2 løk
100 gram smør
1 bunt gressløk eller persille (jeg bruker vårløk for det har jeg alltid i hus)
100 gram revet ost - jeg bruker alltid mer
1 beger rømme
salt, pepper, paprikapulver

Skjær løken i ringer og legg den i ildfast form, fisken oppå. Dryss på salt og pepper og paprikapulver. Legg noen smørklatter oppå.

Settes i ovnen på 225 grader i 30 minutter.

Rør sammen rømme, revet ost, gressløk (eller persille eller vårløk). Hell over fisken og la stå i ovnen i 15 minutter mer - eller til den er gylden oppå.

Serveres med poteter - om man spiser sånn. Ungen elsker den, så lenge jeg lar løken ligge igjen nederst i formen.


#8

Salt sa for siden:

Jeg lagde akkurat en torskegryte til poden, men den ble så god at jeg tror vi må lage den til oss selv også! :nam:

Finhakk en liten purre, og surr i smør. Ha i 3 store, grovt raspede gulrøtter, og en stor boks mais. Dryss over 2 ss hvetemel, rør sammen, og slå over 4 dl suppebuljong (brukte 1,5 ts på 5 dl vann). La småputre noen minutter, og ha i 1 boks fløte, og 2 ss creme fraiche. Ha også i ca 2 dl kokt ris. La putre noen minutter. Ha i 400 g torsk (kunne sikkert hatt litt mer), og la putre under lokk i ca 20 min.

Hadde det vært til oss hadde jeg også hatt i sprøstekte baconbiter. :nam:



#10

Curly sa for siden:

karritorsk:

500 gr torsk
broccoli
gulrøtter
Rødløk
Paprika
1 sitron
salt
1 pk matfløte
karripulver
smør

Smelt 1 SS smør på en stekepanne og skvis ut saften av en sitron, ha i 2 ts karripulver (gjerne mer om du liker karri). Legg i torskestykker å ha på lokk, la dette steke under lokk i 10 minutter. Hell over 1 pk matfløte, la det koke opp. Ha i salt etter hvor mye du selv liker. Tilsett grønsaker etter ønske, jeg bruker broccoli, gulrot, rødløk og paprika. La det koke litt til grønsakene er møre.
Server med Jasminris.


#11

Curly sa for siden:

Torsk i tomatsaus:

500 gr torsk
1 rød paprika
1 gul paprika
1 purreløk
1 glass Dolmio pastasaus
Timian
Persille

Skjær opp paprika i strimler og purreløk i biter. Fres litt og litt på en stekepanne. Ha alt i en ildfastform. Legg over torskestykker. Strø over salt, pepper, tørket Timian og tørket Persille. Hell over et glass Dolmio saus. Stek i ovnen på ca 200 grader i 25 minutter. Server med ris til.
Kjempegodt både for store og små :)


#12

Fadese sa for siden:

Laksefilet krydres og stekes. Serveres med:

Salat av:
Ruccola eller annen salat
Vårløk
Halve cherrytomater
Kidneybønner (hermetiske, husk å skylle godt)

og saus/dressing:
Yoghurt naturell
Litt presset sitron
Salt
Pepper



#14

Niobe sa for siden:

Laks med carbonarasaus

Laksefilet deles i biter, saltes, pepres og stekes sammen med finhakket rødløk, hvitløk og gjerne gulrot og blomkål
En liten matfløte heller over, sammen med et par dl reven parmesan. Varm til kokepunktet, smak til med salt og pepper.
Serveres med pasta.


#15

løve70 sa for siden:

Pasta med laks fra Godfisk:
www.godfisk.no/oppskrifter/Oppskrift?key=70052

Lagde denne i går og jeg syntes den var kjempegod. LøveMannen syntes det var for mye parmesan i. Jeg hadde finhakket basilikum oppi. Om man er glad i parmesan, kan denne anbefales:)



#17

LilleLeo sa for siden:

Isets seiegryte kan anbefales.

Torsk med dillsaus

Legg torskefileter i en form. Skjær opp tomater og dekk stykkene. Lag to poser med Knorr dillsaus og hell over. Toppes med ost. Hiv inni ovnen og server med poteter og grønnsaker. Veldig godt!


#18

Amic@ sa for siden:

Så mye godt! Må prøve mange av disse, men har dessverre ingenting å tilføye her..


#19

Niobe sa for siden:

Veldig mange kjekke oppskrifter! Jeg har som mål at vi skal spise fisk 3 ganger i uken, men jeg synes det er SÅ vanskelig å variere...

Fiskegrateng er forresten en favoritt her.



#21

Acino sa for siden:

Jeg leser og leser tråder med fiskeoppskrifter, men finner sjeldent noe jeg faktisk kan tenke meg å prøve. Denne, derimot, høres fristende ut! Jeg liker helst "vanlige, tradisjonelle" fiskemiddager, men det er ikke min kjære så glad i(utenom laks da), så denne skal prøves ut. :)


#22

ItsOnlyMe sa for siden:

I dag lagde vi dette. Ble godt det. Brukte:
Brokoliblanding, helte den i ildfast form
Delte torskefile i skiver, hadde på litt salt, og la dem på toppen av grønsakene
Rørte sammen 1 lett CF og 1 rekeost, + sitronpepper.
slo det over fisken, hadde over litt reven hvitost.
Kokte poteter til.

180gr i ovnen i ca 20min +.

Man kan sikkert variere denne i det uendelige, alt etter smak og behag. Lettvint og greit iallefall.


#23

kokosbolle sa for siden:

Laksewrap er kjempegodt

Det du trenger er:
Matyoghurt eller rømme
Laksefileter (kan fint bruke fryste)
sitronpepper
Salat
Mais
Lime
Tortilla

Del laksefiletene i terninger. Stek laksen i en panne med litt olje. Strø over sitronpepper og press i limejuice. (ca 1 lime på 4 personer). La det putre i 2-3 min.
Ha yoghurt, laks, salat og lime på tortillaen. Spis


#24

Hot Lips sa for siden:

Fin tråd! :jupp:
Her er vår gjenganger:

Prinsessefisk
Laksefileter legges i ildfast form, saltes og pepres. Ha i masse brokkoli og purre i biter, bearnés eller hollandés på toppen. Stekes på 200 grader i 12-15 min. Serveres med ris eller poteter. :nam:


#25

ItsOnlyMe sa for siden:

Dette skal vi prøve! :jupp: Bruker du bare vanlig grøn salat? Eller mer "taco-mix"?


#26

kokosbolle sa for siden:

Vi brukte grønn salat. :jupp: Også hadde vi oppkuttet agurk til.


#27

dea sa for siden:

Takk for mange gode tips. Vi har starta øverst på lista, så nå har vi mye å velge i. I dag lagde vi den som SiriP anbefalte. Den ble god. Men neste gang vil jeg ta på krydderblandina en time før så det blir litt mer smak.


#28

Minerva sa for siden:

I dag laget jeg denne til meg og ungene (har lagt den i ingefær-tråden også):

Sitrusbakt torsk med ingefær

2 pers

1 pakke frossen torskefilet
2 ss olivenolje
0,5 appelsin presset
0,5 sitron, presset
1 hvitløksbåt, skivet
2 ss persille
4 cm ingefær, skrelt og fint revet

Bland sitrus, ingefær, hvitløk, persille og olje. Hell over den tinte fisken, mariner i 10 minutter. Bakes i ovn ca. 175 grader i ca 10 minutter.

:nam:


#29

Hot Lips sa for siden:

Denne selvkomponerte (:kry:) retten mekket jeg i dag, og både forledre og barn var fornøyde. Veldig enkelt også.

Legg torskefileter i bunnen av en smurt ildfast form. Strø over litt salt og pepper. Del en purre og to paprika i grove biter, fordel utover. Hell over en boks grovhakkede tomater fra boks og en halv grønnsaksbuljongterning oppløst i en dl vann.

Stekes på 220 grader i 15-30 min, avhengig av om filetene var frosne eller ikke.

Kos ris. Server.



#31

Muskat sa for siden:

Jeg prøvde denne her om dagen, ovnsbakt torsk med chorizo, paprikasaus og paprikaris, kjempegodt!


#32

lirypa sa for siden:

Så kjekk tråd - deilig med litt inspirasjon til å lage nye fiskeretter!!:highfive:


#33

LilleLeo sa for siden:

Elsker Trines Matblogg!


#34

Elin sa for siden:

Ja, fantastisk! Så befriende med oppskrifter som er for matglade med sunn og smakfull mat:)


#35

Isbjørn sa for siden:

Kjempeenkel laksemiddag:

*Legg grønnsaker du liker på langpannen, ha på olje, salt og pepper
*Legg frosne laksefileter oppå og ha på sitronpepper

Stek ca 20 minutter med varmluft 180 grader. (del en filet og sjekk at den er gjennomstekt)

Server med rømme, evt chilisaus.


#36

LilleLeo sa for siden:

Pepret kylling med paprikasaus anbefales!



#38

rajraj sa for siden:

Sesampanert torsk med teriyakigrønnsaker:

1 pakke frossentorsk
Hvetemel (cirka 2 dl)
Salt
tørket koriander
1 egg
2-3 dl sesamfrø

Halvtin torskenblokken. Skjær i firkanter, cirka 2 cm tykke. Ha hvetemel og krydder i en skål, pisk egget i en skål og ha sesamfrø i en siste skål. Vend fiskebitene først i melet, deretter egg og til slutt sesamfrø. Se til at alle sidene blir dekket godt hver gang.

Stekes i en blanding av olje og smør på middels sterk varme, cirka tre minutter på hver side. Bruk godt med stekefett. Skjær over en bit for å se at de er gjennomstekt. Legg de ferdigstekte fiskebitene på en tallerken mens du lager grønnsakene:

Sukkererter
champingnon
babymais
0,5 dl soyasaus
1 ss brunt sukker
Saften av en lime
1 ss fersk eller syltet ingefær
1 ts chilipulver
2 hvitløksfedd

Ha soyasaus og brunt sukker i stekepanna du har stekt fisken (da får den med seg sesamfrøene som har løsnet). Kok opp til sukkeret har smeltet inn. Tilsett ingefær, chili og hvitløk og la de surre med et halvt minutt. Smak til med limesaft. Ha oppi grønnsakene og la det putre til de faller litt sammen (men de skal ikke bli ihjelkokte!). Cirka fem minutter. Legg fiskestykkene på toppen når du serverer retten.

Server med ris eller nudler.

:nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.