Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eplekake, tørr vs. saftig? Eggedosisbasert vs. sukker/smørbasert?

#1

Ma Dalton sa for siden:

Jeg liker saftige eplekaker. Men ofte synes jeg deigen i eplekaker blir tørr og smulete. Noen eplekaker lages av å vispe eggedosis først, og andre ved å piske smør og sukker hvitt. I tillegg kommer alle disse smuldrevariantene, og de med butterdeig.

Er det noen som kan forklare en eventuell sammenheng mellom fremgangsmåte og eventuell tørr/saftighet på kaken? Og som kanskje har ei deilig oppskrift å dele?

Cool! :p


#2

Albertine sa for siden:

Amerikansk eplekake fra den smårutete kokeboken til Ingrid Espelid Hovig er alltid saftig og god. Der røres smør og sukker hvitt.


#3

Salt sa for siden:

Min blir saftig. Laget med smeltet smør, og vaniljekrem inni. :nam:

Ingredienser:

3 egg
2,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1,5 dl matfløte
75 g smør

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
3 epler
kanel
perlesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Smelt smøret og bland med fløte. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel vaniljekremen over deigen i klatter. Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg dem oppå vaniljekremen. Dryss over kanel og perlesukker.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min.


#4

Mjau sa for siden:

Jeg har laget denne et par ganger nå, og den var utrolig deilig og saftig.
Den er sånn at man nesten ikke trenger å ha krem eller is til engang! :hyper:
www.nrk.no/mat/1.6784652


#5

Karamell sa for siden:

:lyst på kake: og jeg liker ikke eplekake en gang. :snurt: Dvs, jeg liker eplekakedeig, men ikke varme epler.


#6

Erica sa for siden:

Søk på vaniljekake her på forumet, og legg masse eplebåter oppi, strø med demerasukker og kanel. Voila - herlig og saftig eplekake.


#7

daffy sa for siden:

Jeg tror eggedosisbaserte rører blir tørre, og røre sukker og smør hvitt-varianter blir saftigere.


#8

Ma Dalton sa for siden:

Etter å ha vært vitne til eggedosispisking hos svigermor, med påfølgende (tørr) eplekakespising, tror jeg din teori kanskje har noe for seg, Daffy.

Men for midjemålets del, tror jeg jeg får vente litt med å teste. ;) På en annen side; hvor ofte er det eplesesong i dette landet?


#9

Hot Lips sa for siden:

Min er superenkel, og blir safig og god:

3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
1,5 dl melk
50 g smeltet smør

3 epler i båter
Perlesukker og kanel

Bland det tørre, tillsett smør og melk. Hell røra i en smurt springform 20-22 cm), legg eplebåtene pent i sirkelmønster og dryss over rikelig med perlesukker og kanel.

200 grader i 30-35 min.


#10

Obelix sa for siden:

Jeg lager alltid på eggedosis og får alltid saftig eplekake.


#11

Isbjørn sa for siden:

Om du bruker en doblet oppskrift og legger to lag stappfulle med epler, får du en deilig og saftig eplekake. Ja, smør og sukker piskes hvitt.

Denne oppskriften er ferdig doblet og gir en deilig, saftig og høy eplekake.

300g smør
300g sukker
300g mel
4 egg
2 ts bakepulver

Smør og sukker psikes hvitt, tilsett egg og mel/bakepulver.

Bruk stor rundform og ha et lag med røre nederst og masse grønne epler uten skall (i båter). Så et nytt lag røre og masse epler.

Strø på sukker og kanel.

Stek på nederste rille i 1 time og 15 minutter (ta stikkprøver) i 175 grader.


#12

silje sa for siden:

Av mine alternative eplekake oppskrifter er de med kefir/kulturmelk i røren de saftigste, men også de "tyngste" og mektigste.

Se oppskrift på detsoteliv.no


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.