Jeg liker saftige eplekaker. Men ofte synes jeg deigen i eplekaker blir tørr og smulete. Noen eplekaker lages av å vispe eggedosis først, og andre ved å piske smør og sukker hvitt. I tillegg kommer alle disse smuldrevariantene, og de med butterdeig.
Er det noen som kan forklare en eventuell sammenheng mellom fremgangsmåte og eventuell tørr/saftighet på kaken? Og som kanskje har ei deilig oppskrift å dele?
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Smelt smøret og bland med fløte. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel vaniljekremen over deigen i klatter. Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg dem oppå vaniljekremen. Dryss over kanel og perlesukker.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min.
Jeg har laget denne et par ganger nå, og den var utrolig deilig og saftig.
Den er sånn at man nesten ikke trenger å ha krem eller is til engang! :hyper: www.nrk.no/mat/1.6784652
Bland det tørre, tillsett smør og melk. Hell røra i en smurt springform 20-22 cm), legg eplebåtene pent i sirkelmønster og dryss over rikelig med perlesukker og kanel.