:jupp: Ja, det er akkurat det jeg gjør. Poden er meget glad i tomatsuppe og det vil si Toro posesuppe med makaroni. Jeg synes også at denne er god på smak, men jeg er redd den er altfor salt. Spesielt nå når jeg må unngå mest mulig salt.
15 tomater eller 2 bokser hermetiske tomater
2 ss olivenolje
1 liten løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss rødvinseddik
1 l grønnsaks- eller hønsekraft (buljong funker fint for meg)
1/2 ts salt
pepper
Flå tomatene hvis du ikke bruker hermetiske (jeg synes hermetiske er like bra, i alle fall på denne årstiden). Varm oljen i kjelen, fres løk og hvitløk mykt (men ikke brent :flau: ). Ha i tomater, kraft og eddik, rør godt. La småkoke i 20 minutter (litt mer hvis du vil ha den tykkere).
Noe som er utrolig digg er basilikumolje på toppen:
Blad av 1 basilikumplante, hakket
~1 dl olivenolje
1/4 ts salt
litt pepper
Kjør i food processor/blender til det blir en tykk saus, smak til med salt og pepper. Legg på toppen av suppen i hver skål og rør bittelitt så det ligger som en "fartsstripe".
Jeg tar den enkle varianten. Bokstomat og buljong, smakes til med krydder. Så ha vi fetaost i terninger, finhakket løk og hvitløksrømme i skåler på bordet som vi tar oppi selv. Veldig godt og enkelt. :)
Det kan man definitivt gjøre. Jeg synes den er god som tykk og litt "klumpete", men det er jo en smakssak. Jeg holder faktisk litt igjen på væsken og koker den litt lenger for å få den tykkere.
Jeg pleier å bruke en oppskrift jeg leste i en av Mim sine oppskrifter på NM for hundre år siden. Jeg bruker bokstomater, da jeg synes de gir bedre smak enn de fleste tomater jeg kjøper i butikken. Kjøper ofte ikke de aller billigste. Liker best de jeg kjøper på Meny, husker ikke merket, men de har roasted onions i seg også og er noe krydret.
Nå er det lenge siden jeg har sett Mim sin oppskrift, så jeg garanterer ikke at den er lik sitt opphav lenger, men selve måte å gjøre det på er nok den samme.
Det er to parallelle prosesser.
1.Jeg lager en tykk tomatsaus av tomater, urter og diverse andre grønnsaker som kjøres i blender for å bli mest mulig barnevennlig.
Jeg lager litt jevning av mel og smør, sper med vann+buljongterning eller kraft om man har det, samt litt tomatpure. Dette må koke såpass at melsmaken blir borte.
Så blander man det hele sammen.
Jeg synes tomatsupper bør krydres godt. Og i tomatsausen synes jeg det er godt dersom man bruker masse løk, hvitløk, gulrøtter og paprika i tillegg til tomat. Dette må gjerne surres litt i olje aller først.
Ja, ikke sant den er god? Jeg har laget den mange ganger, varierer litt med hva jeg har oppi av krydder, men basen er den samme. Og resultatet er det samme hver gang, nemlig at jeg forspiser meg hver eneste gang. :knegg: Jeg klarer bare ikke stoppe i tide, for det er så utrolig godt. Faktisk tror jeg at jeg bare må lage det i dag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.