Chanett sa for siden:
Noen som har en god oppskrift på det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Chanett sa for siden:
Noen som har en god oppskrift på det?
Nessie sa for siden:
Fader, nå trodde jeg DU hadde! ;)
Skal sjekke på GR sine sider.. kanskje der??
Nessie sa for siden:
Fant på grove piroger......:o
Grove piroger
25 g gjær
2 dl vann, lunkent
1/2 ts salt
1/2 ss olje
2 dl hvetemel siktet
2 dl sammalt hvete, grov
Fyll
400 g kjøttdeig av storfe
1 løk
3 stk egg
1 dl dill, finhakket
2 ss Chilisaus
1 ts pizzakrydder
1 ts salt
1/2 ts pepper
Slik gjør du:
Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland inn salt, olje, sammalt hvete og hvetemel og elt alt sammen til en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time.
Kok 2 av eggene harde, ca. 10 minutter.
Stek kjøttdeigen på middels sterk varme. Bruk en gaffel til å finfordele kjøttdeigen. Finhakk løk og egg, og bland dem i kjøttdeigen sammen med chilisaus, dill, pizzakrydder, salt og pepper.
1 egg er til pensling.
Del deigen i 8 emner. Kjevle emnene ut til ca. 1/2 cm tynne, runde leiver og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Legg fyll på halve leiven, men la kanten være fri for fyll. Pensle egg rundt kanten, og brett den andre halvdelen av leiven over kjøttet. Klem kantene sammen, gjerne med en gaffel.
Hev pirogene i ca.15 minutter. Pensle med egg og stek dem på 250°C i ca. 15 minutter.
Chanett sa for siden:
I dag har jeg prøvd paramat.antibiomatika.net/arkiv/2005/03/pitabroed denne:
Veldig gode!
Nessie sa for siden:
:D De skal jeg prøve og ;)
Sulphur sa for siden:
Du har en d for mye på slutten på linken.
Chanett sa for siden:
ok.
Stikka sa for siden:
Linken funker ikke. Kan noen legge inn oppskriften her?
Stikka sa for siden:
Da funket den for meg også :)
mina sa for siden:
Ah, det var fint jeg fant denne linken! Ungene er så glade i pitabrød, men jeg har lyst til å gi dem grove istedet for de fine.
Nip sa for siden:
Får ikke opp linken jeg....
Skulle gjerne lagd grove pitabrød i dag :)
Puslingen sa for siden:
Desse er veldig gode:
25 g gjær
3 dl vann
1 ts salt
5 dl sammalt hvete, grov
Havremel til passe smidig deig
Sett steikeovnen på 275 grader. Rør gjæren ut i lunkent vann. Ha i saltet og alt det grove melet. Rør inn havremelet til du får en blank og smidig deig. Jo mer mel du bruker, jo hardere blir baksten! Del deigen i 8 like store deler. Trill runde boller. Legg et håndkle over, og la dem stå til heving i 15 minutter.
Kjevle ut 4 av bollene til flate kaker, omtrent så store som en liten frokostasjett. Legg dem på stekeplaten, og sett dem inn i ovnen med det samme de er kjevlet ut. De siste 4 må du vente med å kjevle ut til like før de skal stekes, ellers vil de ikke blåse opp under steking. Stek pitabrødene omtrent 7 minutter i riktig varm ovn, til de er lysebrune og oppblåste.
Frys dem gjerne ned, og tin dem opp igjen i noen minutter i god og varm ovn.
silje sa for siden:
Takk Siri P. for god oppskrift med utfyllende beskrivelse av fremgangsmåte.
Jeg brukte en litt annen mel kombinasjon, men fikk til flotte perfekt oppblåste pita med din metode.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.