Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pølsehorn, trenger meninger

#1

Grøten sa for siden:

Lagt til BILDER
Skal teste denne utgaven i noen av hornene til oss voksene:
www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968373.asp

Tenkte å prøve den man har naturell kremost blandet med tex-mex krydder smurt på deigen, stekt løk og pølse i, den er ny for meg og høres litt annerledes ut.

Oppskriften er til 24 stk og det står 24 osteskiver, men i beskrivelsen står det ikke noe om at man skal ha vanlig ost i denne også.
Hva ville du brukt? :blond:


#2

gnuri sa for siden:

Det står jo "Legg en osteskive på hver og dryss over stekt løk"

Men det står jo revet ost også. Mulig den skal på toppen før hornene stekes?


#3

Acino sa for siden:

Har ikke lest beskrivelsen, men utifra hva du sier du skal ha inni ville jeg ha hatt ost utenpå, ikke inni.


#4

Tangerine sa for siden:

Jeg ville hatt både utenpå og inni. Da snakker vi ostehorn. :nam:


#5

Grøten sa for siden:

Dettte er beskrivelse:
Smelt smøret og tilsett vannet. Løs gjæren opp i den lunkne væsken. Rør i salt og hvetemel til deigen er smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i 3 like leiver og kjevle hver leiv ut til runding.
Smør kremost på den ene rundingen og dryss over stekt løk.
Del hver runding i 8 snipper og legg en pølse på hver. Rull sammen mot spissen til horn. (For meg er dette beskrivelsen på kremost-pølsehornet, men blir altså usikker siden det er 24 horn og 24 osteskiver i oppskriften.)
Del hver av de to andre leivene i 8 spisser. Legg en osteskive på hver og dryss over stekt løk og legg på en pølse før de rulles sammen til horn.
Etterhev ca. 20 minutter. Pensle med egg og stek de fylte hornene.

Er det bare jeg som synes at det er rart formulert??? Nei?

Gnuri: Den raspede osten skal nok på utsiden ja. :jupp: '

Så jeg bør ha ost inni også??

Innholdet står forøvrig slik:
50 g meierismør
5 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
ca.750 g hvetemel
1 beger (a125g) kremost med tex-mex krydder
Fyll:
24 skiver ost, f eks Jarlsberg eller Norvegia
1 pk. stekt løk
24 grillpølser
Pensling og dryss:
Sammenvispet egg
Revet ost


#6

Grøten sa for siden:

Ikke rart det er krig i verden med slike problemer. :knegg: :o


#7

Floksa sa for siden:

Pølsehorn som i bakverk ja, ikke pølsehorn som man lager pølse med....

:går ut igjen:


#8

gnuri sa for siden:

Ja det er rart formlert, men jeg tror jeg ville ha tatt en osteskive også på de det er kremost i, men jeg aner ikke om det er det som er meningen :)


#9

Tuneland sa for siden:

Jeg tolker det som at kremost og løk er den ene varianten, osteskive, pølse og løk er den andre varianten.


#10

Grøten sa for siden:

Tenkte noen ville tenke på redskapet men fant liksom ikke på noe annen tittel i farten. :o


#11

Grøten sa for siden:

En av hver, det var skikkelig til hjelp. :knegg:

Men en annen ting, Meny hadde ingen kremost MED Tex-mex, så kjøpte da naturell og en pose krydder for å blande selv.
Forslag til hvor mye man kan trenge og blir det evt det samme??
føler seg lite smart i dag


#12

Floksa sa for siden:

Jeg har skikkelig lyst til å lære meg å lage pølser og det tok litt tid før jeg skjønte at oppskriften din IKKE var på pølser :hehehe:


#13

Grøten sa for siden:

:knegg:


#14

Grøten sa for siden:

Men Floksa, siden du er glad i pølser, du har ikke en mening om jeg bør ha ost også i pølse-gjærbakst-hornet selv om det er kremost inni? :sparke:


#15

Grøten sa for siden:

Da har jeg blandet naturell ost med en god spiseskje Tex-mex krydder, det blei en veldig god smak. (Ja, vet jeg burde hatt hjemmelaget tacokrydder nå, men der har jeg altså ikke.) Og etter smaken på den å bedømme, blir det ost inni også!! :jupp:

Skal legge inn svar på hvordan resultatet blei etter på og evt bilder om det blir noe å vise frem. :sparke:
Skal også ha hjelp av ungene, så det blir nok noen kunstverk med her.


#16

Floksa sa for siden:

Helt klart ost inni også! Sammen med kremosten. Og ost utenpå. Ost er :nam:


#17

Honda sa for siden:

Ost opp på og inni og droppet stekt løk
:fnis:


#18

Dixie Diner sa for siden:

:nemlig: Det må være ost inni også, det er nesten viktigst av alt. Jeg har alltid ost inni pizzasnurrer også, dvs. over hele leiven før jeg ruller den sammen. MYE bedre. elsker ost


#19

Grøten sa for siden:

Dette var super vellykket.
Lagde tre forskjellige typer.

  • En med Naturellost med Tex-Mex krydder, ost og pølse.
  • En med råløk, ketchup, oregano, ost og pølse.
  • En med ost, sprøstekt løk og pølse.

Alle var knall gode, men den som overrasket mest var den med sprøstekt løk, ost og pølse. Den var super god og alle satt rundt bordet om MMMMMet.
Jeg droppet løken i den med kremosten, men neste gang skal jeg teste med det i. Trodde liksom det bare ville bli rart, men den ga en kjempe god smak.
I horn-oppskriften brukte jeg også tre dl melk og to vann, ikke bare vann som det står her. OG jeg hadde dobbelt så mye ost som det sto.

Her står dem klare til å stekes. Ost på toppen også! :jupp:

Her i ovene:

Her akkurat tatt ut av ovnen:

Og i kurven sin rett før servering:

Alle ble spist opp og selv en som ikke er gald i pølser orker disse. NAM NAM!!

(Bildene er bare av 8 stykk, oppskriften ga 24 akkurat passe store horn!)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.