Minerva sa for siden:
Jeg elsker smaken av ingefær, og bruker det en del i te. Jeg føler det gjør noe godt for meg. :nemlig:
Har du en oppskrift med ingefær? Wok?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Minerva sa for siden:
Jeg elsker smaken av ingefær, og bruker det en del i te. Jeg føler det gjør noe godt for meg. :nemlig:
Har du en oppskrift med ingefær? Wok?
venla sa for siden:
Bruker det i endel wok-retter, gulrotsuppe, i mariande til grillmat og indiske gryter.
Her var det mange oppskrifter med ingefær: frukt.no
Tjorven sa for siden:
Jeg lager marinade med masse ingefær. Den kan brukes til både kylling og svin.
3 ss ketsjap manis (søt soyasaus - fås på velassorterte butikker eller innvandrerforretninger)
1 rød chilli
3 fedd hvitløk
1 ss revet ingebær
Finhakk chilli, press hvitløs og riv ingefær. Bland alt med soyasausen og tilsett kjøtt. La det trekke så lenge du har tid til. All sausen brukes uansett som stir fry til woken. Jeg liker godt vannkastanjer, brokkoli og sukkererter i wok (og litt paprika og gulrot for fargens skyld).
Serveres med nudler eller ris.
Pingis sa for siden:
Jeg bruker det i wok med kylling eller svinekjøtt, og feks paprika, brokkoli og løk. Og så er det supergodt på laks. Laksefilet i folie med soyasaus og masse, masse hakket ingefær.
Señora sa for siden:
Jeg bruker også det i wok med kylling eller svinekjøtt.
Varm 5 dl vann
Løs opp buljong i vannet
Ha i soyasaus
Saften av ingefær (så mye som du liker)
Hell over kjøtt/grønnsaker, jevne med maizennajevner.
Slettet bruker sa for siden:
Jeg dytter det unna så det ikke skal sette smak på sushien min. :sparke:
Dixie Diner sa for siden:
Det er uunnværlig i wok, synes jeg. Jeg har alltid fersk, skrelt ingefær i fryseren, der holder den seg i evigheter og man kan rive den direkte fra frossen tilstand.
Minerva sa for siden:
Ah. Smart!
safran sa for siden:
Jeg skiver det opp i en stor kopp sammen med rå hvitløk og tabasco. Så heller jeg på kokende vann, og drikker den nydeligste te som løser opp forkjølelse. Så tygger jeg bitene når jeg kommer til bunns.
Schnuppa sa for siden:
Iset, du er et oppkom av smarte ideer. Kan ikke du lage en liten oversikt over alle de lure tingene du har i fryseren din. Det er ikke første gangen du gir meg en aha opplevelse over hva du putter i fryseren.
Schnuppa sa for siden:
Jeg har også forøvrig dilla på å bruke ingerfær som te.
Men ingefær er utrolig godt så nå skal noen av tipsene over prøves.
Stellebord sa for siden:
Jeg elsket ingefær helt til jeg kastet opp etter en suppe med gulrot og ingefær for et års tid siden. Nå kan jeg ikke fordra det.
Dixie Diner sa for siden:
:knegg:
Man lærer litt av hvert etter noen år som hjemmeværende med Rachael Ray på tv'n. :plystre:
Kommer plutselig med flere tips!
meisje sa for siden:
I dag har jeg laget ingefær og eplesyltetøy.
Jeg bruker det i wokretter, i supper, på fisk, i quiche, i curry og i enkelte kaker. Det smaker veldig godt med appelsin feks.
Fløyel sa for siden:
Jeg bruker det til å pakke inn juleribba med 2 dager før julaften - setter en utrolig god smak på den (skjærer tynne tynne skiver og "pakker" inn hele ribba etter å ha saltet, peppret og dyttet inn nellikspiker). I tillegg spiser jeg den mellom sushibitene - så jeg "renser" munnen til neste bit :)
ingling sa for siden:
Så smart! Jeg husker nemlig ikke alltid på å bruke hele, og da ligger den i kjøleskapet og tørker... Det skal jeg prøve!
Jeg bruker også ingefær i wok, og i linsesuppe, og ellers når jeg kommer på det. Det er kjempegodt, og så så sunt a gitt!
Interference sa for siden:
Bruker det kun når jeg lager indisk mat. Jeg er alt for dårlig på å komme på å bruke det, det er jo så godt. :nam:
Minerva sa for siden:
Ingefær på ribba? :what: Det er litt fristende å prøve!
sologmåne sa for siden:
Å, jeg elsker også å drikke te med ingefær i, har også noen lime- skiver og honning oppi:) Veldig godt! Bruker det eller i wok, som mange andre har nevnt her, og til sushi og marinader.
Gaia sa for siden:
Det hørtes kjempegodt ut. Det tror jeg faktisk jeg skal teste før jul. Og blir det en suksess så blir det ingefærmarinert ribbe på julaften i år. :jupp:
Fløyel sa for siden:
Jeg har faktisk ALLTID fått skryt av ribba mi - så den er jeg litt stolt over :rødme: Så ja, det anbefales på det varmeste.
Libra sa for siden:
Stekt laks, med saus av fløte og masse revet ingefær er helt nydelig. Har du en skvett hvitvin til sausen blir det enda bedre. Godt med tagliatelle til.
Ellers bruker jeg mye ingefær når jeg marinerer scampi, kyllig- og svinekjøtt. Jeg synes det blir aller best med olje, søt soyasaus, korriander, masse hvitløk, ingefær og litt sweet chilisauce.
Minerva sa for siden:
Ingefær, anis og nellik er jo typiske julekrydder, så egentlig er jeg ikke så sjokkert. Måtte bare litt liv i tråden. :humre: Jeg mener jeg har laget grove medisterkaker med muskat og ingefær til jul for et par år siden, godt!
I dag laget jeg denne:
Sitrusbakt torsk med ingefær
2 pers
1 pakke frossen torskefilet
2 ss olivenolje
0,5 appelsin presset
0,5 sitron, presset
1 hvitløksbåt, skivet
2 ss persille
4 cm ingefær, skrelt og fint revet
Bland sitrus, ingefær, hvitløk, persille og olje. Hell over den tinte fisken, mariner i 10 minutter. Bakes i ovn ca. 175 grader i ca 10 minutter.
:nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.