Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er desidert det verste du noensinne har smakt/spist?

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Det lurer jeg på.

:værsågod:


#2

Left sa for siden:

Pultost. Ingen over, ingen ved siden.


#3

Che sa for siden:

Jeg har smakt endel rart, men jeg kommer ikke på noe nå.


#4

mkj sa for siden:

Mitt verste matminne er vel en gang mine foreldre prøvde å 'true i meg' en bit fiskepudding. Får brekningsfornemmelser fortsatt av å tenke på det.

Gikk bedre den gangen de fristet med en femtilapp for en skive med gammelost, den gikk ned på et vis med en liter kakao til omtrent.

(er det rart jeg har anstrengt forhold til mat?)


#5

shute sa for siden:

Bløtkokt grisehud, sånn i ca lutefiskkonsistens og med ett og annet bust på.


#6

Elin sa for siden:

Rå blekksprut som lå i en eller annen lake av eddik, sitron og krydder... Fikk det servert på Skyros i Hellas for mange år siden. Det var sååååå seigt og jævlig at jeg har aldri kjent på maken.


#7

safran sa for siden:

Det må være stikkelsbærkaken jeg fikk servert på besøk hos en jente i klassen. Jeg brakk meg faktisk av smaken, det har aldri skjedd hverken før eller siden.


#8

Nuppa sa for siden:

Vi var på en gourmet restaurant og spiste en sjuretters middag. Den ene nydelige retten etter den andre. Men så kom det foie gras... Det var ikke for min gane ihvertfall. Smakte med åpent sinn, men brakk meg skikkelig. Konsistensen, smaken...alt var helt feil.


#9

Divine sa for siden:

Lever. Og sånn råtten hai som de serverer på Island.


#10

Miss Norway sa for siden:

Crème brûlée smakssatt med te. Fysj, det var fælt, det smakte oppvaskvann og den var helt grå og gusten i fargen. Det var til og med på Bagatelle. Jeg tok EN bit og nesten spyttet.

Ellers er det meste av "traust norsk bondemat" ganske forferdelig synes jeg, men ikke ekkelt. Bare ikke godt.


#11

Señora sa for siden:

Gammelost jeg smakte som 5 åring.


#12

D'Arcy sa for siden:

Kaviar og fiskerogn.


#13

Snø sa for siden:

Selleri :grøsser:



#15

Note sa for siden:

Gulrot"kjøtt"kaker. Og det fikk jeg til alt overmål servert første gang jeg var med en kjæreste hjem.
Det gikk med mye vann til den middagen. :flau:


#16

Dragen sa for siden:

Muggost i salat. Jeg trodde det var feta.


#17

D'Arcy sa for siden:

Og så sånn derre sukat. Sånn som man på død og liv skal ha i julebrød. Det er brekning, det.


#18

Fadese sa for siden:

Mitt desidert verste matminne er da vi hadde hvalbiff til middag. Det luktet tran lang vei og smakte like jævlig. Maten vokste i munnen min, men min far og hans daværende kone tvang meg til å spise svineriet. :skremt:
Aldri mer!


#19

Bomull sa for siden:

Jeg har min desidert verste matopplevelse knyttet til sushi - og har ikke spist det hverken før eller siden.


#20

Drømmedama sa for siden:

Potetgull med rekesmak - kjøpt og spyttet ut i London for mange år siden. Har også et kvalmende minne om en fet og guffen kyllingfrikasse servert på sykehuset dagen etter at Storebror var født. Æsj.


#21

Olympia sa for siden:

Pinnekjøtt. Ingen over, ingen ved siden.


#22

cora sa for siden:

Parfymert ris på en kinarestaurant, oliven, bløtkakekrem.


#23

Divine sa for siden:

Hva er det? Krem til bløtkake? Krem med bløtkake i? Noe helt annet?


#24

ItsOnlyMe sa for siden:

Sort russisk kaviar og champagne er oppskrytt :nemlig:


#25

Mauser sa for siden:

Blomkål.


#26

Kula sa for siden:

Haiur. :nemlig: Det var så jævlig at jeg måtte skylle vekk smaken med Svartadaudir. Og det smakte igrunn like jævlig.


#27

LilleT sa for siden:

Blodpudding.


#28

ItsOnlyMe sa for siden:

:knegg: hørtes ikke mye godt ut noen av delene nei.


#29

Tjorven sa for siden:

Jeg har flere ganger forsøkt meg på lutefisk, men det synes jeg er virkelig ekkelt. Smaken er kjip og konsistensen er grusom.

Ellers måtte vi smake på all mat som ble servert i barnehagen. Med ujevne mellomrom fikk vi blodpudding. Jeg gråt hver gang og husker det fremdeles som alldeles grusomt.


#30

Divine sa for siden:

Jeg glemte visst å nevne tamales. Det er virkelig, virkelig grøsselig fælt.


#31

Benzo sa for siden:

Corned beef kommer langt opp på lista, det samme gjør lungemos og lever.


#32

Pelle sa for siden:

Ferskt rått hvalspekk, med hvalkadaveret to meter unna. Kokt hvalkjøtt fra samme hval, uten noe av tilsetningsstoffer. Det ble litt too much hval på 15 meter og blod i vannet for min del.

Ellers så er jeg barnslig kresen og kan brekke meg ved å spise mye rart som andre synes er helt ok. Slitsomt.


#33

Turte sa for siden:

Sukat er grusomt.:nemlig:


#34

Fløyel sa for siden:

Var på ett finere selskap i Paris og ble servert gåselever og trøfler i en eller annen eksklusive form, jeg kjente maten vokste i munnen på meg, mens de andre stønnet høylydt over hvor nyyyyydelig mat dette var. Gææ - takke meg til pølse i lompe..

Hai også... Skjønner hvorfor man får servert ren vodka til den retten. - for det må STORE mengder vodka til så man er godt bedøvd for å kunne svelge det.. Når jeg sier ting smaker hai - ja, da smaker det drit.


#35

Jinx sa for siden:

Sodd tror jeg


#36

Mjau sa for siden:

Jeg er jaggu meg ikke sikker på hva som er det værste jeg.
Jeg er vel heller av typen som lar være å smake på det om jeg tror det er forferdelig fælt. Så jeg har vel unngått mye ekkelt med den metoden.

Men gåselever tror jeg må stå høyt på listen.
Og helt sære oster.


#37

Mistral sa for siden:

Det jeg husker best er sildekaker. De luktet og smakte tran, og både min søster og jeg syntes de var grusomme. Av en eller annen grunn hadde foreldrene våre bestemt at vi måtte spise dem (det var ellers ikke en vanlig oppdragelsesmetode), og vi ble sittende ved bordet i timevis. Sildekakene ble ikke servert flere ganger, så det er ikke sikkert mamma og pappa syntes de var så innmari gode heller.

Gåselever er deilig. :nam:


#38

cora sa for siden:

Krem til bløtkake, ja. Vanlig krem egentlig, men har bare spist det i bløtkake. Jeg vet ikke om noe annet som jeg blir så akutt kvalm av.


#39

D'Arcy sa for siden:

Sort kaviar er kraftig oppskrytt, champagne derimot... Det kan aldri skrytes nok om.


#40

Leandra sa for siden:

Gravlaks...helt jævlig..ellers kan jeg spise det aller meste, anser meg som særdeles lite kresen:nikker: Forrsten fikk servert en VELDIG blodig hestebiff en gang, det var grusomt.Det var forresten den samme kokken som serverte meg begge rettene..


#41

Retz sa for siden:

Trippa (kumage) smakte ikke godt.


#42

Bloppy sa for siden:

Rosiner :grøss:


#43

Rabbit sa for siden:

Verste jeg har smakt... Hmm... TROR det må være den gangen jeg hadde en kinesisk nabo som insisterte på at jeg måtte smake blekksprut. Smakte vel så likt viskelær som det går an å komme.:mumle:


#44

Hannamoren sa for siden:

Musling-suppe. Kokt i melk. Tror det er første gang jeg som voksen har sagt; Beklager, men dette går ikke ned.......:nemlig:


#45

Juste sa for siden:

Fra barndommen av så var lever eller lungemoslukt i huset nok til å flykte til en kamerat eller ut i skogen. I voksen alder må det vel være en "kjøtt"suppe jeg spiste på en veikro i østtyskland (mens det ennå fantes). Den var helt jævlig. Jeg har også blitt matforgiftet av blåskjell en gang så bare tanken på blåskjell gjør meg kvalm.


#46

Rabbit sa for siden:

Ja,også lungemos :iiik: Klarer ikke lukten den dag idag,etter vi spiste det da jeg var liten.


#47

Fara sa for siden:

Kokt rognkjekse:skremt:


#48

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror det var det jeg ble servert også, på en restaurant i Portugal med meny bare på portugisisk, og personale som bare snakket portugisisk. Jeg prøvde å ta en sjans og ta det som hørtes best ut, men der gjettet jeg skikkelig feil.


#49

Minty sa for siden:

Sild. Lukta og alle småbeinene får meg til å brekke meg.


#50

Marit K sa for siden:

Mamma leide en stund hos noen som var opptatt av naturlige medisiner, så da jeg en jul satt feberhet og influensasyk kom mamsen med en skje full av noe som så motbydelig ut. Det var finsnittet løk, blandet med honning og sitron, og så hadde det stått noen dager for å godgjøre seg. Det luktet skummelt, og jeg brukte vel nesten ett kvarter på å kvinne meg opp til å smake på greiene. Det er det absolutt jævligste jeg noen gang har hatt i meg, men jeg tror faktisk at det hadde effekt. Antagelig fordi jeg var livende redd for at om jeg ikke ble bedre så fikk jeg servert en skje til. :knegg:


#51

Flubby sa for siden:

Bayerske Weisswürst står veldig høyt på lista, det var overhodet ikke godt. Ellers ble jeg lurt til å smake på en ost som lukta som om den hadde krøpet ned i tre-eska den kom i, og avgått med døden. Den var helt hinsides grusom!


#52

mamaria sa for siden:

Jeg smakte kamskjell på en halvfin restaurant en gang. Med en slags skummende saus. Jeg syntes det smakte helt forferdelig, og smaken satt i munnen (altfor) lenge etterpå.


#53

tink sa for siden:

Vi fikk mye rart servert da jeg var på internasjonal leir i Mongolia. Storkjøkken som i følge de infødte serverte dårlig russisk mat.

Ellers minnes jeg fortsatt da mannen serverte syltede grønnsaker med barbequesaus, mens jeg enda var kvalmgravid med storebror. Han er en god kokk, så heldigvis slår ikke eksperimentene så ofte feil som den gangen.


#54

jolie sa for siden:

Rakfisk. Æsj.


#55

Joika sa for siden:

Tartar laget av kjøttdeig, toppet med ett rått egg. Jeg forsøkte virkelig smake med et åpent sinn. :skremt:


#56

Chanett sa for siden:

Jeg tror aldri at jeg har smakt noe som jeg ikke har klart å spise opp. Jeg er rett og slett ikke særlig kresen og spiser ting av høflighet selv om det ikke er førstevalget mitt.


#57

Kanina sa for siden:

Kråkebolle-sushi må vel være noe av det verste jeg har smakt. Det smakte slik som råtne kråkeboller man finner på stranda lukter. Og i samme åndedrag kan nevnes en annen japansk spesialitet, bestående av gjærede, klissete bønner. Yummi! :gal:


#58

Chablis sa for siden:

Sjokoladekake full av hvitløk.
Det fikk jeg servert i barnebursdag, var ikke mnage som spiste opp nei.

nr 2 må være lungemos.


#59

Rabbit sa for siden:

What? :skremt: Der var det vel bare gjort en tabbe,håper jeg??


#60

Bloppy sa for siden:

Og poenget med hvitløk i kaka skulle være?? Det hørtes forferdelig ut og.


#61

Chablis sa for siden:

Foreldrene til bursdagsbarnet var fra Iran og hvitløk var noe de brukte i abslutt alt de laget. Det ga jo smak i maten, sa de.


#62

LilleLeo sa for siden:

Hm. Det må være vegemite. Det smaker høgg.


#63

Vianne Rocher sa for siden:

Hvalkjøtt er grusomt. Jeg har prøvd det ved flere anledninger og synes det er gyselig. Ellers er sei i alle sine former noe jeg ikke putter i min munn.

Stinkende oster og gåselever med eller uten trøffler og gjerne med champagne er nydelig :nikker:


#64

scilla sa for siden:

  1. Rå kråkebolle
  2. Tran
  3. Sukat
    :skremt: og :grøsser:

#65

Rabbit sa for siden:

Smak i maten? :skremt: Dit hadde aldri jeg sendt barnet mitt i bursdag igjen :rolleyes:


#66

Elin sa for siden:

Ja, fysj,hva er den greie med muggost i salat. Uuæærrgh!


#67

Kanina sa for siden:

Det var da voldsomt. Jeg har besøkt folk som ikke akkurat har tilfredsstilt meg i matveien, men det er da bare å la være å smake på kaka hvis man vet den smaker høgg?


#68

Elin sa for siden:

Fysj! Ja, Vegemite må være noe av det verste jeg har smakt også... også at det omtrent er nasjonanlpålegget down under da... merkelig....


#69

Albertine sa for siden:

Marmite. :skremt: Fysj, så ekkelt. Lakrissjokolade kommer også høyt på lista.


#70

Rabbit sa for siden:

Er ikke litt av poenget med barnebursdagsselskap det med kakene da? Hvis folk har så merkelig smak at de serverer sjokoladekaker med hvitløkssmak,hadde mest sannsynlig mine barn ikke likt det,og jeg hadde fått beskjed om at de ikke ville dit igjen,og ikke sagt meg uenig. Jeg forstår at det er forskjellige smaker i de forskjellige kulturer altså,men hvitløk i kaker,der går grensen for meg,skjønner jeg :nemlig:


#71

D'Arcy sa for siden:

:dulte: Dessuten er vel barn generelt mye flinkere enn voksne til å la være å spise hvis det er noe de absolutt ikke liker.


#72

D'Arcy sa for siden:

Nei, poenget med barnebursdager er langt fra bare kakene. I alle fall i min verden. Det er det sosiale, å hedre bursdagsbarnet og å faktisk kose seg sammen. Min fyr var i bursdag i går og han hadde hatt det så morsomt at han hadde kun hatt tid til å spise popcorn.


#73

Rabbit sa for siden:

Jeg skrev "litt av poenget",da. Men joda,jeg ser den. Er vel heller jeg som mamma,som har en sånn greie med at ting "skal smake etter boka" :nemlig: Er vel bare å svelge den kamelen først som sist og ikke undervurdere verdien av en barnebursdag sånn ellers.


#74

Chanett sa for siden:

Sist vi hadde bursdag bommet mannen og brukte en boks rømme blandet med tre fedd hvitløk i steden for ren rømme. Ingen av oss merket det før vi skulle ha hvitløksrømme på salat dagen etter.

Også er jeg enig med Darcyen.


#75

Turban Smukk sa for siden:

Sjokoladekake med hvitløk var nytt for meg, men jeg tror jeg hadde sett på det som svært interessant og vært glad på mine barns vegne som fikk oppleve noe såpass eksotisk.

Det verste jeg har smakt er et kokt, hvitblekt kjøttstykke på en båt i Litauen. Jeg vet fortsatt ikke hva slags kjøtt det var. :skremt:


#76

Chanett sa for siden:

Unger liker jo ting uavhengig av de voksne om de får lov til å oppdage smakene selv. Mine unger elsker tørket fisk i småbiter. De knager og koser seg og kaller det godteri. En gang hadde vi besøk av et annet barn og det ble selvsagt tilbydd herligheten slik man gjør når man har gjester.

  • Nei, Elin liker ikke slikt, sa pappaen.
  • Har hun smakt det, sa jeg?
  • Nei, sa pappaen, men det ser jo ikke noe godt ut.

Stakkars Elin som ikke fikk gjøre smakserfaringen selv, tenker jeg.


#77

kjerstisin sa for siden:

Plukkfisk
Andelever

Dette er vel de eneste tingene jeg kan si at jeg virkelig IKKE liker....


#78

Rabbit sa for siden:

Ja,man har nok lett for å tenke "æsj,det høres GRUSOMT ut",mens barna kanskje kan like det.:nemlig:


#79

Snippa sa for siden:

Kokt blektsprut. Den hadde fersk glassmanetkonsistens, og smakte sikkert ikke bedre enn glassmaneten hadde gjort.


#80

Avatar sa for siden:

Erter og rosenkål. Ble tvunget i det da jeg var barn, og brekker meg enda av lukta.


#81

ItsOnlyMe sa for siden:

Det var kombinasjonen jeg tenkte på ;) Ellers er champis svært skrytbart :nikker: ;)


#82

Miss Norway sa for siden:

Kaviar? :leppe: Det er jo kjempegodt! :vilha:


#83

ItsOnlyMe sa for siden:

Uff,nei...det er liksom noe med disse fiskeeggene som flyter rundt i munnen.. og smaken. Nei, klarer det bare ikke.


#84

Tinka sa for siden:

Lever, blodmat og muggoster, klarer jeg ikke å spise.


#85

skyfri sa for siden:

Surströmming og levergryte. :usj:


#86

Morella sa for siden:

Det aller verste jeg har samkt er en Bindeezkule. Veninnen min er butikksjef i en lekebutikk og lurte meg til å smake på en kule. Dette var de nye kulene som kom etter de gamle ble trekt fra markedet.
Den smakte helt for jævlig rett og slett. :nemlig:


#87

Martis sa for siden:

Jeg syns østers er helt fryktelig, ellers er det en del islandske spesialiteter som jeg kan spare meg for, ja og rakfisk. :frysninger:


#88

Svanen sa for siden:

Jeg er stort sett altetende, selv om ikke alt faller like godt i smak. Oliven og rosenkål er to ting jeg helst unngår, men er ikke krise om jeg "må" spise det.

Eksen var i Frankrike i fjor og tok med seg flere oster hjem. Vi er nemlig veldig glad i ost her i huset. Noen oster har jo en rar lukt, men smaker godt. Vi kaller f.eks Ridderost for "fis-ost" her i huset. :knegg:
Den ene osten luktet helt grufullt. Ungene påsto den luktet bæsj, og jeg var nesten enig. Jeg tenkte at det vel ikke kunne smake så ille, så jeg tok litt på en ritz-kjeks. Tok halve kjeksen, og det var mer enn nok. Det smakte like fælt som det luktet, og det var så vidt jeg klarte å svelge den halve kjeksen jeg hadde i munnen.


#89

SpetakkelRandi sa for siden:

Lungemos, mamma sa det var kjøttdeig..


#90

Miss Norway sa for siden:

Åh, ja, de leker ungene med på fjellet - ikke nødvendig å trekke dem tilbake spør du meg. Har du smakt én, så gjør du det aldri igjen. Fytti! :skremt:


#91

Susse sa for siden:

Jeg fikk smaksprøve på OBS her i sommer. Tok imot i god tro og stappet i gapet. Vææææ. Det var kaviar med ost i. Fytti pokker. Jeg elsker kaviar, og gjerne oppå gulost, men det griseriet på tube skal aldri i min munn mer. Fysj og py.


#92

D'Arcy sa for siden:

Du skal se noen av de påleggskombinasjonene som gjennomføres i barnehagen. Leverpostei og brunost sammen, skinkeost og brunost sammen og brunost og kaviar sammen. Nok til å få det til å vrenge seg i magen min, mens jeg smiler så fint og lar de kjøre på som de ønsker.


#93

Mjau sa for siden:

Mulig jeg ombestemmer meg jeg altså.
Mannen har akkurat avsluttet koking av elgtunge her. :urk:
Har ikke smakt, og er heller usikker på om det blir aktuelt altså.


#94

Lenam sa for siden:

:grøss:

Jeg hadde en høydare på fredagen. En unge i banehagen hadde med seg matpakke til frokosten. På skivene var det jordbærsyltetøy som han så toppet med en fiskekake og en dash majones. :spy:


#95

D'Arcy sa for siden:

Vi hadde en periode hvor sylteagurk og rødbedter toppet med majones ble kjørt på alt. Det var spesielt "apetittelig" på brunost. Men ungene spiste som bare det, altså.


#96

Lenam sa for siden:

Mmmmm nydelig....


#97

Bloppy sa for siden:

Det er jo kjempegodt :nam:
Nydelig på grovt brød eller lefse. Gjerne med sterk sennep og rødløk til. :jupp:


#98

Nenne sa for siden:

Rivella. Sveitsisk "brus" laget fra melk. Den inneholder myse og er tilsatt kullsyre. Helt fryktelig!


#99

Ulvefar sa for siden:

Øverst på lista kommer nok khoumiss, gjæret hestemelk som serveres i deler av sentralasia. Spesielt når servert i to store drikkeboller som skal tømmes etter at et større middagsselskap har gjort sitt beste for å drikke deg under bordet med gjentatte runder "bottoms up" av vin, vodkal og sterkøl i salig blanding.

På en sterk annenplass kommer vestlandslefse, sånn glyen tjukklefse med smør og kanel i mellom. :grøsser:

Gravet elg seiler opp på en sterk tredjeplass. Smaken av råttent kjøttt får de store alarmklokkene til å gå av i bakhodet.

Alt annet har jeg klart å spise opp gjentatte ganger. Til mitt forsvar i tilfelle noen synes jeg høres kresen ut vil jeg nevne at det inkluderer stekte tusenbein, sauetarmer, gammelost, geitehjernepiroger, uutvannet pinnekjøtt, bedervet uer, gratinert sursildkompott og opptil flere andre kulinariske hvileskjær.

Oppdatering:

OK. Du vinner (se over). :grøsser:


#100

Nenne sa for siden:

:tøff:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.