Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Grovt" focacciabrød ...!

#1

Nessie sa for siden:

Dette er en litt sunnere utgave av focaccia`n ;)
[color=#999933][/color]
[color=#999933][/color]
[color=#999933][/color]
Focaccia med soltørket tomat
[color=#999933][/color]
5 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
1 beger Sans Kesam Mager
6 dl hvetemel sammalt, grov
50 g tomater soltørkede tørre
100 g fetaost 20%
2 ss rosmarin, finhakket
1 ts grovt salt
7 dl hvetemel siktet

Slik gjør du: Rør gjæren ut i lunkent vann i en bolle. Tilsett salt, kesam og mel. Arbeid deigen til den kjennes glatt og smidig. La den heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter. Ha deigen over i en langpanne dekket med bakepapir. Skjær de soltørkede tomatene i biter og strø dem over deigen sammen med finhakket rosmarin, fetaost i biter og grovt salt. Trykk dem litt ned i deigen. La deigen heve under plast i 15 minutter. Stek focacciaen midt i ovnen på 225 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Server foccacia til suppe, salat eller som et mellommåltid.


#2

Michelle sa for siden:

Toppers for denne skal jeg lage i dag. Lager ofte Focaccia men denne oppskriften så god ut.

Vi skal ha gjester på Bacalao i kveld og da passer det godt med focacciabrød til.


#3

Canisa sa for siden:

Det så ut som en god oppskrift, så den skal prøves!


#4

Nessie sa for siden:

Den er veldig god! :jupp:
Og litt "mer" enn bare et vanlig focacciabrød :D


#5

Ole Brumm sa for siden:

Det hørtest godt ut,
kan det fryses ?
Tror en sånn porsjon blir litt mye for oss.


#6

Michelle sa for siden:

Hadde alle ingredisenser bortsett fra soltørkede tomater. Vanligvis har jeg det alltid i hus. Deigen var fort gjort å lage. Tror nok jeg skal spandere noen mørke oliven og hvitløk oppi når jeg har bakt den ut og før den skal stekes.


#7

Elisabet sa for siden:

Denne skal jeg jammen prøve. Liker så godt sånt brød jeg lager i langpanna med grovt salt på toppen. Da skal jeg prøve denne litt grovere varianten. :jupp:


#8

Benzo sa for siden:

Nam, denne skal prøves. :)


#9

Nessie sa for siden:

Ja, jeg bruker fryse :jupp:


#10

~TM~ sa for siden:

abonnerer


#11

Karamell sa for siden:

Den er kjempegod. Har en bit igjen i fryser`n etter siste baking enda!


#12

Alexa sa for siden:

Tusen takk for flott tips!
Gleder meg til å teste den til uka, jeg har nemlig ikke en eneste av ingrediensene i hus (og det er ikke bare en glipp for å si det sånn...;) )


#13

Jinx sa for siden:

Dette skal prøves:jupp:


#14

Susse sa for siden:

HURRA ! Tusen takk Guniss !!!!

Jeg bakte vanlig type i dag for å ha med meg på seinvakt til alle på jobben, og sto og tenkte at det skulle jammen meg finnes en sunnere variant....
Så nå kan de glede seg til neste helg ;)


#15

Ole Brumm sa for siden:

Da skal jeg prøve denne en dag, noterere ingredienser. :jupp:


#16

Trixie sa for siden:

Denne skal jeg prøve. :jupp:


#17

lavendely sa for siden:

Jeg fant, jeg fant! Noe sånt har jeg vært på utkikk etter! :)


#18

Nessie sa for siden:

Så bra! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.