Dette er en litt sunnere utgave av focaccia`n ;)
[color=#999933][/color]
[color=#999933][/color]
[color=#999933][/color] Focaccia med soltørket tomat [color=#999933][/color]
5 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
1 beger Sans Kesam Mager
6 dl hvetemel sammalt, grov
50 g tomater soltørkede tørre
100 g fetaost 20%
2 ss rosmarin, finhakket
1 ts grovt salt
7 dl hvetemel siktet
Slik gjør du:
Rør gjæren ut i lunkent vann i en bolle. Tilsett salt, kesam og mel. Arbeid deigen til den kjennes glatt og smidig. La den heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
Ha deigen over i en langpanne dekket med bakepapir.
Skjær de soltørkede tomatene i biter og strø dem over deigen sammen med finhakket rosmarin, fetaost i biter og grovt salt. Trykk dem litt ned i deigen. La deigen heve under plast i 15 minutter. Stek focacciaen midt i ovnen på 225 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Server foccacia til suppe, salat eller som et mellommåltid.
Hadde alle ingredisenser bortsett fra soltørkede tomater. Vanligvis har jeg det alltid i hus. Deigen var fort gjort å lage. Tror nok jeg skal spandere noen mørke oliven og hvitløk oppi når jeg har bakt den ut og før den skal stekes.
Denne skal jeg jammen prøve. Liker så godt sånt brød jeg lager i langpanna med grovt salt på toppen. Da skal jeg prøve denne litt grovere varianten. :jupp:
Tusen takk for flott tips!
Gleder meg til å teste den til uka, jeg har nemlig ikke en eneste av ingrediensene i hus (og det er ikke bare en glipp for å si det sånn...;) )
Jeg bakte vanlig type i dag for å ha med meg på seinvakt til alle på jobben, og sto og tenkte at det skulle jammen meg finnes en sunnere variant....
Så nå kan de glede seg til neste helg ;)