Prisen er ca 8000 kroner, og den er ikke skummel og bruke.
Vi har en jente på ni år, hun klarer ikke å trykke ned å dreie til siden som er barnesikringen.
Så jeg mener den er trygg, slik at ikke små barn kan bruke den.
Jeg skulle veldig gjerne hatt en. Nå har vi nytt kjøkken, så vi kommer ikke til å bygge om og endre noe for å få en på plass nå, men neste gang vi skal ha nytt kjøkken skal vi definitivt ha en Quooker.
Vi vurderte det da vi pusset opp, men jeg fant ut at jeg fikk nøye meg med min Tefal tevannkoker (en kopp varmt vann (ca. 90 grader vil jeg tro) på ca. 10 sekunder). Jeg hadde sikkert vært superfornøyd om vi hadde gått for en Quooker altså, men jeg valgte heller andre "luksuselementer" til kjøkkenet som jeg følte gav meg mer :)
Vi vurderte det også, men jeg syntes det hørtes for skummelt ut i forhold til hvor praktisk jeg synes det virker. Stod faktisk senest i dag og tenkte at jeg ikke har angret på at vi ikke valgte det. Men hadde vi hatt det hadde det nok vært supert.
Men etter vi fikk induksjonstopp med powerfunksjon så synes jeg egentlig oppkok av vann går racerfort :jupp: Og forøvrig er jeg såpass sær at jeg ikke vil brenne teen min, dvs at vannet ikke må være kokt opp. Det forringer teen :nemlig: Så da følte jeg at den ble en smule overflødig.
For meg hadde det ikke vært noe stort poeng. Mine middager tar nesten alltid mye lenger tid enn å koke opp vann for nå lager jeg så og si alt fra bunnen. Da taper jeg ikke tid på å la vannet koke opp på gamlemåten parallelt med at jeg kutter grønnsaker e.l. Men tidligere da vi hadde en del enklere middager (f.eks. spaghetti med pesto o.l.) så kunne det vært noen minutters tidsbesparelse å slippe å koke opp pastavannet. Man må se litt på hva slags mat man pleier å lage tror jeg, for å finne ut om man egentlig har nytte av Quooker eller ei. Hvis man lager mye raske middager så tror jeg det kan være kjekt. Hvis man lager ting som uansett krever en del preparering så kan man like godt koke opp vann parallelt med dette.
Det hadde selvsagt vært kjekt å få varmt tevann rett i koppen, men det hadde jeg ikke vært villig til å betale 8000 kr for. Enig i at det går fort å koke opp vann med induksjonstopp med boost funksjon.
Her brukes den til te (jeg bruker mest fruktte og den skal ha 100 grader på vannet), kaffelaging, vann til middagslaging hvis det skal gå ekstra raskt eller kjelen er veldig stor (har induksjon også) og til å vaske/sterilisere skjærefjøl, kniver, pinsetter ol. Den har barnesikring så man kan ikke slå den på uten å virkelig ville det. Så minimal fare for forbrenning.
Det ble vurdert da vi fikk nytt kjøkken, og ut fra behovsvurderingen her forsvarte den ikke verken pengene eller plassen, egentlig. Induksjonstoppen går superfort, i tillegg har vi bra mikro og vannkoker, så ut fra vårt behov ble det egentlig unødvendig. litt sånn "raclettejern" som vi heller ikke bruker.... :flau: