Parallellklassen skal lage vafler til en spesiell anledning. Kunne tenke meg å gjøre det i klassen min også, men der er det mange allergikere, både mot egg og melk. Er det noen som vet om Toro vaffelmix kan spises av alle? (Det er ikke glutenallergikere i klassen).
Jeg har lagd vafler uten egg og melk, fordi minsten her var allergisk mot begge deler. Mitt tips er å bruke litt godt med smør i røra (blå soft er best), bruke litt potetmel (jeg bruker 1-2 ss til oss som er 5 stk), rismelk eller havremelk, kardemomme og sukker. Det er nok like greit å prøve seg frem til noe hjemme, for det kan av og til være vanskelig å steke vafler uten egg og melk. De henger ikke alltid like godt sammen, så litt tykk bør røra være.
Eggerstatning og ris/havre/soyamelk? Det brukte i hvertfall svigerinnen min i den perioden hennes sønn ikke skulle ha verken egg eller melk. Hun brukte eggerstatning til både vafler og pannekaker med stort hell.
Vi har alltid sånn i skuffen, i tilfelle glutenallergisk Tilsett olje og vann.
Vaflene er overraskende gode nystekte og varme.
NB! Inneholder skummetmelkpulver og egg, så dette er ikke noe svar på HIs spørsmål. Se heller vaffeloppskriftene UTEN egg og melk som følger i innleggene nedover.
Laktoseintolerante svigerinne sier hun kan spise de. :vetikke: Men hun er sånn som kan spise ost og smør, men ikke drikke melk eller ha fløte, rømme eller sånt.
:sorry:
Men det må da finnes et utall vaffeloppskrifter som er uten mel (bruke glutenfri finbakstblanding eller kanskje rismel eller en blanding av glutenfrie havregryn og diverse glutenfritt?) og uten melk, bruke vann, blå soya og egg.
Kan man bruke soyamelk eller noe lignende istedetfor melk eller vann?
Oppskriften din er sikkert fin Harriet, men HI måtte lage en røre uten egg. Dette med glutenfritt var ikke så farlig, men altså uten egg og melk. Da funker nok ikke oppskriften din.
Jeg trooor det er denne oppskriften jeg prøvde en gang. De ble ganske gode:
Vafler uten egg og melk
1 liter soyamelk
1 liter hvetemel
4 ts No Egg
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1 ts salt
200 gr farin
200 gr melkefri margarin, smeltet
Bland alt det tørre og spe med melken og smelta margarin.
Vafler uten egg og melk
Ingredienser
1 liter soyamelk..viktig å bruke soyamelk
1 liter hvetemel
4 ts No Egg (helsekostbutikk)
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1 ts salt
200 gr farin
200 gr melkefri margarin..smeltes
Slik gjør du
Bland alt det tørre og spe med melken og smelta margarin.
Sett røren kaldt i minst 1 time.
Denne røra kan fryses.
Stek i vaffeljern. Noen jern må kanskje smøres litt mer med denne røren enn med vanlig vaffelrøre.
Ha først i eggerstatning, havremelk og erletfløte. Rør godt inn alt det tørre.
Tilsett margarinen helt til slutt. Rør godt og la svelle minst en halv time.
Stekes i smurt vaffeljern.
Ingredienser
3 ss sukker
2-3 ts Loprofin (eggerstatter fåes i helsekostforretninger)
1/2 l melk som tåles (havremelk eller lignende)
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
ca. 100 g margarin uten melk
Jeg har laget muffins med mosete bananer istedet for melk. Går det ikke an å erstatte melken i vafler med moset banan? Bananer blir nemlig helt flytende når man kjører dem med stavmikser.
Jeg lager vafler med havremelk i stedet for melk og eggerstatning i stedet for egg. Nå bruker ikke jeg oppskrift, men du kan altså bruke en vanlig oppskrift og erstatte med havre- eller rismelk og eggerstatning (NoEgg). Jeg synes ikke soyamelk blir godt, vaflene blir tunge. Jeg har smakt banan som erstatning for sukker i vafler, det er kjempegodt!