Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Allergi og vaffelrøre. Toro?

#1

Nelly Nickers sa for siden:

Parallellklassen skal lage vafler til en spesiell anledning. Kunne tenke meg å gjøre det i klassen min også, men der er det mange allergikere, både mot egg og melk. Er det noen som vet om Toro vaffelmix kan spises av alle? (Det er ikke glutenallergikere i klassen).


#2

Erica sa for siden:

Jeg har lagd vafler uten egg og melk, fordi minsten her var allergisk mot begge deler. Mitt tips er å bruke litt godt med smør i røra (blå soft er best), bruke litt potetmel (jeg bruker 1-2 ss til oss som er 5 stk), rismelk eller havremelk, kardemomme og sukker. Det er nok like greit å prøve seg frem til noe hjemme, for det kan av og til være vanskelig å steke vafler uten egg og melk. De henger ikke alltid like godt sammen, så litt tykk bør røra være.


#3

Lhi-My sa for siden:

Toro vaffelmix kan ikke brukes. Den inneholder både egg og melk.


#4

Fibi sa for siden:

Eggerstatning og ris/havre/soyamelk? Det brukte i hvertfall svigerinnen min i den perioden hennes sønn ikke skulle ha verken egg eller melk. Hun brukte eggerstatning til både vafler og pannekaker med stort hell.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Toro har en vaffelmix som er glutenfri.

Vi har alltid sånn i skuffen, i tilfelle glutenallergisk Tilsett olje og vann.

Vaflene er overraskende gode nystekte og varme.

NB! Inneholder skummetmelkpulver og egg, så dette er ikke noe svar på HIs spørsmål. Se heller vaffeloppskriftene UTEN egg og melk som følger i innleggene nedover.


#6

Dragen sa for siden:

Jeg noterer meg at vi ikke skal spise vafler hos deg, Harriet.

Innholdsfortegnelse fra Toro.no: Stivelse (mais, potet, ris), sukker, potetpulver, skummetmelk, egg, hevemiddel (dinatriumdifosfat,
natriumhydrogenkarbonat), emulgator (E471), stabilisator (guarkjernemel), salt, fargestoff (betakaroten), vanillin


#7

Dragen sa for siden:

HI - nei, du kan ikke bruke toro vaffelmix - det er melk i alle. Jeg har sjekket.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Å! Guri!

:sjokk:

Laktoseintolerante svigerinne sier hun kan spise de. :vetikke: Men hun er sånn som kan spise ost og smør, men ikke drikke melk eller ha fløte, rømme eller sånt.

:sorry:

Men det må da finnes et utall vaffeloppskrifter som er uten mel (bruke glutenfri finbakstblanding eller kanskje rismel eller en blanding av glutenfrie havregryn og diverse glutenfritt?) og uten melk, bruke vann, blå soya og egg.

Kan man bruke soyamelk eller noe lignende istedetfor melk eller vann?


#9

Harriet Vane sa for siden:

HP la ut disse en gang:

Disse smakte visstnok som "ekte" vafler.

Ingredienser:
2 egg
3 ss sukker
4 dl vann
3 1/2 dl TORO glutenfri lys melblanding
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
3-4 ss Soft spesial plantemargarin (Blå pakke)

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis
  2. Ha i vann og smør, pisk litt til
  3. Ha i det tørre, pisk inn

La røren svelle i ca 10 minutter før steking.
Gir ca 8 plater.


#10

Erica sa for siden:

Oppskriften din er sikkert fin Harriet, men HI måtte lage en røre uten egg. Dette med glutenfritt var ikke så farlig, men altså uten egg og melk. Da funker nok ikke oppskriften din.


#11

Hot Lips sa for siden:

Jeg trooor det er denne oppskriften jeg prøvde en gang. De ble ganske gode:

Vafler uten egg og melk
1 liter soyamelk
1 liter hvetemel
4 ts No Egg
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1 ts salt
200 gr farin
200 gr melkefri margarin, smeltet
Bland alt det tørre og spe med melken og smelta margarin.

Sett røren kaldt i minst 1 time.

Stek i godt smurt vaffeljern. Røra kan fryses.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Pffft, alt kan googles.

Jeg har hørt om mer fristende vaffeloppskrifter, men disse er visstnok uten melk og egg:


#13

Harriet Vane sa for siden:

Denne oppskriften lå på kakemonsen.no

Vafler uten egg og melk
Ingredienser
1 liter soyamelk..viktig å bruke soyamelk
1 liter hvetemel
4 ts No Egg (helsekostbutikk)
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1 ts salt
200 gr farin
200 gr melkefri margarin..smeltes

Slik gjør du
Bland alt det tørre og spe med melken og smelta margarin.

Sett røren kaldt i minst 1 time.
Denne røra kan fryses.

Stek i vaffeljern. Noen jern må kanskje smøres litt mer med denne røren enn med vanlig vaffelrøre.

Veldig godt.
Lykke til.


#14

Harriet Vane sa for siden:

Her er en fra utenmelk.com

Vafler uten egg og melk

1/2 liter havremelk
1/2-1 dl Erlet fløte erstatning
2 ts eggerstatning (evt. 2 egg)
1/2 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel
50 gr margarin uten melk (smeltet)

  • litt kardemomme

Ha først i eggerstatning, havremelk og erletfløte. Rør godt inn alt det tørre.
Tilsett margarinen helt til slutt. Rør godt og la svelle minst en halv time.
Stekes i smurt vaffeljern.

Nok til to-tre personer som er glad i vafler..:-)


#15

Harriet Vane sa for siden:

Her er en fra mineoppskrifter.no

Vafler uten egg og melk - oppskrift

Ingredienser
3 ss sukker
2-3 ts Loprofin (eggerstatter fåes i helsekostforretninger)
1/2 l melk som tåles (havremelk eller lignende)
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
ca. 100 g margarin uten melk

mel til røra blir passe tykk
Tilberedning
Stek!


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har laget muffins med mosete bananer istedet for melk. Går det ikke an å erstatte melken i vafler med moset banan? Bananer blir nemlig helt flytende når man kjører dem med stavmikser.


#17

ingling sa for siden:

Jeg lager vafler med havremelk i stedet for melk og eggerstatning i stedet for egg. Nå bruker ikke jeg oppskrift, men du kan altså bruke en vanlig oppskrift og erstatte med havre- eller rismelk og eggerstatning (NoEgg). Jeg synes ikke soyamelk blir godt, vaflene blir tunge. Jeg har smakt banan som erstatning for sukker i vafler, det er kjempegodt!


#18

Nelly Nickers sa for siden:

Disse ble veldig gode. De laget jeg i den forrige klassen min da jeg hadde en melkeallergiker.

Nå har jeg både egg-, melk- og nøtteallergi i klassen. Har bestemt meg for å droppe vafler og heller ha frukt til den spessielle anledningen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.