Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Potetlomper

#1

Nip sa for siden:

Veldig godt med hjemmelagde potetlomper med brunost på. :)

4 Kalde kokte Poteter
litt salt
grovt rugmel
mel

Man moser sammen potetene med en gaffel, blander inn salt, så rugmel og mel, deigen skal være ganske klissete men alikevel så må du klare å lage flate "pannekaker", lurt med mye mel på benken. Det funkerer fint å bare gjøre dette med hendene.
Stekes i tørr og veldig varm panne, snu de ofte.


#2

Slettet bruker sa for siden:

Jøss - jeg trodde det bare var jeg som baker sånt.
Har du dreisen på lefser også? Noen tips til hvordan man får de sånn supertynne og store og likevel myke?


#3

Karamell sa for siden:

Det så jo godt ut, men ikke forenelig med lavkarbolivet som jeg forsøker å leve. :sukk:


#4

Karamell sa for siden:

Til Albertines prikk: Nå er du lompen. :D :nemlig:


#5

Tove sa for siden:

Dette fikk meg til å tenke på mormor! Hun laget verdens beste potetkaker, som vi fikk med smør og sirup på! Herlig barndomsminne! :hjerter:

Mamma er utrolig flink til å lage slike, og hun mener det er bare trening som skal til! Så det er bare å sette i gang med øvingen! :p


#6

Fløyel sa for siden:

Jupp - øvelse gjør mester. Jeg har en kjevle med knotter på, kjevler og snur, kjevler og snur før den hives på steketakken. Jeg er INGEN mester på dette, men blir stadig bedre


#7

Erica sa for siden:

Bestemora mi er supergod på slike lefser (potetlefser that is),og ifølge henne er trikset å ha potetene litt varme når deigen lages. Jeg har dessverre ikke oppskrift her.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Det er ihvertfall ikke bare øving - jeg har bakt sånne lefser siden jeg var liten. :knegg:


#9

Nip sa for siden:

Jeg har ikke dreisen på potetlomper engang, Store får jeg dem, men tynne er de ikke.

Lefser har jeg ikke prøvd, men det hadde vært gøy å prøve.


#10

Karamell sa for siden:

Laget i går! God kveldsmat.


#11

Morella sa for siden:

De så veldig gode ut. Må prøve å lage slike en dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.