Yngstemann vil at jeg skal lage det han kalles kakaoknas til bursdagen hans. Jeg har skjønt at han mener sånne som ser ut som risboller, bare med cornflakes i stedet. Jeg finner bare en oppskrift på nett, og der står det at det er bare å blande smeltet sjokolade og cornflakes? Men er det så enkelt? Når man lager risboller, så bruker man vel flere ingredienser?
Du kan ha i litt kokosfett også, men du kommer langt med kokesjokolade. Hvis du finner en oppskrift for risboller, så kan du bruke den. Vi lager ofte halvt om halvt; samme sjokoladeblanding men halvparten blandes med ris, og andre halvparten med cornflakes.
Jeg pleier å lage Nigella sin variant.
Jeg smelter 1 ss smør i en kjele og brekker oppi 2 "Mars" sjokoladebarer. Ha dette på svak varme til sjokoladen er helt smeltet. Deretter har du i to store kopper cornflakes. Bruk to spiseskjeer og legg passelige porsjoner i muffinsformer. Nam!
Jeg brukte denne oppskriften, bare med cornflakes, og det ble totalt mislykket. Jeg hadde lys kokesjokolade, men ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke. Jeg puttet røra i muffinsformer, men det ble så tyntflytende at det aldri stivnet ordentilig. Og cornflakesen ble helt soggy. Det både smakte og så helt jævlig ut.
Så, er dette er dårlig oppskrift? Eller hadde jeg oppi for lite cornflakes? Burde jeg brukt mørk kokesjokolade? Er det noen måte cornflakesen kan forbli sprø på?
Jeg har nemlig lovd dyrt og hellig at jeg skal prøve igjen, og da vil jeg gjerne ha et ok resultat. :sukk:
Du trenger ikke å ha annet fett i, men det er lettest å få et pent resultat med fett fordi det gjør at sjokoladen lettere blir "glatt" og så stivner det saktere slik at man får bedre tid å jobbe med det.
Det stivnet, men ikke på samme måte som når jeg lager risboller. Da kan jeg jo forme risbollene med hendene. Her måtte jeg helle over i muffinsformer, og det ble bare noen flate utflytende halvstivnede greier.