Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Kakaoknas"

#1

Divine sa for siden:

Yngstemann vil at jeg skal lage det han kalles kakaoknas til bursdagen hans. Jeg har skjønt at han mener sånne som ser ut som risboller, bare med cornflakes i stedet. Jeg finner bare en oppskrift på nett, og der står det at det er bare å blande smeltet sjokolade og cornflakes? Men er det så enkelt? Når man lager risboller, så bruker man vel flere ingredienser?

:blånn:


#2

gajamor sa for siden:

Du kan ha i litt kokosfett også, men du kommer langt med kokesjokolade. Hvis du finner en oppskrift for risboller, så kan du bruke den. Vi lager ofte halvt om halvt; samme sjokoladeblanding men halvparten blandes med ris, og andre halvparten med cornflakes.


#3

Divine sa for siden:

Så man trenger ikke en annen fettkilde enn kakaoen, altså? Er det lettere å få et pent resultat hvis man bruker kokosfett?


#4

Albertine sa for siden:

Sjokoladen har en tendens til å bli litt kornete, men med kokosfett får du et mye jevnere resultat.


#5

Divine sa for siden:

Ah, da kan jeg jo alltids spandere på meg litt kokosfett.


#6

Silje sol sa for siden:

Jeg pleier å lage Nigella sin variant.
Jeg smelter 1 ss smør i en kjele og brekker oppi 2 "Mars" sjokoladebarer. Ha dette på svak varme til sjokoladen er helt smeltet. Deretter har du i to store kopper cornflakes. Bruk to spiseskjeer og legg passelige porsjoner i muffinsformer. Nam!


#7

Nin sa for siden:

Jeg blander eggedosis med smeltet sjokolade jeg. Det er bare supergodt, spesielt om man ikke er så glad i sterk sjokolade.


#8

Divine sa for siden:

Jeg brukte denne oppskriften, bare med cornflakes, og det ble totalt mislykket. Jeg hadde lys kokesjokolade, men ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke. Jeg puttet røra i muffinsformer, men det ble så tyntflytende at det aldri stivnet ordentilig. Og cornflakesen ble helt soggy. Det både smakte og så helt jævlig ut.

Så, er dette er dårlig oppskrift? Eller hadde jeg oppi for lite cornflakes? Burde jeg brukt mørk kokesjokolade? Er det noen måte cornflakesen kan forbli sprø på?

Jeg har nemlig lovd dyrt og hellig at jeg skal prøve igjen, og da vil jeg gjerne ha et ok resultat. :sukk:


#9

Benzo sa for siden:

Du kan lage med havregryn også, veldig godt. Brukte du delfiafett? Pussig at det ikke stivnet.


#10

him sa for siden:

Du trenger ikke å ha annet fett i, men det er lettest å få et pent resultat med fett fordi det gjør at sjokoladen lettere blir "glatt" og så stivner det saktere slik at man får bedre tid å jobbe med det.

#11

Divine sa for siden:

Det stivnet, men ikke på samme måte som når jeg lager risboller. Da kan jeg jo forme risbollene med hendene. Her måtte jeg helle over i muffinsformer, og det ble bare noen flate utflytende halvstivnede greier.


#12

Divine sa for siden:

Og, ja, jeg brukte delfiafett.


#13

Frøy sa for siden:

Lukter litt forlite cornflakes av dette.


#14

Albertine sa for siden:

Det skal være så mye corn flakes at sjokoladen kun fungerer som et slags lim.


#15

Hot Lips sa for siden:

1 pakke delfiafett? :dåne: Vil tro at det gjorde at røra ble veeeldig tynn, og dermed trakk inn i cornflakesen.


#16

Divine sa for siden:

Så mindre delfiafett og mer cornflakes vil gjøre susen, altså?




#19

Acino sa for siden:

Hørtes veldig godt ut, må prøves ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.