4 gulrøtter
2 pastinakker
en halv sellerirot (om den er stor)
an halv kålrot (om den er stor)
4 mandelpoteter i båter
salt og pepper
2 ss honning
saften av 1 sitron
Skjær opp i like store biter, ha i ildfast form ha over sitronsaft og honning og bak midt ovnen på 200 grader i ca 30 min, rør litt ett par ganger mens de stekes :)
Veldig godt å strø litt kyllingskinke (de fra metallboks) når det er igjen 5 min av steketiden :)
Det så veldig godt ut!
Jeg må i så fall kutte sellerirot, for det er omtrent det eneste Appelsinmannen ikke liker.
Hvilken temperatur bruker du? Og er det nok steketid for potetene altså?
Oi, det glemte jeg å skrive. Skal legge det inn :)
200 grader, midt i ovnen. Veldig godt
Jeg liker ikke selleri (tror jeg, de stengene man får og knaske på), som man lager med dipp til, men denne selleriroten smaker det faktisk veldig lite av og ikke samme smak. Kan det være samme?
Det hold med steketiden på mandelpotetene våre ihvertfall. Del de i 4 om de er store, vi har selvplukkede poteter så mye smått.
Jeg har med rester til lunsj i dag, godt kaldt også synes jeg :)
Hm. Det var ikke mye saftig det her altså. Det var kjempetørt. vi måtte ha litt smør på det.
Kanskje jeg skulle tatt mere honning.
Jeg hadde verken smør eller olje i forma, dumt?
Hmm... det var rart. Mitt har blitt kjempe mykt og godt, det var egentlig mer enn nok "saus" av honningen og sitronsaften igjen i forma også så trengte ikke skrape det på grønnsakene for de var saftige nok. kanskje de sto for lenge eller noe?
Jeg lager også slike former, knallgodt, men jeg har hele hvitløksbåter oppi også. Et must! Og så har jeg ofte en halv flaske balsamico oppi formen, det er faktisk helt utrolig digg! Lærte det av godeste Jamie Oliver.