Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kylling Tandoori eller tikka masala

#1

Nip sa for siden:

Noen som har noen gode oppskrifter på det?

Helst ikke for kompliserte :)


#2

Benzo sa for siden:

Hvis du søker chicken tikka masala, har jeg en kjempegod oppskrift liggende her inne et eller annet sted.


#3

baltie sa for siden:

Jeg er også nysgjerrig på dette. Vi har brukt Toro sin kylling tandoori, som smaker greit, men vet av erfaring at ting smaker som regel bedre når man lager det selv.


#4

Nip sa for siden:

Samme her. :) Sunnere også vil jeg tro.


#5

baltie sa for siden:

Kommer vel an på hvor mye salt, farge og konserveringsmidler man har for hånden. :knegg: Men ja, vil tro det er sunnere.



#7

m^2 sa for siden:

Safrans chicken tandoori

6 kyllingoverlår eller kyllingbryst delt i to.
1/2 dl sitronsaft
1/2 liten løk, hakket
4 fedd hvitløk
1 ss revet, frisk ingefær
3 ts korianderfrø
1 ss spisskummenfrø
1 ss sitronsaft ekstra
1 ts salt
1/4 ts paprikapulver
en klype chilipulver
250 g yoghurt
rød matkulør (jeg syntes det var veldig godt med grønn også )

Fjern skinnet på kyllingstykkene og pensle kjøttet med sitronsaft. Dekk til og sett til marinering i kjøleskapet i 30 minutter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, korianderfrø, ekstra sitronsaft og salt til en glatt pasta i kjøkkenmaskinen. Tilsett paprika, chilipulver og yoghurt og rør det glatt. Farg massen dyprød med matkuløren.
Legg kyllingstykkene i en stor, dyp tallerken og fordel et godt lag av krydderblandingen over. Dekk til og mariner i kjøleskapet minst fire timer.

Forvarm ovnen til 180 grader. Legg kyllingstykkene på en rist over en langpanne og stek i 45 minutter eller til de er møre og gjennomstekte.

Fra denne tråden, som har mange gode oppskrifter på indisk mat :D


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Eg lagar den masala sausen til benzo og serverer den med fruktig ris og nysteikte nan brød til. Gjengen min sikler nesten over grytene mens eg held på.


#9

Syrinx sa for siden:

En veldig enkel hverdagsvariant:

1-2 løk i fine strimler, brunes lett i olje

Bland i:
1 ss garam masala
2 fedd hvitløk
litt kanel, kardemomme og koriander

Hell over 1-2 bokser hermetiske tomater og ca 1 ss sukker.

Kok, kok, putre, kok... Så legger jeg i kylling og lat den trekke til den er ferdig.

Veldig enkel jukseindisk. :)

Raita lager jeg av kesam, hakket mynte (evt en ts løtens myntegele, for den smaker ikke slik myntegele skal smake) og hakka agurk. Og litt salt og sukker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.