Det hender jeg har en i pc-veska når jeg er på reise, funker som nødmat i tilfelle rottefelle. Men ellers ikke, de er både dyre og ofte fulle av sukker.
Jeg begynte så vidt med det en periode, spiste noen. Mest fra helsekosten. Men egentlig er de bare veldig søte og ikke så gode. Så liker bedre å spise andre ting. Har igjen ett par i skapet så blir vel spist opp etterhvert, men da kjøper jeg ikke nye.
Det skjer at jeg tar en halv Nutrilett-bar om jeg vet jeg burde spise noe og det går en stund før jeg får muligheten.
Når jeg trener på treningssenter tar jeg f.eks. en halv når jeg kommer i garderoben, da trenger jeg ikke stresse med mat med en gang jeg kommer hjem.
Men det er relativt sjelden og oftest når jeg har perioder hvor jeg er matlei og spiser mest bare for å spise.
Før hendte det at jeg hadde noe slikt liggende i veska. Greit å ha om man holder på å forgå av sult. enten en slik bar av noe slag eller slike ferdigsmurte knekkebrød fra wasa.
Nå glemmer jeg det, men jeg burde absolutt ha noe liggende i veska. Det er utrolig lenge mellom frokost og lunsj, og mellom lunsj og middag. Frokost kl 06.15, lunsj klokken 11.30 og middag kl 17.00. Det er for lenge. Jeg merker på kroppen min hvor glad den blir om jeg kan gi den noe hver 3.-4. time.
Hm, mulig, jeg er ikke noen fan av knekkebrød. Mulig største risikoen for meg ville vært at det hadde vært lite knekk igjen i dem etter noen måneder i vesken. :titter på veldig flat energibar:
Jeg har gjerne noen Eat Natural eller nøtter i skrivebordskuffen på kontoret, men jeg spiser ikke sånne dyre tøysebarer som er fulle av tilsetningsstoffer. Særlig når jeg er gravid takler jeg dårlig å bli sulten, for jeg blir så kvalm. Jeg spiser vanlig mat i vanlige mengder og prøver å holde blodsukkeret stabilt.
Jeg liker Eat Natural-barene, men jeg har unngått dem, for er ikke de også ganske fulle av sukker? Eller er det forskjell på dem, at noen er søtere enn andre?
Takk for link. Sukkerinnholdet varierer kraftig, ja, ser jeg. Alt fra 7 til 25 gram per bar. Jeg liker dem med yogurt-trekk best, og de er jo også desidert søtest.
Jeg prøver å unngå mest mulig å spise alt som er søtet med ditt og datt...
Ikke alltid så lett, men blir flinkere å flinkere til å spise "ren" mat.
Det er vanskelig dette med sukker. Jeg bruker vanlig sukker i kaker, men prøver å finne kaker med lite hvetemel og sukker.
"godteri" lager jeg av mye dadler og kakao, nøtter, banan...
Vanskelig å holde seg unna alt det søte, men til gjengjeld drikker jeg aldri brus/saft, spiser utrolig sjelden kjøpe snakcs/godteri, og nesten aldri alkohol, så synes jeg klarer meg ganske bra alikevel. Men søtt er jeg glad i :D
Jeg synes det er fint å være skeptisk. Jeg prøver å velge litt av hvert. Ikke BARE velge vanlig sukker, men også noen ganger bruke fruktsukker, bjørkesøt men aller helst frukt og bær som søtning.
Jeg har også prøvd Eat Natural-barene, for mange av dem er heldigvis glutenfrie. Jeg burde definitivt huske på å kjøpe inn et lager, for det er tross alt et bedre alternativ enn mye av det som lett frister hos Narvesen når jeg er på vei for å hente i barnehagen. :flau: (Og da snakker jeg selvsagt ikke om bollene, som jo frister mest men som jeg ikke kan spise)
Det gjør det vanskelig. Jeg har spurt på narvesen eller lignende steder om de overhodet har noe sunt å spise. Da er nøtteposene det eneste de har. Synd det er sånn.
Narvesen rett ved der jeg jobber har ihvertfall litt fruktutvalg, dyrt og stusselig, men det er da noe :)
Synes du det, altså? Jeg hadde håpet at de skulle smake mye bedre enn den gamle skyren, men jeg ble skuffet. Jeg synes de smaker mye mer kunstig enn hva ypgurt gjør, f.eks.
Den funket greit synes jeg. Det er som regel hvis jeg vet at jeg ikke får mat etter trening jeg bruker skyr - og da er det først og fremst om å gjøre å få i meg protein så jeg kunne nok spist nær sagt hva som helst.
Men jeg liker jo de kunstig søtede skyrene også jeg.
Yoghurt er veldig godt, men det er altfor lite protein og for mye sukker for meg.
Dem er det sukker i, ja. Men ikke mer enn i energibarene.
Jeg spiser som regel de som er kunstig søtet om jeg spiser skyr til tross for søtningen. Det er ikke de store mengdene totalt sett som går med og det er ikke mye som funker som slenge-i-bag-måltid med tilsvarende protein.
Det er nok ett helt fint alternativ da. Jeg spiser så sjelden produkter som er søtet med aspertam at jeg også synes det er ok å spise skyr en sjelden gang. :)
Takk for tips. De selger dem på vår lokale Rema1000 også, nemlig. Der koster de vel ca 15-20 kroner. Er det mye mer å spare på den ekstra omveien, tro?
Jeg spiser ca en kvart bar etter trening. Jeg må fylle på litt etter ei økt, og frukt eller yogurt har vist seg å ikke være nok. Men bare et par biter av en bar gjør altså susen.
Jeg spiser altså en halv til en bar i uka, og det blir jeg ikke hysterisk av.
Jeg spiser mengder av dem når jeg er på langturer i fjellet. Har både bars og nøtteblandinger lett tilgjengelige, det er kjapp energitilførsel når kroppen trenger det mest. Flap Jack er en av favorittene, men Maxim har også flere gode. En og annen Snickers er heller ikke dum.
Spise aldri bars når jeg trener eller er på vanlig søndagstur, da.
Dette er ikke noe jeg spiser mye av, det kan hende innimellom, og da er det mest som godteri. Jeg har sett at enkelte typer som selges på helsekost inneholder palmeolje, og det er fyfy i mine øyne og de styrer jeg i alle fall unna.
Å lage eller kjøpe kaker med lite fett, sukker, hvetemel eller hva_har_du anser jeg som det reneste vrøvl. Da får man heller spise litt mindre kake, litt sjeldnere. Å gjøre kaker vondere for å kunne spise mer kake oftere er mildest talt teit. Og ikke noe godt.
Hva var dette ment som en kommentar til? Sukker-erstatning generelt, eller til energibarer? bare nysgjerrig, altså. Jeg har null erfaring med atkinsbarer og denslags, bare disse Eat Natural-barene, og da helst de som stort sett er nøtter. Spiser man atkinsbarer i stedet for kake, altså? Ellers er jeg enig med deg i at kake er best som kake, en sjelden gang. For min del er det ikke dette det handler om, men hvordan jeg skal overleve fram til middag når jeg skal hente i barnehagen og ikke har vært Smart og ta med to sunne lunsjer på jobb.
Butikk-kjøpte bars smaker driiit, og jeg forstår virkelig ikke vitsen... Når det er sagt så hender det ca. to ganger i året at jeg lager mine egne bars. De vet jeg hva inneholder og de smaker godt.
Her er oppskriften forresten:
3 dl frokostblanding (energi-müsli for eksempel=
6 ts sukker
2 egg (et helt + bare hviten fra det andre)
6 ss peanøttsmør
30 g kokesjokolade
Ovnen på 160 grader. Frokostblanding, peanøttsmør og sukker i en bolle. Tilsett et egg og bare hviten fra det andre egget. Hakk sjokoladen i biter og ha den oppi sammen med resten av ingrediensene. Rør fort og godt. Lag så store barer som du selv ønsker, og legg dem på bakepapir på stekeplaten. Gi barene et lite trykk med håndflaten eller en stekespade.
Stekes midt i ovnen i 20-25 min.
SKYR smaker forresten også driiit. Alle typene. Kunstig, tørt og ekkelt.
Albertine, nå handler jo halvparten av den artikkelen om at agavesirup ikke oppfyller hans kriterier fordi han er en "raw food-ist". For de av oss som ikke er det, så er det ikke fullt så ille. :blunke:
Og til HI - nei, jeg spiser ikke barer fordi de enten er 1) fulle av sukker, eller 2) vonde. Når jeg bare er på normal lavkarbo og ikke i ketose har jeg nøtter i veska.
Jeg tygger den Atgins-greia med hasselnøtter når jeg kommer over. Som erstatning for sjokolade, liksom. Jeg synes den er supergod. Den smaker jo marsipan. Og passer finfint nå som jeg prøver å kutte karbohydrater.
Jeg har spist et par av de Eat Natural-barene på vei hjem, hvis toget har vært forsinket, for eksempel. Synes de er knallgode, men det blir som godteri for meg. (Spesielt siden jeg velger den med melkesjokolade på. :knegg: ) Andre energibarer har jeg aldri spist. Jeg pleier å ty til banan når jeg trenger kjapp energi. :jupp:
Prøv oppskriften du... den høres klissete og fæl ut ja, men den ER god,men ja, smaken er jo som kjent som...;) Synes bare disse Nutrilett, Atkins osv-barene er så utrolig kunstige på smak.
Nei det spiser jeg ikke - ser ikke helt behovet. Tar enten
a) boller eller sjokolade (oftest)
b) en banan eller annen frukt
c) nøtter
Prøver kutte ned på snopet da, men ser ingen vits i å bytte ut godt snop med vondt snop med fiber. I gode perioder har jeg hjemmebakte knekkebrød med på jobben, og pålegg i kjøleskapet der.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.