Er det sunt og bra? :rødme:
Altså snuppa mi er lite flink til å spise frokost, så jeg har prøvd litt forskjellig. Det som går ned på høykant er havregrøt, med LITT sukker og kanel, og litt rosiner og banan i biter oppi. Er dette noe vi kan ha oftere for at hun skal få spist litt før vi drar i barnehagen? Det er snakk om en halv til en t-skje sukker altså, så det er ikke mye, men jeg vet liksom ikke om det er bra og ha flere ganger i uken. hittil har vi pleid å ha det i helgemorgenene eller når hun har vært syk osv..
Sikkert ikke mer sukker i en posjon havregrøt enn i prim på skiva.. Så fremst du lager den sjøl da og ikke bruker "ferdig-havregrøt". Den er sikkert tilsatt sukker.
Jeg synes det høres ut som en knallbra frokost! Mye vitaminer og energi, som gir en god start på dagen. Du lager den selv ja? Jeg er også litt skeptisk til hva de har i ferdigvariantene.
Høres ut som en god frokost. Dersom den skal mette lengre og være enda sunnere, så kan du ha solsikkefrø oppi, raspe walnøtter og ha i, ha litt smør eller olje i og eller røre inn en eggeplomme på slutten av koketiden.
OK da kan jeg jo la henne få dette hver dag da hvis hun vil:) klart jeg lager den selv. Den er jo like lett å lage som en brødskive så.. :knegg: Takk for nøtte tips osv.. tar gjerne i mot flere så vi kan variere litt.
OK, så dere koker med melk og ikke vann, altså? Jeg har forsøkt én gang, og det ble ... eh, ikke noe særlig. :kvalm: Hverken konsistens, farge eller smak. :blush:
Det er lurt å koke på melk eller en blanding av melk og vann. Og så er det viktig å ha oppi litt salt helt på slutten, ellers blir det fryktelig kjedelig smak.
Støtter at dette er en sunn og god frokost, spesielt med litt fruktbiter og nøtter på. Sukker og kanel er jo selvsagt godt, men ikke like nyttig.
Mandarin: Den økologiske er kun lettkokte gryn.
For øvrig liker jeg grøten best når den er laget på vann. Da har jeg litt melk i fatet når jeg spiser. Ungene liker den best kokt på melk. Sånn hvis noen lurte på det. :p
Sånn gjør vi også, men uten valnøtter.
Vi bruker gjerne litt 100% syltetøy og cottage cheese på også. Ungene foretrekker bananskiver eller kanel. Vi bruker ikke sukker verken i eller på grøten.
Havregrøt er godt. Jeg bruker en blanding av melk og vann. Smørøye, sukker og kanel på toppen. Den lille sukkerdæsjen er helt garantert ikke farlig, i hvert fall hvis man bruker kanel i tillegg, dessuten er havregryn langsomme karbohydrater.
Vi lager mye havregrøt. Blander med bittelitt fruktose og har kanel på. Selve grøten lager vi på gryn, vann, melk og smør. Raspet eple eller banan varierer vi med og da slipper vi fruktosen. Eple og kanel passer forresten veldig godt sammen.
Jepp!
Det tar faktisk ikke noe lengere tid enn noe annet!
Et tips: Jeg pleier å ha most banan eller revet eple oppi.
Da blir det så søtt og godt at man faktisk ikke trenger sukker i det hele tatt! :D
En vanlig frokost her i heimen, spesielt den siste tiden, når jeg har vært så inderlig lei av brødmat.
Endret: Så nå at AprilRyan hadde kommet med samme tipset.
Og ja: Det er knallgodt med eple og kanel!
Vi bruker halvparten melk og vann, og moser bananen oppi før koking. Da blir den ekstra søt og man trenger ikke ha på særlig med sukker. Men kanel er viktig! Og en liten dæsj kaldpresset olje til slutt. Vi bytter gjerne ut halvparten av havregrynen med hirseflak. Drikkes den med juice ved siden av, eller med frukt med C-vitaminer så hjelper man kroppen til å ta opp næringsstoffene.
Storebror spiser havregrøt nesten hver eneste morgen. Han er ikke så veldig glad i brødskive til frokost, så i stedet for at han spiser en halv skive så spiser han nå en relativt stor porsjon med grøt. Vi lager av 1,2 dl gryn og 2,5 dl væske (blanding av melk og vann). Når grøten er ferdig kokt hiver vi gjerne en dæsj meierismør i, og så serveres den med bittelitt sukker og mye kanel. Lillesøster på ett år har nettopp oppdaget gleden med havregrøt, og står og tigger grøt av storebroren. Så nå lager vi gjerne en liten porsjon til henne også.
Da vi i høst forstod at gutten elsket havregrøt til frokost gikk han opp en kilo i løpet av en måneds tid. Og nå snakker vi om en gutt som aldri har hatt mye fett på kroppen, så det gjorde godt. Det vi også har merket er at han holder mye lenger i humøret når han har spist grøt til frokost enn når han spiser brød. Det virker rett og slett som om det gir et mer stabilt blodsukkernivå hos han.
Men tips om banan og annen frukt oppi grøten var bra og noe vi skal definitivt prøve. Det er jo greit med litt variasjon.
Vesla liker også veldig godt havregrøt til frokost. Hun er småspist om morgenen, og om kvelden orker hun ikke tygge skive. :knegg:
Men er det blitt sånn nå at man blir lynsja om man gir ungene et bittelite sukkerdryss på grøten? :gruble: Dersom man ikke får havregrøt med sukker og kanel morgen og kveld 7 dager i uka kan det vel ikke skade? Syns det blir så hysterisk jeg. Er klar over at det fins andre alternativ, men er det bedre med fruktose enn vanlig sukker da?
Ellers liker poden godt eplebiter i sin sammen med kanel. Begge får litt smør i grøten for smakens skyld. Vi koker med melk i mikro'n, men ikke med salt til slutt.
Ungene elsker havregrøt, men blir sjelden til at jeg lager det... :sparke:
Om storebror selv får velge så har han dunger med sukker på. Han får sukker på, men ikke så så mye han vil. :ikke sukkernazi:
Fruktose; har jeg ikke lest en plass at heller ikke det er så bra? :gruble:
Jeg tenker som så jeg da, i min naive verden, at det meste som ender på -ose er jo sukkerstoff, uansett om det er sukrose, fruktose, laktose osv. Og alt med måte.
Dette er hentet fra Tine sine nettsider. Når vi tilsetter fruktose i grøten er det bare en bitteliten klype som skal til. Jeg synes det er bra at han ikke får det hoppet i blodsukkernivået og tror ikke at de små mengdene fruktose han får i seg gir noe negativt utslag på metthetsfølelsen.
De forsøkene som er gjort med fruktose har vært gjort på rotter og da har de fått uendelig tilgang på vann med fruktose. Resultatet var at de la veldig på seg. Når jeg styrer unna sukkeret er det i første rekke for å unngå blodsukkersvingninger og alle de langtidsskadevirkningene det kan medføre. Nå skal det sies at vi også prøver å unngå for mye fruktose i maten.
Vi bruker bevisst litt fruktose også nettopp fordi det ikke behøves så store mengder for at det skal bli søtsmak. Skal svært lite til.
Men jeg ser ikke noe galt i vanlig sukker heller så lenge det ikke brukes så mye ellers i den daglige kosten. Men det er mye en kjøper i butikken av b.la pålegg som er tilsatt sukker også endel vanlig kjøttpålegg.
Både fruktose og litt sukker er ok til sitt bruk men allt med måte.
Jeg pleier å ha noen skjeer hirseflak i havregrøten. Det henger igjen fra den perioden da jeg stappet jern inn i ztjernas kosthold fra alle bauger og kanter.
Vi spiser trad havregrøt hjemme hos oss. Følger oppskrifta på pakken og tilbehøret er smør, kanel og sukker. Sambo er mer kreativ, og noen ganger hiver jeg meg på bølgen.
Jeg er bare sukker-rasist, ikke nazi. Prøver å begrense, men vi spiser da litt innimellom. Så vet du hvordan du skal vurdere mine kostholdsråd liksom. :cool:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.