Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Havregrøt til frokost ...

#1

SpetakkelRandi sa for siden:

Er det sunt og bra? :rødme:
Altså snuppa mi er lite flink til å spise frokost, så jeg har prøvd litt forskjellig. Det som går ned på høykant er havregrøt, med LITT sukker og kanel, og litt rosiner og banan i biter oppi. Er dette noe vi kan ha oftere for at hun skal få spist litt før vi drar i barnehagen? Det er snakk om en halv til en t-skje sukker altså, så det er ikke mye, men jeg vet liksom ikke om det er bra og ha flere ganger i uken. hittil har vi pleid å ha det i helgemorgenene eller når hun har vært syk osv..


#2

Ingrid-lille sa for siden:

Sikkert ikke mer sukker i en posjon havregrøt enn i prim på skiva.. Så fremst du lager den sjøl da og ikke bruker "ferdig-havregrøt". Den er sikkert tilsatt sukker.


#3

Mei sa for siden:

Jeg synes det høres ut som en knallbra frokost! Mye vitaminer og energi, som gir en god start på dagen. Du lager den selv ja? Jeg er også litt skeptisk til hva de har i ferdigvariantene.


#4

Mani sa for siden:

Det må da være veldig sunt.


#5

DM sa for siden:

Høres ut som en god frokost. Dersom den skal mette lengre og være enda sunnere, så kan du ha solsikkefrø oppi, raspe walnøtter og ha i, ha litt smør eller olje i og eller røre inn en eggeplomme på slutten av koketiden.


#6

Nooria sa for siden:

Havregrøt er jo en knallbra frokost! Men har du prøvd uten sukker? 3-åringen min er kjempefornøyd når han får rosiner på.


#7

Karamell sa for siden:

Det er sunt med havregrøt.


#8

Nooria sa for siden:

Jepp! Gode tips! :digger:


#9

DM sa for siden:

:ja:

Her i huset får poden denne frokosten:
1dl havregryn
2dl melk
kokes til passe konsistens
1 eggeplomme røres inn

Så røres grøten inn i :
en neve raspete walnøtter og
en dæsj olje

Så har vi kanel på toppen
(og ved spesielle anledninger har vi bananskiver på eller rosiner på)


#10

Misteri sa for siden:

Havregrøt er veldig sunn frokost.

Jeg bruker å ha nora 100% syltetøy oppå jeg da. Litt bananbiter går også, det søter jo litt.


#11

Michelle sa for siden:

Havregrøt bruker vi nesten hver dag. En sunn og god start på dagen.
Istedetfor sukker kan du jo også bruke litt fruktose. Kanel må det også være med.


#12

Pamina sa for siden:

Min bestemor ble 100 år gammel og var helt klar til siste stund - og hun spiste havregrøt til frokost hver eneste dag.

Det er kjempesunt. Veldig godt med lettsyltetøyet til Nora på også :jupp:


#13

SpetakkelRandi sa for siden:

OK da kan jeg jo la henne få dette hver dag da hvis hun vil:) klart jeg lager den selv. Den er jo like lett å lage som en brødskive så.. :knegg: Takk for nøtte tips osv.. tar gjerne i mot flere så vi kan variere litt.


#14

~TM~ sa for siden:

Kanel er kjempebra. Det har jo en blodsukkerregulerende effet og er bra for tarmen også om jeg ikke husker helt feil.


#15

Nooria sa for siden:

Og MASSE antioksidanter :nemlig:


#16

Mandarin sa for siden:

:riktig: Dette er en hit her i huset også! Da spiser til og med jeg frokost!!


#17

Candy Darling sa for siden:

OK, så dere koker med melk og ikke vann, altså? Jeg har forsøkt én gang, og det ble ... eh, ikke noe særlig. :kvalm: Hverken konsistens, farge eller smak. :blush:


#18

Mandarin sa for siden:

Med melk!! Viktig!!
Farmor lagde havresuppe husker jeg (vann altså) og æææsj!


#19

Mandarin sa for siden:

Vi lager av Bjørns Havregrøt (den blå havregrynsposen).
Har pittelitt salt i også.

Når den er ferdig så hiver vi på det vi måtte ha!!:jupp:


#20

Nooria sa for siden:

Vi bruker Bjørns gule og grønne pose :blafre:. Den er økologisk. Vi bruker forresten ikke melk.


#21

Kaprifol sa for siden:

Det er lurt å koke på melk eller en blanding av melk og vann. Og så er det viktig å ha oppi litt salt helt på slutten, ellers blir det fryktelig kjedelig smak.

Støtter at dette er en sunn og god frokost, spesielt med litt fruktbiter og nøtter på. Sukker og kanel er jo selvsagt godt, men ikke like nyttig.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har alltid ønsket å like havregrøt, men jeg takler det ikke. :knegg:

Det blir slimete og merkelig uansett hvilken oppskrift jeg følger. :eek:


#23

Mandarin sa for siden:

:hyper: Finnes det økologisk variant? Så kjekt! Da må jeg høre om ikke Meny her kan ta den inn.


#24

Skytte sa for siden:

Å, så bra... Poden ELSKER kanel og skal ha det på all slags grøt.


#25

malena sa for siden:

Mandarin: Den økologiske er kun lettkokte gryn.
For øvrig liker jeg grøten best når den er laget på vann. Da har jeg litt melk i fatet når jeg spiser. Ungene liker den best kokt på melk. Sånn hvis noen lurte på det. :p


#26

Nooria sa for siden:

Kanel er veldig nyttig! :nemlig:


#27

Hyacinth sa for siden:

Sånn gjør vi også, men uten valnøtter.
Vi bruker gjerne litt 100% syltetøy og cottage cheese på også. Ungene foretrekker bananskiver eller kanel. Vi bruker ikke sukker verken i eller på grøten.


#28

Hyacinth sa for siden:

Signerer dette. Jeg foretrekker gryn, vann og salt.
Ungene får grøt av gryn og melk.


#29

Mandarin sa for siden:

Skjønner det er jeg og alle barna som bruker melk :knegg:
:o


#30

Slettet bruker sa for siden:

Havregrøt er godt. Jeg bruker en blanding av melk og vann. Smørøye, sukker og kanel på toppen. Den lille sukkerdæsjen er helt garantert ikke farlig, i hvert fall hvis man bruker kanel i tillegg, dessuten er havregryn langsomme karbohydrater.


#31

AprilRyan sa for siden:

Vi lager mye havregrøt. Blander med bittelitt fruktose og har kanel på. Selve grøten lager vi på gryn, vann, melk og smør. Raspet eple eller banan varierer vi med og da slipper vi fruktosen. Eple og kanel passer forresten veldig godt sammen.


#32

SpetakkelRandi sa for siden:

fruktose... det er fruktsukker sant? det er ikke kunstig?


#33

Enhjørning sa for siden:

Jepp!
Det tar faktisk ikke noe lengere tid enn noe annet!
Et tips: Jeg pleier å ha most banan eller revet eple oppi.
Da blir det så søtt og godt at man faktisk ikke trenger sukker i det hele tatt! :D
En vanlig frokost her i heimen, spesielt den siste tiden, når jeg har vært så inderlig lei av brødmat.

Endret: Så nå at AprilRyan hadde kommet med samme tipset.
Og ja: Det er knallgodt med eple og kanel!


#34

safran sa for siden:

Vi bruker halvparten melk og vann, og moser bananen oppi før koking. Da blir den ekstra søt og man trenger ikke ha på særlig med sukker. Men kanel er viktig! Og en liten dæsj kaldpresset olje til slutt. Vi bytter gjerne ut halvparten av havregrynen med hirseflak. Drikkes den med juice ved siden av, eller med frukt med C-vitaminer så hjelper man kroppen til å ta opp næringsstoffene.


#35

Eia sa for siden:

Hjemmelaget eplemos er også veldig godt i havregrøt. :åpplyser:


#36

Adrienne sa for siden:

Storebror spiser havregrøt nesten hver eneste morgen. Han er ikke så veldig glad i brødskive til frokost, så i stedet for at han spiser en halv skive så spiser han nå en relativt stor porsjon med grøt. Vi lager av 1,2 dl gryn og 2,5 dl væske (blanding av melk og vann). Når grøten er ferdig kokt hiver vi gjerne en dæsj meierismør i, og så serveres den med bittelitt sukker og mye kanel. Lillesøster på ett år har nettopp oppdaget gleden med havregrøt, og står og tigger grøt av storebroren. Så nå lager vi gjerne en liten porsjon til henne også.

Da vi i høst forstod at gutten elsket havregrøt til frokost gikk han opp en kilo i løpet av en måneds tid. Og nå snakker vi om en gutt som aldri har hatt mye fett på kroppen, så det gjorde godt. Det vi også har merket er at han holder mye lenger i humøret når han har spist grøt til frokost enn når han spiser brød. Det virker rett og slett som om det gir et mer stabilt blodsukkernivå hos han.

Men tips om banan og annen frukt oppi grøten var bra og noe vi skal definitivt prøve. Det er jo greit med litt variasjon.


#37

Soffers sa for siden:

Vesla liker også veldig godt havregrøt til frokost. Hun er småspist om morgenen, og om kvelden orker hun ikke tygge skive. :knegg:
Men er det blitt sånn nå at man blir lynsja om man gir ungene et bittelite sukkerdryss på grøten? :gruble: Dersom man ikke får havregrøt med sukker og kanel morgen og kveld 7 dager i uka kan det vel ikke skade? Syns det blir så hysterisk jeg. Er klar over at det fins andre alternativ, men er det bedre med fruktose enn vanlig sukker da?
Ellers liker poden godt eplebiter i sin sammen med kanel. Begge får litt smør i grøten for smakens skyld. Vi koker med melk i mikro'n, men ikke med salt til slutt.


#38

Karamell sa for siden:

Ungene elsker havregrøt, men blir sjelden til at jeg lager det... :sparke:
Om storebror selv får velge så har han dunger med sukker på. Han får sukker på, men ikke så så mye han vil. :ikke sukkernazi:

Fruktose; har jeg ikke lest en plass at heller ikke det er så bra? :gruble:


#39

SpetakkelRandi sa for siden:

det var det jeg også lurte på nemlig.. :confused:


#40

Soffers sa for siden:

Jeg tenker som så jeg da, i min naive verden, at det meste som ender på -ose er jo sukkerstoff, uansett om det er sukrose, fruktose, laktose osv. Og alt med måte.


#41

AprilRyan sa for siden:

Dette er hentet fra Tine sine nettsider. Når vi tilsetter fruktose i grøten er det bare en bitteliten klype som skal til. Jeg synes det er bra at han ikke får det hoppet i blodsukkernivået og tror ikke at de små mengdene fruktose han får i seg gir noe negativt utslag på metthetsfølelsen.

De forsøkene som er gjort med fruktose har vært gjort på rotter og da har de fått uendelig tilgang på vann med fruktose. Resultatet var at de la veldig på seg. Når jeg styrer unna sukkeret er det i første rekke for å unngå blodsukkersvingninger og alle de langtidsskadevirkningene det kan medføre. Nå skal det sies at vi også prøver å unngå for mye fruktose i maten.


#42

Michelle sa for siden:

Vi bruker bevisst litt fruktose også nettopp fordi det ikke behøves så store mengder for at det skal bli søtsmak. Skal svært lite til.

Men jeg ser ikke noe galt i vanlig sukker heller så lenge det ikke brukes så mye ellers i den daglige kosten. Men det er mye en kjøper i butikken av b.la pålegg som er tilsatt sukker også endel vanlig kjøttpålegg.
Både fruktose og litt sukker er ok til sitt bruk men allt med måte.


#43

TBM sa for siden:

Ofte blir havregrøten veldig varm, så hos oss har det blitt veldig populært med melk på grøten, før kanel og litt eplemos has på.

Tipset med eggeplomme og litt olje skal jeg bruke til den tynne mellomstegutten.


#44

Mei sa for siden:

Jeg pleier å ha noen skjeer hirseflak i havregrøten. Det henger igjen fra den perioden da jeg stappet jern inn i ztjernas kosthold fra alle bauger og kanter.


#45

tink sa for siden:

Havregrøt er vel slått fast som sunt allerde.

Vi spiser trad havregrøt hjemme hos oss. Følger oppskrifta på pakken og tilbehøret er smør, kanel og sukker. Sambo er mer kreativ, og noen ganger hiver jeg meg på bølgen.

Jeg er bare sukker-rasist, ikke nazi. Prøver å begrense, men vi spiser da litt innimellom. Så vet du hvordan du skal vurdere mine kostholdsråd liksom. :cool:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.