Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskriftstråd: Middag fra bunnen på under halvtimen

#1

Luftslottet sa for siden:

Siden vi er så mange som lager middag fra bunnen her, må det være mange gode og raske tips. Del dine beste og raskeste oppskrifter med oss andre her!


#2

-ea- sa for siden:

Laksefilet med spekeskinke

En skive spekeskinke rundt laksefileten, legges med skjøten ned på stekeplate eller i stekeform (to fileter pr person sånn cirka).
Stekes på ca 200 grader i 10-12 minutter (kanskje litt lenger hvis de er rett fra frysen).

Tilbehør: Kokt ris og salat. Eller noe annet.


#3

Bomull sa for siden:

Jeg lager jo veldig på slump, så helt nøyaktig kan jeg ikke være i oppskriften på saus her, men man kan jo heller være litt forsiktig og smake til underveis. Dette tar ikke mer enn 25 minutter.

Spaghetti med kjøttsaus

0.5 kg spaghetti
500 gram karbonadedeig
Hvetemel
Ketchup / tomatpuré
Vann
Melk
Salt
Pepper
Basilikum
Oregano
Hvitløkspulver
1 halv gul løk

Brun karbonadedeigen sammen med kuttet løk og tilsett krydder; salt, pepper, basilikum, oregano og hvitløkspulver etter smak og behag. Sett så på en kjele vann med en dæsj salt til spaghettien og kok opp mens du fortsetter med sausen. Når vannet koker hiver du oppi spaghettien, underveis.

Tilsett 2-3 ss mel til karbonadedeigen og rør godt før du tilsetter ketchup/tomatpuré til alt kjøttet er dekket. Spe så med melk og evt. vann til sausen blir passe tykk/tynn - også etter smak og behag. La det koke i et par minutter mens du evt. smaker til med mer krydder og/eller soyasaus.

Server gjerne med revet ost. Bon apetite!


#4

m^2 sa for siden:

Superraskt?
Kok opp spaghetti, ha oppi makrell i tomat. Server med litt salat. Presto! (godt er det og, selv om det ikke høres sånn ut.)

Eller bland noen bokser stabburets laksepålegg, majones, og en boks erter. Serveres evt. med grovbrød.

Chili con carne:
Ha en boks brune bønner, en boks tomatbønner, en boks mais, en boks hakkede tomater i en gryte. Hiv oppi litt løk, evt. paprika og ferdigstekt kjøttdeig fra fryseboksen. Krydre med spisskummen og litt salt. Presto.


#5

gajamor sa for siden:

Smekk noen vakumpakkede fiskefileter i mikroen. Åpne en pakke med tortillalefser. Smør på remulade, legg i noe salatlignende og mikrobølget fisk. Spis.



#7

ItsOnlyMe sa for siden:

Fiskefilè; har brukt torsk, men laks går sikkert bra også.
1 boks CF og 1 tube rekeost mixes, ha i litt pepper/sitronpepper.
1 pose grønsaksblanding. feks brokkoliblanding. (Eller ferske, tager hva man haver..)

Putt grønsakene i ildfast form
legg fisken over ( må vere opptint), del den i passe stykker/skiver.
tømm over CF/oste-blandingen
Evnet litt revet ost på toppen.

180 gr i ovnen i 20+ min ca, mens potetene koker.

Kjapt og godt.


#8

Elisabet sa for siden:

Sett på ris først sånn at den blir klar samtidig.

Kyllingfrikasse:
4ss smør
7-8 ss hvetemel
ca. 1 liter hønsebuljong
ca. 2 dl matfløte
1 pose dypfryst suppe- eller lapskausblanding
4 kyllingfileter
litt presset sitronsaft
salt og pepper
hakket persille

Smelt smør, ha i hvetemel og spe ut med buljong til tykk saus og ha i matfløten. Sausen skal fortsatt være ganske tykk. Kok sausen i 5 minutter. Tilsett lapskausblandingen og kok opp og la det småputre ca. 5 minutter til. Stek kyllingfiletene i biter og putt oppi gryta. (En kan bruke rå kylling oppi, men da må gryta koke ca. 15-20 minutter til og da tar det for lang tid for meg.) Smak til med sitronsaft, salt og pepper før servering. Dryss med hakket persille. Serveres med ris ved siden av.


#9

Syrin sa for siden:

Edit: mitt middagsforslag var ikkje fullstendig heimelaga, så nøyer meg med å tipse om å bruke vannkokaren. Kok opp vatn til pasta, ris og potet, så går dette myyykje fortare. Det tar tid å vente på at ei gryte med kaldt vatn skal bli varm.


#10

Nin sa for siden:

Jeg får aldri til å lage kyllingsuppe, altså bare basisen så den kjøper jeg halvfabrikat. Kremet kyllingsuppe. Men for dere som kan lage basis:
Teach me please, og prøv denne, den er egenkomponert og supergod.

Kok opp suppa. Ja eller lag suppebasisen.
Ha i
-ferdig renset kyllingkjøtt
-oppskåret babymais
-vannkastanjer i skiver
-bønneskudd, gjerne ferske

Når suppa er ferdig, ha i en pose med cashewnøtter.
Serveres med kokt ris til.


#11

kokosbolle sa for siden:

Men... Mange av oppskriftene her er jo ikke fra bunnen av da? Makrell i tomat? Indisk saus? Tube rekeost?


#12

Dixie Diner sa for siden:

Rekeost fra tube kan vel kalles fra bunnen av? Det er jo ost? Eller skal man helst lage osten av melk selv? :knegg: Makrell i tomat er jo også nesten ren råvare.


#13

ItsOnlyMe sa for siden:

:knegg:

For meg er det fra bunnen av, iallefall rekeost og makrell i tomat. ol

Men man kan selvsagt kjøpe sin egen ku og ha den i kjelleren eller garasjen, eller stikke innom naboen dersom man bor på bondelandet, melke kua, lage ost, fløyte, rømme osv, Kjøpe seg noen ferske reker,skvise dem og putte dem i osten,- visp.... rekeost..


#14

Syrin sa for siden:

Ah, "fra bunnen av" var ein detalj eg gjekk glipp av :D eg må seie at eg er glad i å lage mat, og lagar ofte frå bunnen av sidan vi har allergi i familien. Likevel syns eg det er heilt i orden jukse nokre gonger i veka, særleg når det må gå fort.


#15

Turban Smukk sa for siden:

Kyllingsuppe med pasta og brokkoli (ca 4 porsjoner, tar ca 15 minutter å lage)

1 ½ - 2 dl pasta, for eksempel pastaskruer
½ grillet kylling (eler tilsvarende stekte fileter/lår)

1 løk
1 rød paprika
1 ss olje
10-12 dl vann
2 terninger hønsebuljong eller 4 ss kyllingfond fra flaske, eller kraft hvis man har det

1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
sukker, salt og pepper

200 g brokkolibuketter

Kok opp vann til pasta og kok den etter anvisningen. I mens finhakkes løken og freses i olje til den blir blank. Tilsett paprikaen i biter. Hell over vann fra vannkokeren iblandet buljong/fond/kraft, og tilsett så de hakkede tomatene og tomatpuréen. Krydre og la koke til pastaen er nesten ferdig. Tilsett da kyllingkjøttet i biter, brokkolien i små buketter og pastaen. Kok opp, smak til og tilsett eventuelt mer salt og pepper, servér med ekstra nykvernet sort pepper på toppen og gjerne godt brød ved siden av.


#16

Turban Smukk sa for siden:

Pasta med pesto, bacon og tomater:

Sett på vann til pasta, gjerne fullkornspastaskruer eller fersk fullkorntagliatelle, og kok denne. Stek 1 pakke bacon i biter. Når pastaen er ferdig blandes den med pesto, bacon, små, gode tomater delt i to, sorte oliven delt i to og sukkererter. delt i to. Jeg liker sukkerertene rå, men de kan ellers forvelles litt sammen med pastaen. Server eventuelt med ekstra parmesan, salt og pepper.

Pestoen lager man mens pastaen koker:
1 potte basilikum, 1-2 hvitløksfedd og 2 ss pinjekjerner blandes sammen i foodprocessor, hakker, morter eller lignende. 1 dl olivenolje tilsettes i tynn, tynn stråle mens man blander (jeg bruker foodprocessor). Rør deretter inn ca 50 g nyrevet parmesan, salt og pepper.


#17

Skilpadda sa for siden:

Og kjøpepasta? :skuffet:


#18

Turban Smukk sa for siden:

To raske middager med KJØPEpasta:

Pasta carbonara, i ikke-autentisk versjon:

Til 2 personer: 250 gram spaghetti
smør eller olje
1 pakke bacon
1 sjalottløk

2 hvitløksfedd
2 egg
1,5 dl matfløte
25 gram parmesanost, revet
Hel, sort pepper

Fremgangsmåte:
Finhakk sjalottløk
Finhakk hvitløksfeddene
Ha baconet i stekepannen sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk
Pisk eggene sammen med fløten og ha i rause mengder nykvernet pepper. Rør inn revet parmesan
Hell av vannet på spaghettien, ha spaghettien tilbake i kjelen og sett kjelen på kald plate
Hell over eggeblandingen og baconblandingen og rør godt en liten stund til alt blander seg og eggeblandingen kleber seg til spaghettien
Ha over på to tallerkener/boller, server med ekstra parmesan og pepper.

Fattigmannsspagetti/spaghetti med hvitløk, chili og persille:

Til to personer:

250 g spaghetti

1,5 dl god olivenolje
2 fedd fersk hvitløk, finhakket
2 store røde chili, finhakket
ca 6 ss bladpersille, finhakket
Salt og nykvernet pepper

Kok pasta

Varm opp oljen i en liten kjele, ikke la den koke.
Ha i hvitløken sammen med litt salt og la det frese mens du rører rundt til hvitløken får en lys gyllen farge. Ikke la den bli brent. Rør deretter inn chilien og la det avkjøles bittelitt før du vender blandingen inn i pastaen. Dryss rikelig med nykvernet sort pepper og hakket persille over. Serveres med det samme.


#19

Turban Smukk sa for siden:

Når man er lei av pasta går man over til laks og lager for eksempel laks med lime og koriander i wok
(2 personer):
350 g laksefilet, gjerne Salma

en halv gul paprika
1 vårløk
1 lime
en halv rød chili
en halv ss revet/finhakket frisk ingefær
sukkererter hvis man har

1 ss nøytral olje
0,25 ts sesamolje (kan sløyfes)
0,5 dl frisk koriander
salt
pepper
ristede sesamfrø

Skjær laksefileten i biter. Rens og skjær paprika og vårløk i strimler/biter. Skrell limefrukt og skjær i båter og rens chili og ingefær og finhakk.

Varm olivenolje i en wokpanne tilsett grønnsakene (ikke koriander) og la surre et par minutter under omrøring. Tilsett laksebiter og la trekke med i 2-3 min. Smak til med salt og pepper og dryss over frisk koriander. Kok enten opp litt nudler og ha i pannen før servering, eller server med ris og soyasaus (da må man huske å sette på risen først)

Eller man kan ovnsbake laks eller annen fisk, det er virkelig fastfood:

Laksefileter krydres med salt og pepper, legges i ildfast form sammen med halve sitronskiver (oppå og mellom), eventuelt også frisk dil hvis man har og noen klatter creme fraiche hvis man vil. Stekes i ti-femten minutter. Serveres med liten klatt matyoghurt/rømme/creme fraiche og ekstra sitron, og tilbehør etter ønske (kokte, halve amandinepoteter er raskt gjort, det samme er dampet brokkoli).


#20

Turban Smukk sa for siden:

Ok. nå må jeg visst roe meg. :flau:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Neinei, fortsett du. :D :knegg:


#22

Syrin sa for siden:

Kom igjen Smukk :D

Bidrar med "pappagryte", dvs. Chilli con carne, som ungane får kvar gong mannen i huset må lage mat.

kjøttdeig
løk, f.eks 1 stk
kvitløk, f.eks 1 fedd
1 boks kidneybønner
1 boks andre bønner, f.eks butter beans, kvite bønner i tomatsaus
1 boks tomater
Om du vil - tomatpuré.

Hakk løk og kvitløk, fres saman med kjøttdeig. Plump i alt det andre og la putre nokre minutt. Ha gjerne i noko kryddergrønt, f.eks oregano. Ha i chilipulver om familien likar det. Det går fint an å ha grønsaker i også, f.eks selleristang, gulrotbitar.

Server gjerne med tomatbåtar og litt grønt (salatblad, agurk etc). Du kan også ha brød til.For ein meir krema versjon kan ein røre inn creme fraiche.


#23

Luftslottet sa for siden:

Jeg startet visst bare tråden uten å dele noe selv. :flau:
Får ta ting litt etter hvert, men dette er dagens middag:

Sursøt grønnsakswok (ca. mengde for 2 barn og 1 voksen i parentes)

Gulrøtter (4)
Kinakål (1/2)
Gul paprika (1)
Babymais (1 boks)
Cashew-nøtter (2 never)

Eggnudler (ca. 6 runde klumper)

Østerssaus (1/2 dl?)
Sweet-chili-saus (1/4 dl?)
Vann (1 kopp)
Fersk basilikum (1 neve, omtrent)
Fersk ingefær (ca. 2 cm/nesten 1 ss)
Sitrongress (ca. 1 ss)

Sett en vannkjele til koking. Stek grønnsakene i wok eller stor stekepanne, begynn med de hardeste. Ikke fyll for fullt, ta det heller i to omganger. Putt nudlene i kjelen, la koke til de er myke. Når de er blitt litt myke, ha i krydderiene. Smak og justér. Har du veldig søt chilisaus, kan det også være greit med litt soyasaus. Ha i cashew-nøttene til sist.

Om du ønsker kjøtt, kan du bruke svinekjøtt eller kylling. Del dette i biter og stek først, får du har i grønnsakene.


#24

Bergensis sa for siden:

Torsk i form:
Ein pakke torskefilét frå frysedisken. Halvtinast før den legges i ildfast form. Me legger den i kjøleskapet om morgonen, så er den sånn passe tint. Krydres med salt, pepar og piffi. Paprika, løk og purre. Eitt beger med matfløyte. Litt ost på toppen. ca 30 - 35 min på 200 grader.

Me brukar poteter til.

Åkai, det tar litt meir enn 30 minuttar, men berre litt!


#25

Turban Smukk sa for siden:

Jeg blir veldig ivrig her, kjappe, enkle og gode middagsretter er nemlig noe jeg har tenkt ganske mye på. :flau:

Chana masala (ca 3 personer):

1 boks (400 gr) kikerter
2 medium løk
4 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 ss garam-masala
1 ts gurkemeie
2 knivsodder chilipulver (eller etter smak)
salt
en skvett fløte

Skjær løk og hvitløk og fres i ca ½ dl olje. Tilsett krydder og tomater, kikertene til slutt. Ha i litt fløte og ev. karri, og la det surre i ca 10 min. Serveres med chapati, nan og/eller ris, og gjerne raita og mangochutney.

Enkel raita:
Matyoghurt, skrellet og revet agurk (press av vannet), 1 hakket vårløk, evt 1 hakket, grønn chili, en god del hakket, fersk mynte.


#26

Luftslottet sa for siden:

Pesto-form
(mengde til 2 voksne og 1 barn i parentes)

Kyllingfilet (3)
Aubergine (1)
Squash (1)
Sjampinjong (4-5)
Rød pesto (1 lite glass)
Matfløte (1/2 kartong)
Bulghur (1 kopp)
Litt urtebuljong

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Hell en liten skvett olivenolje i en ildfast form. Skjær opp grønnsakene og soppen og legg den utover i formen. Legg på kyllingfiletene og smør på et sjenerøst lag rød pesto på hver. Om formen er veldig stor rundt, kan du slenge noen små klatter på grønnsakene også. Hell over fløte til det dekker grønnsakene og litt til. Kok bulghur sammen med grønnsaksbuljong (vi elsker økologisk urtebuljong fra helsekosten, med grønt lokk), den skal kokes som ris. Sett på bulghuren omtrent når du putter maten i ovnen, det tar ca. 20 minutter.

(Bulghur kan også kokes i riskoker, om det er flere enn oss som har den fantastiske dingsebomsen.)


#27

iben sa for siden:

Nam, høres godt ut. Rå kyllingfilet oppi forma?


#28

Luftslottet sa for siden:

Jepp. Stek den til du er sikker på at den er ferdig, ca. 20-30 minutter. Vi pleier å sjekke før vi skrur av ovnen, for sikkerhets skyld.


#29

Katta sa for siden:

Fisk med fløtesaus i panne:

Ingredienser:
1 løk i terninger
fløte (mat- eller kremfløte)
torsk nok til de som skal spise
hvetemel
salt
pepper
smør/margarin til steking

Potet og gulrot/andre grønnsaker.

Framgangsmåte:
Sett på poteten. Kutt løken i terninger og gulrot/grønnsaker i passe biter. Fisken deles i passe stykker. Ha mel (1-2 dl kanskje?) i en dyptallerken, bland i 1-2 ss salt og litt pepper. Fisken vendes i mel/salt/pepperblandingen.
Sett på vannet til grønnsakene hvis de skal kokes. Ha smør i panna (det trengs mer enn du tror, kanskje 2-3 ss). Smelt smøret og skru ned varmen til middels. Legg fisken i panna og løken mellom fiskebitene. Stekes på begge sider til den er gjennomstekt og gylden på overflaten. Hell fløte mellom bitene og la det putre noen minutter mens grønnsakene blir ferdige.


#30

Ole Brumm sa for siden:

Tomatsuppe (oppskrifter finnes i fleng på dette forumet blant annet) servert med kjøttboller fra fryseren eller hardkokte egg eller fetaost og/eller makaroni.
Grønnsakssuppe med pølsebiter/kjøttboller (alle grønnsaker ferdig rensket og kuttet kvelden før, bare å bytte ut vannet og tilsette buljong når du skal sette den på.)
Pannenkaker (røren kan være ferdig på forhånd, eller du blander kjapt sammen en, om du lager en tjukk variant kan den raskt stekes på takke og da er du ferdig med stekingen ganske raskt. Om du steker i stekepanne tar det litt tid, men dette løser vi ved å starte serveringen når vi er halvveis i stekeprosessen.)
Grøt, en eller annen hurtigvariant, eller dynegrøt som du klargjør på morgenkvisten/kvelden før.
Fiskegrateng/pølsegrateng/lasagn/fisk i form osv som er klargjord på forhånd og er bare å sette i ovnen.
Finnbiff, kjøttet stekt på forhånd og potetene er kokt dagen før. Bland innholdet i gryta, kok, stapp potetene sammen med litt fløte og smør varm opp, server med tyttebærsylte.

(De fleste "hurtigvariantene" mine krever forberedelse, ellers tar det mer tid en 30 min.)



#32

gnuri sa for siden:

Hverdagskjøttsuppe

Stek karbonadedeig eller kjøttdeig i en gryte. Tilsett hakket løk, etpar gulrøtter, etpar poteter og litt kålrot i terninger.
(Ha gjerne i purre eller andre grønnsaker du liker- jeg bruker ofte hvitøk også)

Surr alt litt i gryta sammen med kjøttdeigen før du hiver på vann og salt/pepper evnt buljong.(Jeg bruker kongsgress som ekstra krydder- smaker litt likt basilikum) Smak det til.

Kokes til grønnsakene er kokt. Tar ikke lang tid.

Server gjerne med rundstykker og smør.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.