Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sarah Bernhard: Alternativ bunn?

#1

Esme sa for siden:

Mannen min har egg- og nøtteallergi og kan dessverre ikke spise Sarah Bernhard. Men det er jo så innmari godt. Trøffelkremen og sjokoladen tåler han jo, så kanskje det går an å prøve med en alternativ bunn?

Hva tenker dere SB-fanatikere, hva som kunne passe, en søt sukkerkjeksbunn (sånn standard julekakebunn som man bruker til tyske skiver, silkekjeks etc) eller en litt tykk butterdeigsbunn? Annet?


#2

Kanina sa for siden:

Jeg tenker at en helt vanlig sjokoladekake-bunn hadde gjort seg, hvis det lar seg gjøre uten egg. Man må skjære den i tynnere lag, naturligvis, for å få riktig størrelse. Men det kunne blitt riktig så godt.


#3

Cuyahoga sa for siden:

Du kødder ikke med Sarah, er vel min første tanke. :dramaqueen:

Men en skikkelig saftig kraftsjokoladebunn kunne kanskje gjort seg?

Butterdeig synes jeg høres litt suspekt ut for Sarah.


#4

Toffskij sa for siden:

Den sentrale sjarmen med SB-bunnen er jo den seig-sprøe konsistensen. Det jeg kommer på som ligner mest på det, er vel en del cookies/havrekjeks av den amerikanske typen? Jeg tenker at det godt kan være litt grovt, for å imitere nøttekonsistensen.

På den annen side bør vel ikke bunnen være altfor søt heller, og sånne cookies er jo gjerne seige primært pga. alt sukkeret.




#7

Esme sa for siden:

Ah, god idé. Om man bruker sirup så blir de seige uten å bli veldig søte. Jeg har en drøss med eggefrie cookiesoppskrifter.


#8

Karamell sa for siden:

Gidder du å legge ut en eller flere? Har sønn som ikke tåler egg.


#9

Esme sa for siden:

Skal se om jeg får gjort det de nærmeste dagene, kan sende deg på PM.


#10

Karamell sa for siden:

Takk, det haster ikke.


#11

Esme sa for siden:

Jeg vil anbefale denne boken:

Det er ikke noe fancy i layouten, men har veldig gode oppskrifter. De er ikke sånn at man erstatter egg med eggeerstatning, noe som jeg synes gir litt daffe resultater, men skikkelige oppskrifter uten egg. Det er masse oppskrifter på muffins, kaker, cookies, paier, cobblers, pannekaker, vafler etc. Totalt verdt hver krone. Hun bruker en del vaniljeekstrakt, anbefaler at man kjøper det.


#12

Erica sa for siden:

Morsomt, her satt jeg og tenkte "gjorde ikke vi det i fjor?" også finner du et gammelt innlegg som bekrefter det. Jeg husker at vi brukte cookiebunn, vi kjøpte bare noen småcookies som var små. For en voksen ville kanskje ikke dette være det helt store, de ble jo ikke seige akkurat. Men noen hjemmelagde enkle grove kjeks skulle jo duge.


#13

m^2 sa for siden:

tåler han kokosmasse?


#14

Esme sa for siden:

Nei, har kokosallergi også. Ellers hadde en kokosbunn vært et ok alternativ ja, det er sant det.


#15

m^2 sa for siden:

Jeg var forresten på helsekosten her, og de hadde fått inn en KJEMPEGOD frokostblandingaktig greie, med sjokolade og bokkhvete og noe. Det hadde vært helt perfekt, men jeg 1) husker ikke hvad et heter og 2) aner ikke innholdet.
:humre:
Sjekker når jeg kommer hjem!

(Det eneste jeg vet er at lillegutt ikke kan spise det)


#16

Nextlife sa for siden:

Marcipan til min allergiker lager jeg av like deler solsikkekjerner og melis som kjøres i foodprossesor til det er finmalt. Deretter sper jeg med vann til passe konistens (bare litt i gangen, det er ikke mye som skal til før det er for mye).
Jeg har teste ut denne marcipanen til Sarah Bernhard, og det funket bra.

Delte i passe biter, trillet ut og trykte flat. Lot de stå litt i kjøleskapet for å "sette" seg før jeg stekte de. Jeg husker ikke eksakt steketid og grader, men ca 200 i 5-10 min, vil jeg tro.

Denne marcipanen har ikke de samme egenskapene som vanlig marcipan, den kan ikke kjevles, og er ikke så seig og mulig å strekke, men veldig god på smak, og fin å trille kuler o.l. med
:)


#17

era sa for siden:

:sikkle:


#18

Skilpadda sa for siden:

Tåler han noen slags frø? Solsikkekjerner hørtes jo ut som en idé. Ellers så lurer jeg på om noe med, tja, dadler og havregryn, kanskje, kjørt i foodprocessor, kunne virke. Søtt og seigt og med litt substans, liksom.


#19

daffy sa for siden:

Hva med sukkerkavring blandet med smeltet smør og stekt litt så det blir hardt og sprøtt?


#20

Esme sa for siden:

Ja, han tåler solsikkefrø, så det kan jeg jammen prøve! Takk for tips!


#21

m^2 sa for siden:

Det jeg tenkte på het "Cacao Crunch" fra living intentions.
Jeg kom over det på helsekost. Men NB: jeg har ikke sjekket innholdsfortegnelsen for hverken egg eller nøtter!!!!


#22

Esme sa for siden:

Takk for tips, men det var en del ukjente ingredienser der og det vil ikke mannen min spise, han reagerer såpass sterkt på forskjellige nøtter og røtter at han holder seg til de han vet at han tåler.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.