Mannen min har egg- og nøtteallergi og kan dessverre ikke spise Sarah Bernhard. Men det er jo så innmari godt. Trøffelkremen og sjokoladen tåler han jo, så kanskje det går an å prøve med en alternativ bunn?
Hva tenker dere SB-fanatikere, hva som kunne passe, en søt sukkerkjeksbunn (sånn standard julekakebunn som man bruker til tyske skiver, silkekjeks etc) eller en litt tykk butterdeigsbunn? Annet?
Jeg tenker at en helt vanlig sjokoladekake-bunn hadde gjort seg, hvis det lar seg gjøre uten egg. Man må skjære den i tynnere lag, naturligvis, for å få riktig størrelse. Men det kunne blitt riktig så godt.
Den sentrale sjarmen med SB-bunnen er jo den seig-sprøe konsistensen. Det jeg kommer på som ligner mest på det, er vel en del cookies/havrekjeks av den amerikanske typen? Jeg tenker at det godt kan være litt grovt, for å imitere nøttekonsistensen.
På den annen side bør vel ikke bunnen være altfor søt heller, og sånne cookies er jo gjerne seige primært pga. alt sukkeret.
Det er ikke noe fancy i layouten, men har veldig gode oppskrifter. De er ikke sånn at man erstatter egg med eggeerstatning, noe som jeg synes gir litt daffe resultater, men skikkelige oppskrifter uten egg. Det er masse oppskrifter på muffins, kaker, cookies, paier, cobblers, pannekaker, vafler etc. Totalt verdt hver krone. Hun bruker en del vaniljeekstrakt, anbefaler at man kjøper det.
Morsomt, her satt jeg og tenkte "gjorde ikke vi det i fjor?" også finner du et gammelt innlegg som bekrefter det. Jeg husker at vi brukte cookiebunn, vi kjøpte bare noen småcookies som var små. For en voksen ville kanskje ikke dette være det helt store, de ble jo ikke seige akkurat. Men noen hjemmelagde enkle grove kjeks skulle jo duge.
Jeg var forresten på helsekosten her, og de hadde fått inn en KJEMPEGOD frokostblandingaktig greie, med sjokolade og bokkhvete og noe. Det hadde vært helt perfekt, men jeg 1) husker ikke hvad et heter og 2) aner ikke innholdet.
:humre:
Sjekker når jeg kommer hjem!
(Det eneste jeg vet er at lillegutt ikke kan spise det)
Marcipan til min allergiker lager jeg av like deler solsikkekjerner og melis som kjøres i foodprossesor til det er finmalt. Deretter sper jeg med vann til passe konistens (bare litt i gangen, det er ikke mye som skal til før det er for mye).
Jeg har teste ut denne marcipanen til Sarah Bernhard, og det funket bra.
Delte i passe biter, trillet ut og trykte flat. Lot de stå litt i kjøleskapet for å "sette" seg før jeg stekte de. Jeg husker ikke eksakt steketid og grader, men ca 200 i 5-10 min, vil jeg tro.
Denne marcipanen har ikke de samme egenskapene som vanlig marcipan, den kan ikke kjevles, og er ikke så seig og mulig å strekke, men veldig god på smak, og fin å trille kuler o.l. med
:)
Tåler han noen slags frø? Solsikkekjerner hørtes jo ut som en idé. Ellers så lurer jeg på om noe med, tja, dadler og havregryn, kanskje, kjørt i foodprocessor, kunne virke. Søtt og seigt og med litt substans, liksom.
Det jeg tenkte på het "Cacao Crunch" fra living intentions.
Jeg kom over det på helsekost. Men NB: jeg har ikke sjekket innholdsfortegnelsen for hverken egg eller nøtter!!!!
Takk for tips, men det var en del ukjente ingredienser der og det vil ikke mannen min spise, han reagerer såpass sterkt på forskjellige nøtter og røtter at han holder seg til de han vet at han tåler.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.