1 kg poteter
melk
salt
600 g spinatblader
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
smør
150 g jarlsberg eller cheddarost, revet
pepper
4 egg
150 g parmasan, revet
Forvarm ovnen til 250 grader
Lag potetmos med smør og melk (kok poteter, mos og ha i litt smør og melk, salt og pepper)
Ha den over i en smurt ildfast form. Strø over osten.
Vask og la vannet renne av spinaten. La den krympe i ca 10 minutter sammen med hviløk og olje, til vesken har fordampet.
Fordel spinaten over potetmosen og osten. Lag 4 groper og ha ett egg i hver, strø parmasan over disse hullene.
Stekes i ovnen i 20 min på 250 grader. Lurt med en avlang form ellers vil eggene ta lenger tid.
Har du torsken oppi forma? Det hørtes helt nydelig ut.
Det så så godt ut, men jeg tåler ikke stekt og kokt egg, og uten det ble retten liksom bare et tilbehør for meg, ikke en hel middag.
Steker spinat, løk og eventuell hvitløk litt i stekepanne, tilsetter salt, pepper, muskat, sitron og fløte (eller noe annet meieribasert fra kjøleskapet, har prøvd med rømme, melk og creme fraiche også, og det går fint). Så heller jeg halve i ei ildfast form, legger i torsken, krydrer eventuelt den, og heller over resten av spinat-fyllet. Dekker med det jeg måtte ha av ost i kjøleskapet. Stekes i ovnen til fisken er klar, det tar ikke lang tid.
Det der må jeg prøve altså.
Jeg lager ofte spinat og laks. Da steker jeg ikke spinaten først. Legger den i bunnen av ildfast form og legger laks oppå, så lager jeg en snadder"creme" av litt forskjellig med stavmikseren som jeg har oppå fisken sammen med svarte oliven. Kokte poteter til. Det er himmelsk.
Her er den. Jeg har fått oppskriften nedskrevet av en mannlig venn så den er meget kort men ikke vanskelig å skjønne.
Laks med spinat.
Legg laksefilet på en seng av spinat i en ildfast form. Masse spinat. Jeg bruker en hel stor pose så formen er helt toppet før jeg setter den i ovnen, spinaten krymper i ovnen.
Lag en krem (stavmikser) av:
2/3 beger creme fraiche
100 g fetaost
2 finhakkede charlottløk (jeg dropper denne)
3-4 ss soltørkede tomater (jeg bruker litt flere)
2 fedd hakket hvitløk
litt krydder, salt og pepper og hva du vil ha i.
Ha salt og pepper på laksen.
Fordel kremen oppå laksestykkene og stikk/fordel ca 1/2 glass med hakked svart oliven ned i kremen.
Kanskje jeg må teste ut noe fra denne tråden? Jeg liker spinat når andre lager det, men når jeg selv lager mat med spinat i så blir det helt krise og ikke noe godt. Skjønner ikke det der altså.
Jeg elsker spinat, gubben spiser hva som helst så lenge det er masse smak i maten så her brukes spinat veldig ofte. Men jeg kjøper alltid fersk, har ikke prøvd meg på den som er frossen.
Jeg synes det funker bra med frossen spinat og frossen fisk av noe slag oppi en ildfast form og så heller jeg en blanding av creme fraiche + matfløte, hakket purre eller vårløk, hakket paprika, salt og pepper og kanskje dill, persille eller noe annet krydder over. Ost på toppen og serveres med ris, poteter, byggris, perlespelt eller pasta + salat.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.