Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gelé med alkohol

#1

Tito sa for siden:

Noen som har laget gele med sprit oppi her? :mhmm: Tenker da at jeg skal lage former som stivner helt. Noen som har prøvd som har oppskrift?


#2

Niobe sa for siden:

Det er vel bare å google "geleshots".


#3

Tito sa for siden:

Men er geleshots det samme? Ser for meg at de sikkert ikke er helt stive, men drikkbare,


#4

Interference sa for siden:

Oppskrift? :blond:

Man tager en klunk med vodka eller annet passende ildvann og heller i geleen før man heller den over i mindre former.


#5

Niobe sa for siden:

Joda, spise med skje.


#6

Mauser sa for siden:

Ho hei. Vage minner vekkes til live.


#7

Morella sa for siden:

Det er ikke lurt å bytte ut vannet med bare Vodka... har jeg hørt.


#8

Kirsebær sa for siden:

Geleshots er gele, ja. :nemlig:

Hvis ikke hadde det nok ikke het GELEshots. :knegg:


#9

Nera sa for siden:

Det kommer vel an på hva du vil oppnå. :knegg:


#10

Mauser sa for siden:

Kirsebærgele! Eller Kirsebær og gele ...


#11

Esme sa for siden:

Fra studentfortiden så hadde vi en tommelfingerregel på at man ikke bør gå over 20 prosent spritinnhold for at geléen skal stivne. Og ikke bruk vodka eller noe sånt, ren sprit er best. Men det er sterkt nok det altså. Og så pleide vi å ha eggelikør (Advokaat(?)) blandet med vaniljesaus oppå.


#12

Interference sa for siden:

Er ikke vodka ren sprit? :blond:
Jeg tenker på sånn blank 60 % greie.


#13

Elise sa for siden:

Huttemegtu, jeg har også bare vage minner av dette. Husker det med 20 %, men jeg syns det er såpass "fali" at jeg vil nesten anbefale å blande så det bare er 10 %... :nemlig:


#14

Niobe sa for siden:

Er ikke egentlig "60%" en indikator der? Altså 60% sprit..? Nei, jeg aner ikke hva jeg snakker om, jeg drikker ikke. :knegg:


#15

Kirsebær sa for siden:

:fnise:

Og jeg tror det er kulere i hodet/i en film enn i virkeligheten. :nemlig:


#16

Interference sa for siden:

Joa men altså, sterkere enn 60 % er jo ... eh... Nesten som teknisk sprit å regne.
Eller himkok.
Jeg drikker ikke noen av delene, og synes vodka er mer enn sterkt nok.


#17

Mauser sa for siden:

Vodka er vodka (i ymse tapninger). 'Ren sprit' er etanol uten smakstilsetninger, og fås bl a som 60% på polet, og som legesprit.


#18

skyfri sa for siden:

:dulte:
Men jeg skylder på at google ikke eksisterte, så vi fikk ikke sjekket gode tips til blandingsforhold. :knegg:


#19

Interference sa for siden:

Er det smakstilsetninger i vodka? Jeg vet at det finnes vodka lemon og lignende altså, men i vanlig ren vodka?


#20

Esme sa for siden:

Ja, vinmonopolet selger sprit i 60%. Det jeg mente med ren sprit var at det er ren etanol og vann, ikke vodka som har smak.

Så om man blander 1 tredjedel brennevin 60% og 2 tredjedeler vann så blir det passe styrke på væsken som skal i geléen.


#21

Mauser sa for siden:

Og da ender man opp med gele som er knapt dobbelt så sterk som vin og vel fire ganger så sterk som vanlig øl, hvis det er interessant å beregne porsjoner.


#22

SpetakkelRandi sa for siden:

ta en pakke gelé. bland i 3 dl vann og 2 dl sprit. fordel i skåler,


#23

SpetakkelRandi sa for siden:

bruk f.eks bacardi razz og bringebær gele.. da slipper man spritsmaken.


#24

Interference sa for siden:

På min vodka står det ingenting om smak altså. :trasser:
"Not flavoured" Står det faktisk.


#25

Morella sa for siden:

Joa, greit nok det. Men det hadde jo vært en fordel om det stivnet da. :dulte:


#26

Hyacinth sa for siden:

Oh yeah. For mange, mange år siden. Ble stupfull.


#27

Fløyel sa for siden:

Jeg får deja vu - herligt herligt men farligt farligt... jo, det går helt fint det :)

eller var det i en annen sammenheng det kanskje


#28

Jeanett sa for siden:

Hehe Tito, jeg gleder meg!


#29

mrc sa for siden:

Og for så vidt også enkelte andre plasser... ;-) (og da omså enda sterkere)


#30

mrc sa for siden:

Altså ikke tilsatt noe ekstra smak, som f.eks. sitron.


#31

amylin sa for siden:

Ooooh hey, nå fikk jeg veldig deja vu her. :rairai::rairai:

Hvis man ikke smaker spritsmaken, kan det hende man tar for mange geleshot. Det kan være litt uheldig, spesielt om man drikker øl i vanlig tempo ved siden av. Har i alle fall hørt rykter om det.


#32

Niobe sa for siden:

Og om du og venninnen din sniker dere inn på julebordet til helikopterteknikerne på flyplassen, og synes det er rart at de serverer (og byr på) gelé, så.... eh, er det rart, ja. Har jeg hørt.


#33

Left sa for siden:

Å tygge seg full er en ganske interessant opplevelse egentlig.


#34

amylin sa for siden:

Har jeg ikke noe minne om! :knegg:


#35

Tito sa for siden:

Du skjønte hvilken anledning det var til ja. Hehe. :knegg:


#36

Acsa sa for siden:

Jeg laget en knallgod en med bær og musserende hvitvin til nyttårsaften. Veldig gøy, når geléen smeltet i munnen ble boblene frigjort! Men det var i sjangeren dessert og ikke harryfyll, så det er kanskje off topic? :p


#37

Hyacinth sa for siden:

Ja, det har jeg gjort flere ganger. Nydelig. Ikke det samme som vodkagelé akkurat. Jeg lager med champis og hylleblomstsaft etter Jamies oppskrift. Vil man ha en alkofri variant, så bruk mozell. Da bobler det enda mer. Det er fascinerende når det bobler i kjeften på den måten.


#38

Teofelia sa for siden:

Esme: jeg tror faktisk vi konkluderte med at vi burde holde oss under 17 % for å være sikker på at det skulle stivne. Eller noe. Jeg husker i alle fall at det krevdes minst fire sivilingeniører til å regne på dette hver gang, og at prosentregning slett ikke var allmennkunnskap lenger når vi kom til det punktet at (resten av) spriten skulle blandes i geleen.

Regel: ikke lage geleen for sterk (for høy alkoholprosent). Da stivner den ikke.

Regel: vent til geleen er kald (men fortsatt helt flytende) før man tilsetter spriten. Sprit blandet i kokende væske fordamper.

Tips: det er bortkastet å legge seigmenn i spritgelé. Spriten oppløser dem, og man ender opp med seigmannmassakre på sprit.

God fornøyelse. :knegg:


#39

skyfri sa for siden:

Vår gele stivnet, den. Og vi brukte vodka som eneste væske. Mener jeg å huske. :gruble:


#40

mina sa for siden:

Oppskrift? :)


#41

Polyanna sa for siden:

Og det hjelper å putte den i fryseren om den ikke stivner ordentlig.


#42

Mamarazzi sa for siden:

:nam:


#43

amylin sa for siden:

Jeg mener å huske det samme, men vi brukte kun 1/3 av væskemengden som sto oppgitt. Tror jeg da. Jeg er overhodet ikke til å stole på når det gjelder å huske noe fra det der egentlig.


#44

Hyacinth sa for siden:

Den står i en av kokebøkene hans. Akkurat nå gidder jeg ikke reise meg fra saccosekken, men jeg skal lete på nettet først og se i boka hvis jeg ikke finner.


#45

charlieotte sa for siden:

Jeg lagde geleshots her for noen uker siden, å da hadde jeg i litt mindere veske enn det som står på gelepakka for at den skulle stive ordentlig.
Hadde 2/3 alkohol og 1/3 vann blandet i pulveret mener jeg å huske.

Lagde en bolle med gele av deler av blandingen, men tross sprit med pæresmak var det ikke spessiellt godt da spritsmaken overdøyvet alt annet av smak, så holdt oss til geleshotsa vi^^

Det som er godt er å lage sjokoladepudding med baileys eller kaluah=) Da får du alkohol OG god smal. Kan ha litt likør i vaniljesausen også^^


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.