Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på sveler

#1

tinkadott sa for siden:

Er det noen som har en god sveleoppskrift å dele?


#2

Butterfly sa for siden:

Det vil jeg også ha, også for de som har cøliaki hvis noen har oppskrift på det :)



#4

Vianne Rocher sa for siden:

Man er da ikke vokst opp i Svelefylket for ingenting :knegg: Denne oppskriften har jeg fra mamma, hun har den fra en eller annen kokebok, tror jeg:

2 egg
1 dl sukker
3 dl kefir/kulturmelk
4 dl hvetemel ca.
1 ts natron
1 krm salt

Visp egg og sukker godt sammen.
Tilsett melk og sikt i hvetemel blandet med natron og salt.
Visp til en glatt røre.
La røren stå og "svelle" i 15-20 min.
Stek på takke eller i stekepanne.
Legg en øse/stor skje med røre på takke eller i stekepanne.
Jevn eventuelt røren ut med skjeen.
Stek svelene lys brune på hver side ved middels varme.
Henger svelene fast i panne/ takke, smelt litt smør og ha i røren.
Server med syltetøy og ev rømme.
På den tradisjonelle måten avkjøles svelene og smøres med smør og serveres med sukker eller skiver av geitost.


#5

Vianne Rocher sa for siden:

Hvis det er de svelene man får på fergene rundt om i fylket er de iallefall fantastiske. Mmmmmm...deilige, deilige sveler.


#6

Syrinx sa for siden:

Sveler er godt!! Og Fjord1-svelene er de riktige ja, med smør og sukker selvsagt.


#7

Elisabet sa for siden:

Hvor mye er det i en MRF-kopp? Har ikke sånn kopp. :humre: Er det vanlig krus størrelse? Vil ha mål i dl.


#8

Syrinx sa for siden:

Vanlig kaffekrus, slike som bedrifter har med logo på.


#9

Syrinx sa for siden:

Og så må du huske å bruke "svelegrepet" når du spiser svelene. Viktig, viktig.


#10

tinkadott sa for siden:

takk!
Jeg tror jammen jeg skal prøve MRF-oppskrifta. De er gode!
Så da blir det nystekte sveler med brunost på føden til natta ;) Må ha med rester på jobb!


#11

Left sa for siden:

Nei, med brunost selvsagt.


#12

Syrinx sa for siden:

:lalala:

Brunost er på vafler og nystekte boller.


#13

mina sa for siden:

Jeg har brukt MRF-oppskrifta mange ganger og har bare vært sånn middels fornøyd, men har nå fått ny. Den er MYE bedre!

1 liter Kefir
1,5 kopp sukker (ca 125 gram)
2 ss (!) natron
en liten klype hjortesalt
ca 500 g hvetemel
3 egg

Viktig at eggene røres forsiktig i til slutt. Røra må svelle før steking.


#14

mina sa for siden:

Sveler skal forresten spises med smørkrem på!
(Mykt smør eller margarin, litt vaniljesukker og melis. Røres hvitt og smøres på. Nam!)


#15

Elisabet sa for siden:

Men mina, så mye natron? :sjokk:


#16

Syrinx sa for siden:

Det er jeg igrunn helt enig i.


#17

Left sa for siden:

Brunost:duell:


#18

Elisabet sa for siden:

Smørkrem sånn som de serveres på ferja her vi bor. :nemlig:



#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vil ha takke! Og en kokk som står og steker svelene til meg. Jeg elsker sveler men det å stå og steke dusinvis av sveler og pannekaker er bortimot det aller verste jeg vet. Jeg er for utålmodig, og ender ofte opp med endel brente sveler.


#21

Left sa for siden:

Skal lage sveler i morgen jeg. Har endelig fått takka mi hit nå :hyper:
Ferjebiff :knegg:



#23

Polyanna sa for siden:

Jeg bruker:

3egg
1,5 dl sukker
Ca 6 dl hvetemel
1,5 ts natron
1/2ts salt
En god halvliter kefir.

Bland egg og sukker først. Melk og mel om hverandre, vipses glatt ved hver tilsetting.

Stekes uten smør. Jeg bare smører veldig tynt med smør før første steking, men tørker det av med tørkepapir.


#24

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg har en takke som er helt genial fra Høyang Polaris! Du legger den bare oppå den største platen til stekovnen(tror det er en fordel med keramisk topp) og skrur på, så varmer "takken" seg opp og man kan steike i vei. Kjøpt på Coop Obs! en gang og den var ikke veldig dyr 2-300 kanskje. Fungerer supert. Vi bruker den til lefsesteking og hjemmelagde Tortillas også.

Inspirert av tråden har jeg nå kjøpt Kefir og skal lage sveler til helga. Med smørkrem så klart. Brunost er noe nymotens rart noe som tilbehør på sveler ass :knegg:


#25

mina sa for siden:

Ja faktisk! Ikke med topp da, to nokså strøkne spiseskjeer.
Det smaker ikke natron, og svelene blir luftige og fine. De er like gode etter en runde i fryseren også. :nam:


#26

mina sa for siden:

Næsj, brunost er for boller og vafler! :nemlig:


#27

Sokk sa for siden:

Min MRF-kopp rommer akkurat 3 dl før det renner over. :humre: Oppskriften som er trykket på koppen sier 3,5 dl sukker, ellers er den lik som på nettsiden. :nikker:


#28

Synnemor sa for siden:

MRF-oppskrifta er den beste, jeg bruker den som står på koppen (samme som i linken, men 3,5 dl sukker - jeg tar 3 dl). Sveler bør stekes på takke, da blir de bedre enn i panne. Ikke bruk smør når du steker, og de skal spises med smørkrem. Brunost bruker vi til andre ting :nemlig:

:lurer på om jeg skal besøke tinkadott på føden ikveld:


#29

Babe sa for siden:

Ja, selvsagt med brunost!! Skulle da bare mangle.

Vi lager sveler etter vanlig oppskrift, men med glutenfritt mel i stedet for hvetemel. Funker like bra.


#30

Babe sa for siden:

Har en ivrig 14-åring til låns - perfekt til slikt bruk.

Hun steker sveler så det suser etter - bruker pannekakejern da, går kjempefort.


#31

Olifant sa for siden:

Ååååå, nå fikk jeg vanvittig lyst på svele. Bestefar jobbet i mange år som stuert på MRF-fergene og det var han som lagde oppskriften på MRF-koppen :ja:, men nå som begge besteforeldrene mine er døde er det lite svele å hente, vi er jo aldri oppover i de trakter lenger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.