Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg innrømmer det, jeg HATER å lage mat, og trenger hjelp

#1

Anne C sa for siden:

Hva kan man lage av ok middag som tar max 30 min (ca) og ikke innebærerer en haug med kjeler?


#2

Ru sa for siden:

Tjah, det meste?
I dag hadde vi ørretfileter med potet og gulrot til (brokkolien var dårlig, ellers hadde vi hatt det også).
Først satte jeg på potetene, så slengte jeg oppi gulrøttene etter en stund.
Stekte filetene, og vips ferdig.
En stekepanne og en kjele ble benyttet. :værsågod:

Vi spiser ofte wok; til det trengs også bare en stekepanne/wokpanne og evt. en kjele.
Strimle kjøtt, stek i panne. Sett grønnsaker til damping. Sleng dem i pannen sammen med sånne nudler som ikke trenger å kokes. Tilsett woksaus og server.


#3

Anne C sa for siden:

Jeg gidder ikke å kutte og dele så mye heller......


#4

Pelle sa for siden:

Frosne grønnsaker er like bra. Vips - wok!


#5

Anne C sa for siden:

(Jeg er veldig glad for at det som regel er mannen som lager mat.)


#6

Ru sa for siden:

Jeg lager ikke ofte mat jeg heller, om det er noe trøst. :knegg:
Frosne grønnsaker gjør seg vel så godt som annet. :nemlig:
Kjøtt får man ferdig strimlet fra butikken - dyrere men mindre arbeid.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Du får kjøpt skivede sjampingjonger og. :knegg:
Frosne grønnsaksblandinger er både næringsrike (ofte mer næringsrike enn "ferskvare") og gode, wok tar jo knapt tid, og du kan koke ris og ha oppi kokte grønnsaker og servere til kjøtt eller fisk. Sleng laksefileter i ovnen og ha tagliatelle og en kjapp saus til, eller sett deg foran tven og skjær poteter i småbiter kvelden før, la dem ligge i vann og kok dem når du kommer hjem fra jobb og lag potetmos, stek pølser og sopp/løk til.


#8

Acino sa for siden:

En pose lapskaus/suppeblanding fra frysedisken: Putt i en kjele, ha over ca 5dl vann og eventuell buljongterning eller bare salt og pepper(jeg foretrekker sistnevnte). Kok opp og la det putre noen minutter. Ha i pølser i biter, kjøttboller eller f.eks rester av kjøtt og kanskje litt fersk purre. Kanskje flatbrød eller noe brød til? :)


#9

Katta sa for siden:

Ellers er hermetikken fra Trondhjems også god. Litt dyrere, men definitivt god.


#10

Anne C sa for siden:

Trondhjems hermetikk bruker vi rett som det er.


#11

Katta sa for siden:

Vi også. Er det travelt så er det travelt.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Du kan putte det meste oppi en ildfast form, helle fløte, salt og pepper over, strø på litt ost og sette i ovnen i 30 minutter.

Prøv med laks, ørret eller annen fisk + en pose frosne grønnsaker. Prøv med kyllingfilet og løk + paprika eller en pose frosne grønnsaker. Kok pasta, poteter eller ris eller kanskje byggris til? Ferdig!


#13

Olive Oyl sa for siden:

Har dere en skikkelig kniv? Forskjellen på en god og en dårlig kniv er som natt og dag, også for "bare" grønnsakskutting!


#14

Anne C sa for siden:

Akkurat nå er ikke kniven god, men det er stort sett ikke et problem. Jeg vil bare gjøre minst mulig når jeg lager mat. Men jeg er enig med det med kniv.


#15

gnuri sa for siden:

En frossen fiskeblokk legges i ildfast form. Hell over en pose frossen lapskausblanding. Salt og pepre.
Hell over en boks lettrømme eller vanlig rømme, og strø over ost.
Stekes i ovnen i 40-50 min (Til alt er kokt og osten er blitt gylden)

Lettvint og godt om man liker fisk,
-og gjør man ikke det, kan man erstatte fisk med kylling eller pølser eller det man har lyst på.


#16

maggypop sa for siden:

Sånn ca. 30 minutter pluss:
Sett ovnen på 230 grader. Pensle koteletter med en blanding av olje, soyasaus, pepper, evt salt. Kutt poteter i båter, og pensle med samme blanding. Sleng alt i ovnen i sånn cirkus 30 minutter. I løpet av denne tiden koker du opp nok vann til å varme en pose surkål. Sleng posen oppi til surkålen er varm.
Et voila!
Server med sylteagurk, tyttebær, flatbrød, persille, eller ikke noe annet, om du vil. Enkelt og greit.


#17

Joika sa for siden:

Du sa omtrent det jeg skulle si. Den dagen jeg oppdaget at det meste kunne stekes i ovn, fikk jeg et nytt matliv. :hjerter:


#18

Katta sa for siden:

Når dere lager sånne former som skal stå en halvtime i ovnen, hva har dere ovnen på?


#19

Morella sa for siden:

Åh... :rørt: Jeg er ikke alene i verden om å mislike matlaging.


#20

Anne C sa for siden:

Det som er pinlig med å hate å lage mat er jo at jeg faktisk er faglærer i ernæring-helse- og miljøfag, noe som betyr at jeg har vært mat- og helselærer i mange år. Kanskje det er derfor jeg hater det så intenst nå. Jeg er på det andre skoleåret mitt uten å ha mat og helse, og det er så deilig å slippe det.

(Jeg har altså gått på samme skole som Ingrid Espelig Håvik)


#21

Betty sa for siden:

Tenkte akkurat det samme. :rørt:


#22

Cuyahoga sa for siden:

Jeg setter vanligvis på 200 grader, helt ukritisk. Har ikke svidd noe enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.