Det er en favoritt hos meg og ungene, men kan jeg forberede noe kvelden før? Det tar litt tid med skrelling og kutting, og det er jo gjerne annet som skal kuttes og ordnes også?
Kan jeg skrelle og kutte opp kvelden før og så putte de i vann, eller blir de ødelagte da. Husker en gang jeg begynte å forberede de litt tidlig i forhold til resten av maten, da ble de helt brune. Men da lå de bare på plata før jeg puttet dem i ovnen.
Jeg skreller av og til potet og setter i kaldt vann kvelden før, skifter til nytt kaldt vann om morgenen. Går ihvertfall fint når potetene er hele, har ikke prøvd oppdelte.
Jeg bruker en halv flaske bamsamico, heller det i formen med de rå potetbåtene (og gjerne hele hvitløksbåter og litt løk i båter) og vender rundt. Maldonsalt og rosmarin hører med. Jeg lærte det av Jamie Oliver, som sa at folk kom til å bli skeptiske når de hørte om det, men at de burde prøve for det var så godt. Og det er det. :nam:
Men det kunne smakt ENDA mer balsamico da, jeg ble litt skuffet over at det smakte mindre enn jeg trodde.
Det burde vel kunne gå å vaske (bruker ikke skrelle jeg heller, tynt skall eller ikke..), og gni de inn med olja og krydder i formen de skal stekes i, og sette det kaldt til de skal stekes. Tror ikke potetene blir brune da, så lenge alle båtene har fått olje overalt. Hendene er et godt hjelpemiddel der..!
Hvis man vil det skal gå litt kjappere å tilberede kan potetbåtene/bitene kokes møre før de går i ovnen på sterk varme.
Kok potetene, hell av vannet og la potetene være i pannen. Ha på lokk og rist forsiktig. Da blir potetene litt melete utenpå, blir kjempegod stekeskorpe da.
(Husker ikke om det var Nigella eller Jamie Olivier som gjorde dette på et tv-program. Funker veldig bra iallfall.)
dette gjorde jeg mye før. Men i vårt nye hus så har vi en kjempebra varmluftkomfyr, den er varm på 1-2-3 bortimot og det tar ikke lenger tid å steke potetene i ovnen enn det tar å lage resten av maten.
Jeg sovna fra hele opplegget i går da, så vi må nok gjøre det i dag uansett, men greit å vite at det kan funke.
Jeg skreller aldri potetene når jeg lager potetbåter. Vasker, kutter, har på litt olje og salt, og vips inn i ovnen. Lett som en plett, og veldig godt.
Jeg skreller heller ikke. Deler dem opp og putter potetbåtene i en plastpose med litt olje og krydder, eller bare salt. Holder posen tett igjen og rister så det kommer jevnt med olje/krydder/salt på alle båtene. Og så slipper jeg de ut på stekeplata.
Kanskje de kan ligge i posen til dagen etter?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.