Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Potetbåter

#1

mkj sa for siden:

Det er en favoritt hos meg og ungene, men kan jeg forberede noe kvelden før? Det tar litt tid med skrelling og kutting, og det er jo gjerne annet som skal kuttes og ordnes også?

Kan jeg skrelle og kutte opp kvelden før og så putte de i vann, eller blir de ødelagte da. Husker en gang jeg begynte å forberede de litt tidlig i forhold til resten av maten, da ble de helt brune. Men da lå de bare på plata før jeg puttet dem i ovnen.


#2

Erica sa for siden:

Jeg skreller de ikke jeg, bare vasker kjapt og kutter dem i båter. Går veldig kjapt det syns jeg.


#3

Isolde sa for siden:

Skreller ikke jeg heller. Kjøper poteter med tynt skall. Sprayer med olje og tar på salt, paprika og pepper.


#4

mammaugla sa for siden:

Jeg skreller av og til potet og setter i kaldt vann kvelden før, skifter til nytt kaldt vann om morgenen. Går ihvertfall fint når potetene er hele, har ikke prøvd oppdelte.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Skrelle? Det har jeg aldri gjort, potetbåter er jo mye bedre med skall. Og vendt i masse balsamico. :nam:


#6

LilleT sa for siden:

Det går for øvrig fint an å legge dem i vann kvelden før også. :)


#7

mkj sa for siden:

jeg har ingen poteter med tynt skall nå, og da vil jeg helst skrelle.

Jeg kan jo skrelle i kveld og så dele de opp i morgen.

Balsamico har jeg ikke prøvd, synes det er best med LITT olje enten sprayet på eller penslet og så kun maldonsalt. Steker de ganske godt.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker en halv flaske bamsamico, heller det i formen med de rå potetbåtene (og gjerne hele hvitløksbåter og litt løk i båter) og vender rundt. Maldonsalt og rosmarin hører med. Jeg lærte det av Jamie Oliver, som sa at folk kom til å bli skeptiske når de hørte om det, men at de burde prøve for det var så godt. Og det er det. :nam:
Men det kunne smakt ENDA mer balsamico da, jeg ble litt skuffet over at det smakte mindre enn jeg trodde.


#9

Ma Dalton sa for siden:

Det burde vel kunne gå å vaske (bruker ikke skrelle jeg heller, tynt skall eller ikke..), og gni de inn med olja og krydder i formen de skal stekes i, og sette det kaldt til de skal stekes. Tror ikke potetene blir brune da, så lenge alle båtene har fått olje overalt. Hendene er et godt hjelpemiddel der..!

Da slipper du å gjør noe som helst dagen etter.


#10

Syrinx sa for siden:

Potetene kan skrelles/kuttes dagen før.

Hvis man vil det skal gå litt kjappere å tilberede kan potetbåtene/bitene kokes møre før de går i ovnen på sterk varme.
Kok potetene, hell av vannet og la potetene være i pannen. Ha på lokk og rist forsiktig. Da blir potetene litt melete utenpå, blir kjempegod stekeskorpe da.

(Husker ikke om det var Nigella eller Jamie Olivier som gjorde dette på et tv-program. Funker veldig bra iallfall.)


#11

mammaugla sa for siden:

Vi varierer mellom å skrelle potetene eller å bruke dem med skallet. Det gir faktisk en forskjellig smak om de er skrellet eller ikke.


#12

mkj sa for siden:

dette gjorde jeg mye før. Men i vårt nye hus så har vi en kjempebra varmluftkomfyr, den er varm på 1-2-3 bortimot og det tar ikke lenger tid å steke potetene i ovnen enn det tar å lage resten av maten.

Jeg sovna fra hele opplegget i går da, så vi må nok gjøre det i dag uansett, men greit å vite at det kan funke.


#13

vixen sa for siden:

Hvor lenge og på hvor sterk varme?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ca. 225 grader i tja, halvtimes tid? Kommer litt an på mengden poteter og størrelse. Jeg pleier å sjekke med en kniv etter en halvtime ca.


#15

Inagh sa for siden:

Jeg skreller aldri potetene når jeg lager potetbåter. Vasker, kutter, har på litt olje og salt, og vips inn i ovnen. Lett som en plett, og veldig godt.

:så enkelt at selv Inagh kan lage det:


#16

-ea- sa for siden:

Jeg skreller heller ikke. Deler dem opp og putter potetbåtene i en plastpose med litt olje og krydder, eller bare salt. Holder posen tett igjen og rister så det kommer jevnt med olje/krydder/salt på alle båtene. Og så slipper jeg de ut på stekeplata.
Kanskje de kan ligge i posen til dagen etter?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.