Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røkte kjøttpølser?

#1

Neket sa for siden:

Det vil jeg ha til middag i dag, men hva skal jeg gjøre med dem? noen som har noen gode tips? Helst ikke stekt i stekepanna, men ellers er jeg åpen får det meste. Raskt og enkelt er fint - jeg tenkte på suppe, men jeg orker ikke å kutte opp alle grønnsakene :lat:


#2

Slettet bruker sa for siden:

Lapskaus?
1-2 poser med suppe-og lapskausblanding fra frysedisken, vann og buljongpulver. Kok til det tykner, og ta oppskårne pølser oppi.
Det tar ikke så veldig lang tid heller, så lenge man bruker frosne grønnsaker.


#3

Neket sa for siden:

Det må prøves! Takk for tips! Tenkte ikke på at man kunne bruke frosne grønnsaker engang jeg.. Bruker jeg mindre vann enn vanlig da?


#4

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tror jeg bruker ca. en halvliter vann pr. grønnsakpakke.


#5

Zulu sa for siden:

Jeg synes det er godt med brun saus og kokte poteter til. :barndommen:


#6

Neket sa for siden:

Halv liter vann er notert. Og brun saus og poteter er notert til neste gang.

Jeg har hatt lyst på kjøttpølse i mange dager nå - det er ikke alltid det lønner seg med ukeshandling :endelig spist opp all den planlagte maten:


#7

Tinka sa for siden:

Bruk en langpanne, snitt de røkte kjøttepølsene på langs nesten igjennom, fyll med potetmos som du har hatt grønnsaker i og legg potetmos på toppen, som lokk legger du et lag med gulost, settes inn i ovnen og stekes til osten er gylden, noe som slår ann for både voksne og barn.


#8

celebelen sa for siden:

Jeg bruker å lage Rønnaugs kjøttpølser:
Skjær en lomme i hver pølse og legg inn remse gulost (og evt. sennep). Legg i en ildfast form sammen med purre i skiver, og stek i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Serveres helst med potetmos.


#9

liefje sa for siden:

God ide!

Selv er jeg veldig glad i kaalrotstappe til saanne pölser.


#10

Neket sa for siden:

Oi, her var det mye godt! Tror jeg må ha kjøttpølser til middag i en uke;)


#11

Blåbær sa for siden:

5 dl vann syns jeg er altfor mye. Jeg bruker maks 1 dl, men nå liker jeg lapskausen min tykk da.

Pølsestroganoff er også en hit her i huset.


#12

Zulu sa for siden:

Ooooh, vossakorv med rotmos (og brun saus og poteter). Nam!

#13

Acino sa for siden:

Del dem oppe i passe biter, lag brun saus og varm den i. Server med kokte poteter og erterstuing, ja, eller kålstuing.


#14

mkj sa for siden:

Jeg leser mange lager pølselapskaus med frosne grønnsaker. Jeg trenger en veiledning på hvilke pakker som er OK? Jeg synes de fleste smaker litt plastikk. Men det er jo uhorvelig kjapt da i forhold til å renske, kutte osv selv på en vanlig hverdag.


#15

ElinM sa for siden:

Tar litt tid i ovnen, men ellers raskt å lage:

Skjær pølsa i skiver, det samme med potet, løk og aubergine. Hakk litt hvitløk. Legg i stor form, gjerne lagvis om du orker. Dryss på salt og pepper. Hell over matfløte. Fordel noen få spiseskjeer pesto. Stek i ovnen på ca 180 (?) grader. Etter halv tid tar du forma ut og legger hvitost på toppen og fortsetter å steke. Jeg husker ikke steketida, men kanskje 40-50min? Server resten av pestoen.

Veldig godt for mor og far, men dessverre faller det litt mindre i smak hos de små som ikke er begeistret for løk og aubergine. :sukk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.