Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rød snapper (fisk)

#1

Skilpadda sa for siden:

Red snapper er det en fisk som heter på engelsk. Ordboken oversetter snapper med "snapper", så antagelig heter denne fisken snapper på norsk også. Men den er jo neppe å få tak i her til lands, og det jeg lurer på, er hva det vil være passende å bytte den ut med. Noen ideer? Ifølge kokeboken er den en "deilig, kjøttfull matfisk", og passer "spesielt godt til grilling, fordi kjøttet ikke går i stykker under steking". Hva ville man brukt i stedet? En middels stor fisk som passer til grilling og helsteking - havabbor, kanskje? (Jeg er ikke veldig bevandret når det gjelder ikke-arktiske fiskeslag. :knegg: )


#2

Zulu sa for siden:

Breiflabb?


#3

Pelen sa for siden:

Hmmm, si det, jeg spiser det fra tid til annen. Kjøttet er ikke spesielt tykt, breiflabb blir det større biter av. Blir steinbit feil?


#4

Inagh sa for siden:

Kveite?


#5

Interference sa for siden:

Breiflabb, Steinbit, Kveite eller Isgalt kan du nok bruke.
Eller kanskje Uer? Er ikke Uer noe i nærheten av red snapper? Jeg mener å ha hørt det, men jeg kan ha hørt feil altså, eller huske feil, det er mange år siden jeg jobbet med fisk og har glemt mye.


#6

liefje sa for siden:

Fileetene er nesten like tynne som flyndre, men mindre. Smaken er mer "fiskete" enn mange andre hvite fisker. Ingenting blir helt det samme, men det kan jo bli godt likevel.


#7

Skilpadda sa for siden:

Takk for tips. :) Det er til en kokebok, jeg trenger bare noe jeg kan foreslå som erstatning. Jeg tror jeg går for "kan erstattes med steinbit eller annen hvit, fast fisk" eller noe sånt.


#8

Interference sa for siden:

Ah, da hadde jeg heller foreslått Isgaltfilet altså, jeg vil våge en påstand om at den er nærmere i både smak og utseende (tynne fileter).


#9

-ea- sa for siden:

Hva med å spørre Eksportutvalget for fisk? De gir også ut oppskrifter, og har nettsiden Godfisk, så på en måte er de også konkurrenter til boken din...


#10

Skilpadda sa for siden:

Takk for tips, både til Inter og -ea-! Isgalt har jeg aldri hørt om, men hvis den ligner mye, er den jo et veldig godt forslag til erstatning. Og hvis jeg beholder "eller annen fast, hvit fisk", så står jo folk ganske fritt til å velge noe annet og vanligere.


#11

Kaprifol sa for siden:

Dette var så spennende at jeg måtte google litt, og jeg finner i grunnen ut at det heter visst rød snapper på norsk. I alle fall er det det som skal stå på når man merker en pakning med fisk.

Det er alltid spennende med arter som ikke hører hjemme i Norge, de får gjerne gradvis norske navn. Det er nok tilfelle med denne. Ofte bruker forskerne bare latinsk navn på arten, og så tar man i bruk det engelske navnet etterhvert i mer populære sammenhenger. Men fornorsking av navnet på innførte arter skjer også, så det gjelder å følge med.


#12

Arran sa for siden:

Du får red snapper på Fiskeriet på Youngtorget, Skilpadda :)

Edit: Lese hele tråden først er en fint ting... Uansett: Rød snapper er faktisk å få tak i på den del fiskebutikker, men jeg er enig i at isgalt er en ok erstatning.



#14

Hyacinth sa for siden:

Noen foreslår uer som erstatning.

Jeg ser forøvrig når jeg googler litt at red snapper omtales sammen med den utskjelte pangasiusen enkelte steder.


#15

Bille sa for siden:

Den er veldig god på grillen!

Edit: Det var kanskje ikke det du spurte om. :o Den ser litt ut som en uer. :hjelpsom:


#16

Skilpadda sa for siden:

Jeg vet forsåvidt både hva slags fisk det er, hva den heter på norsk og for den saks skyld hva kveite heter på norsk. :) Jeg var ikke så veldig klar på hva jeg egentlig lurte på i HI - det jeg ville ha, var tips om hva den kan erstattes med, siden den ikke er veldig vanlig tilgjengelig i Norge, og jeg derfor ønsker å komme med et forslag til erstatning i kokeboken jeg jobber med.

Isgalt høres flott ut - tusen takk for tips, alle sammen!


#17

Hyacinth sa for siden:

Ja, det håper jeg da du vet! :)


#18

Mauser sa for siden:

Jeg tipper kveite.


#19

Skilpadda sa for siden:

Fnis. :knegg: Jeg bør ikke poste på FP samtidig som jeg oversetter til norsk, kanskje.


#20

m^2 sa for siden:

du er jo så flink til å oversette fra norsk til norsk, da, skilpadda :hjerter:


#21

Bille sa for siden:

I så fall er piggvar en helt nyyydelig fisk. Jeg er kjempeglad i kveite, men piggvar er virkelig fantastisk. Enda et steg opp.


#22

Teofelia sa for siden:

Ja, det var jo jobben din i mange år, var det ikke? :knegg:

#23

Interference sa for siden:

Da bør du prøve Isgalt altså! :hjerter: Jeg har aldri smakt noe så godt som det. Den ser snodig ut, og er merkelig å ta på, føles nesten som en slange, men åååh så nydelig den smaker.


#24

Bille sa for siden:

Takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.